Cine taxează taximetriştii ?!

taxi bucuresti Cine taxează taximetriştii ?!

Cine taxează taximetriştii ?!

De multă vreme taximetriştii din Bucureşti devin aproape de nesuportat! Fac şi îşi permit orice, fără ca cineva să-i … deranjeze! În presă şi chiar pe Internet s-au publicat, ce-i drept, numeroase articole, anchete, reportaje, ştiri şi alte multe genuri gazetăreşti ce vizau “isprăvile” acestor indivizi. De schimbat, nu s-a schimbat nimic!

Cei îndrituiţi prin lege să intervină, să ia taurul de coarne – cum se mai spune – pur şi simplu, n-o fac! Sau se fac ca o fac, dar, practic, legal nu fac nimic! Din informaţiile ce le avem, reiese că în Capitala sunt actualmente zeci de mii de taximetrişti, unii cu licenţă, alţii (şi nu puţini la număr) fără! Dintre aceştia foarte puţini îşi practică meseria cinstit, civilizat. Adică, în spiritul legii. Restul fac ce vor. Ca-n junglă!

Dacă, de exemplu, ai neşansa să te afli în Gara de Nord şi vrei, firesc, să ajungi la o anume adresa, eşti aproape pierdut! De ce? Pentru că imediat ce le vei spune cam unde vrei să ajungi, ei, taximetriştii de lux (cum le place să li se spună?!) îţi vor condiţiona preţul, fără ca aparatul de taxat să fie pornit! Dai atât, bine. Nu, să fii sănătos, ia-o pe jos! Totul vine ca o sentinţă inatacabilă!…

Într-una din seri, o anume urgenţă mă presa, pur şi simplu, să ajung cât mai repede la Spitalul Floreasca. Eram pe Banu Manta, în faţa clădirii Primăriei Sect.1. Deci, la o distanţă de 1Km şi ceva… Apelurile mele adresate celor 3 taximetrişti aflaţi în staţia cu pricina, au rămas fără nici un rezultat. “Dai 30 de lei, te duc. Nu dai, ia-o pe jos!” … Acesta a fost răspunsul dumnealor!

Presat de situaţie, ce puteam să fac? Am dat! Am dat sub ochii a 3 poliţişti (de fapt, 2+1, că la… canotaj! – pentru că acel 1 era de la Poliţia locală) care se aflau pe acolo, asistând pasivi şi indiferenţi la ce se petrecea, ca-n târgul de la Obor!
Ce poţi să mai spui?! Doar ca la toate aceste mizerii, se mai adaugă şi multe, multe altele pe care nimeni nu le taxează! Iar noi, amărâţii le suportăm.
OARE PÂNĂ CÂND, DOMNILOR AFLAŢI ÎN SCAUNELE PUTERII ?!…

taxi bucuresti gara de nord Cine taxează taximetriştii ?!

Autor: Marc Ciubotaru (Guest Post)

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , luni, 12 mai 2014 in categoria Alte subiecte, Guest Post. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

4 comentarii la subiectul “Cine taxează taximetriştii ?!”

 1. Marius

  Trebuie să-i filmezi o dată, fără să te vadă că faci asta. Să filmezi inclusiv negocierea, faptul că el îţi cere bani şi nu vrea să te ducă legal “pe contor” aşa cum prevede legea. După care, mergi cu imaginile şi faci plângere.

 2. Alex

  E buna ideea cu filmarea. Ar fi interesant de trimis filmarea la cateva posturi de televiziune, asa poate se sesizeaza si autoritatile.

 3. Marius

  Cel mai simplu, scoti smartphone-ul din buzunar, scoti o aplicatie de tip Clever Taxi, etc (daca nu o ai deja pe telefon) si comanzi prin aplicatie un taxi. ;)
  Functioneaza garantat si te vor duce si 321 metri… cu asumarea injuraturilor la care oricum nu vei fi prezent :))

 4. Mircea

  Chestia e ca pana la urma tot primaria este de vina. Ei acorda nenumarate licente, fara sa se gandeasca ca locurile de parcare sunt limitate, fara sa impuna conditii mai aspre.

  In Bucuresti e tiganeala mai mare, dar in alte orase altii sunt mai civilizati.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro