Cine e poporul?…

Iordache Dragnea Grindeanu PSD 2017 Cine e poporul?...

Câinii cu covrigi în coadă ce ne-au tot fost promiși în ultimii 27 de ani au murit demult. Au fost înlocuiți cu javrele ce stă cât e ziua de mare pe la televiziuni cu „poporul” în gură.

Nu mă-ntrebați care popor, că nu știu ce să vă spun. O parte a javrelor latră că „poporul” sunt cei care au mers conștiincios la urne și au ales să traverseze strada pe culoarea roșie. Cealaltă parte a haitei mârăie că „poporul” sunt cei ce așteaptă cuminte la un semafor stricat, blocat pe rozaliul trandafirilor plantați de ortacii lui Cosma.

O întrebare (cred eu că de bun simț) îmi dă ghes: cine e cu adevărat „poporul” cu care toți se bat în piept? Să fie cei 4000 de cetățeni de la Pitești? Să fie cei peste 500.000 de „manipulați” din Piața Victoriei și din țară? Să fie cei 3,2 milioane de votanți PSD? Sau să fie toți cei 20 de milioane de români?

Oricât am încerca să învârtim covrigul pe coadă, un lucru e clar: guvernul Grindeanu trebuie să devină trecut. E de neacceptat ca un guvern pus să conducă un întreg popor (de data asta fără ghilimele) să încerce niște fente de maidan doar în folosul dulăilor alfa.

Propaganda că sistemul, că Soros, că Băsescu, că Johannis, că „aginturili străine” nu mai ține, tovarăși. Ori vă apucați de treaba pentru care ați fost aleși, ori vă dați demisia. Cale de mijloc nu există.

Oricâte „mitinguri autorizate” organizați, revolta împotriva nesimțirii voastre e mai puternică decât oricând. Viitorul României nu vă mai aparține. E cazul să pricepeți acest adevăr elementar…

Autor: Francisc Bouda, 19 februarie 2017 – (Guest Post)

Protest anti PSD Piata Victoriei 2017 1 Cine e poporul?...

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Cine e poporul?…”

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 22 februarie 2017, 11:41   [#1]

  Bine scris si..la obiect!Dar sa stii ,Francisc,poporul sunt si cei care,cum spuneam eu,au ramas cu mentalitaea din vremurile de trista amintire!Tu,ca de fiecare data,m-ai criticat!Sau,conciliant sa fiu,m-ai inteles (si de acea data!)total gresit!Pai cum poti sa le spui celor peste 90%din locuitorii orasului cat si judetului(!)in care,precizez:intamplator,locuiesc,au votat de fiecare data cu PSD-ul?!Mai mult,ei vad ,agresiv si intolerant,in ceilalti cetateni care au avut( sau au) o alta preferinta,o alta optiune(pe care ,ca tot omul intr-o tara democratica,au tot dreptul si libertatea de a o exprima)un dusman,un tradator!Nu mai vorbesc si de faptul ca intre acest masiv grup social de PSD-isti,se numara si multi,f multi tineri(!!),tineri dintre cei …,,maturizati”,cum spuneai tu!Deci,iata,dragul meu prieten,ca in tara asta,Romania,inca mai sunt(cum .repet,am scris eu)multi concetateni cu mentalitati comuniste,mostenite din acea epoca,numita atunci-,,DE AUR”,mentaliati pe care,din nefericire,le-au transmis si urmasilor.Adica,tinerilor ,,maturizati”!Asadar,mai fac,din nou,un calduros si sincer apel:fii ,te rog.mai ingaduitor,mai tolerant in relatiile(eu le numesc,totusi,civilizate)cu actualii tai colegi de blog(in fruntea listei,firesc,ma situiez, eu!)!Nu-i normala.loiala (sau cum vrei sa-i mai spui),aceasta permanenta raca si atitudine de raca,de…,,Gica contra”!Daca m-ai inteles,e bine.Daca,nici acum ,nu !,eu …nu mai zic NIMIC!…

 • jpm
  ... a scris la 23 februarie 2017, 17:55   [#2]

  Dupa parerea mea, poporul, in sensul legii electorale, ar trebui sa fie 50% din totalul alegatorilor +1 vot=majoritate simpla. Legea alegerilor electorale trebuie modificata.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 februarie 2017, 18:54   [#3]

  Legea electorală a anilor 90 prevedea repetarea alegerilor dacă la primul tur de scrutin nu se prezentau la vot 50% +1 dintre alegători. Abia la repetarea scrutinului rezultatele erau valabile indiferent de numărul celor prezenți.

  Nu era mai democratic așa? Eu cred că da.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 februarie 2017, 19:20   [#4]

  Faptul că uneori părerile noastre nu coincid nu înseamnă că te critic, Marc. Regret că m-ai perceput ca fiind un „Gică contra” și, mai ales, îmi cer scuze dacă te-am jignit prin exprimările mele. O seară bună îți doresc!

  Hai Astra!

 • Severus
  ... a scris la 24 februarie 2017, 15:01   [#5]

  Toata lumea stie ca trebuie sa voteze. Ca nu vor unii sa vina la vot, din comoditate sau alte motive, treaba lor, dar ciocul mic. Fiindca e democratie, nu e obligatoriu votul. Deci nu avem ce face, decid soarta tarii doar cei prezenti la vot. Poate mai mult pensionarii decat tineretul.

  Mai sunt si televiziunile puscariasilor, deloc impartiale, care mint cu nerusinare si aduna adepti de partea lor, ba mai si spala creierele bietilor oameni.

  Vor castiga cei care mint mai mult sau cei care promit mai mult, mituiesc jumatate de populatie si ies invingatori. Asta e vrajeala cu care politicienii ne inchid gura si ne ingroapa in datorii. Asa cei care au majoritate parlamentara pot fura mai mult, si pot face mai multe combinatii.

  Am urmarit de la FSN incoace, cu trecerea la PSD, cum tineretul politic este antrenat sa execute, sa minta zambind, sa lase onoarea deoparte, sa intre la combinatii, sa sustina dinozaurii din PSD, sa puna umarul la hotie. Lupii de la PSD sunt mai flamanzi ca niciodata. Este o intreaga cultura acolo in PSD, si atentie, nu e singurul partid cu uscaturi sau lupi.

  Din pacate prea putini politicieni care apar la tv sunt cu adevarat interesati de soarta si de binele Romaniei. Dar la cearta si aroganta sunt primii.

  Vorba multa, saracia omului, mai bine sa taca si sa faca doar lucruri bune.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 februarie 2017, 16:28   [#6]

  Din păcate cei prezenți la vot au decis, Severus. Și, ce să vezi, au ales PSD. Mai contează oare că sunt doar vreo 3,5 milioane când restul românilor dorm în papuci?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?