Chiar suntem urmasii dacilor?!

275291653 1200587090477994 288907209005688440 n Chiar suntem urmasii dacilor?!

Aveam de toate, nu mai avem nimic! Am fost încurajați (dacă nu forțați) să ne falimentăm industria, agricultura, totul, pentru a deveni piață de desfacere pentru străini iar “oamenii muncii” să devină forță de muncă ieftină pentru west!… De câte ori simțiți că ceva nu mai merge ca înainte, gândiți-vă că faptul nu e întâmplător! Într-un fel sau altul, Dumnezeu stie de ce, ei nu vor ca zona noastră de confort, să rămână de confort.

Lipsiți de tradiție în ale democrației, noi, romanii, suntem lipsiți, totodată și de privilegiul de a fi ascultați de către cei puși, tot de noi, la vârful puterii pentru a ne reprezenta, așa că, soluția schimbării vine tot de la radicalismul popular, căruia însă, se vede treaba că încă nu i-a venit vremea. Rezultanta – Suntem un popor fericit. Batjocorit și înșelațt, furat și păcălit, umilit și izgonit, înțepat și îmbotnițat.

Si atunci întrebarea vine, cu consternare și cu uimire, de la sine: “Chiar suntem urmașii celor numiți cu mândrie, cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci”?! Nu poate fi explicat științific, ci doar empiric, dar, blestemul EXISTĂ! În 90 ne-au vândut, ne-au momit cu kitchuri, ne-au prostit chimic. Până în 2000 ne-au terminat ce aveam, ne-au concediat, ne-au îngenunchiat. Până în 2010 ne-au îndatorat, ne-au îndoctrinat, ne-au amenințat. Până în 2021 ne-au mascat, ne-au vaxinat, ne-au cipat, ne-au globalizat, ne-au legebetizat. Până în vara 2022 totul va fi decis. Ciclic, punctual, precis.

La ritmul în care se precipită azi evenimentele, și datorită cadenței infernale, pe care legebetiștii sataniști, care au preluat vremelnic butoanele, ne-o impune mediatic, mințindu-ne fără pic de rușine, și îndepărtându-ne de valorile curate tradiționale, aproape că am uitat de AI NOȘTRI! “Iubim și respectăm toți oamenii, dar nu ar trebui să începem cu noi?!? Dar, de noi nu ne amintim?!? “, se intreaba (si nu odata) in articolul sau de pe net (principala sursa) dl. Dan Nimara. Sunt unii -spune tot D. N., care nu vor să știm. Nu vor să vedem. Fac și spun orice, doar să ne interzică să credem. Ce secret ascund? Cine sunt ei? Ai cui subordonați sunt?

Ei bine, în sfârșit, asta e cea mai bună întrebare! Cine, şi de ce se teme de Secretele Oraşului de sub Munţii României! Ţara cea Mare Romania Visam noi, in urma cu peste trei decenii, atunci când am ieșit la Revoluție să dărâmăm dictatura, la atâta bogăție, bunăstare și libertate, cum avem azi? E greu, f greu de spus dacă industria Românească de azi, care duduie sub capitalismul prosper, ar putea măcar să-i asigure nisipul de pe malul Marii! A devenit clar pentru toată lumea, fără echivoc și fără dubii, că azi, în 2022, lumea e împărțită în două mari grupe de oameni, între două curente de gândire, între vechi și nou, pe scurt. Ucraina s-a întâmplat să fie, datorită conjuncturilor regionale din zona lor slavă, tărâmul care a avut neșansa să “găzduiască” confruntarea finală, sperăm noi, a celor două ideologii. Pentru aberațiile și prostiile părtinitoare prezentate, cei din media nu sunt vinovați.
“Operațiunea specială” a rușilor, o pauză sângeroasă între reprizele operațiunii speciale globale.

În contextul actual de legetibizare, satanizare, globalizare și de spurcare, accelerate și forțate a omenirii, tema resetării la un vechi sistem comunist revine în dezbaterile a tot mai multor analiști. Nu le-a ajuns că ne-au jefuit de tot ce aveam, ne-au alungat din Țară și din case, au făcut experimente pe noi și ne-au îngenuncheat bătrânii, idealurile, aspirațiile și speranțele. Acum și-au pus în cap să ne și satanizeze. Vor reuși? Ne-au schimbat ordinea de zi, ne-au distrus pe vremuri (ca si acum) sursele de venit, ne-au izgonit de acasă, ne-au umilit părinții și bunicii, ne-au jefuit resursele, ne-au îndatorat copiii și nepoții, ne-au satanizat tineretul, ne-au îmbotnițat și înțepat, urmează să ne bage la înaintare cu rușii pentru a ne termina definitiv, iar noi…. îi iubim si-i consideram “civilizația supremă”?! S-ar putea ca in funcție de statutul și poziția socială pe care le ocupa, unora dintre dumneavoastră să le convină, să le placă și să fie chiar încântați de modul și nivelul de trai, orânduirea statală și viața de la noi din Țară, dar celorlalți, sigur nu. Cu ei, ce facem?!? Interesant de știut, care o fi proporția?! Sigur că multi dintre dv. sunteți, probabil, ocupați cu jobul și cu ratele la bancă și că nu aveți timp pentru a analiza prostii si presupuneri geopolitice, în fond, nici nu ar avea de ce să vă intereseze, pentru că nu e treaba dumneavoastră, dar, când ne trezim peste noapte cu o lege, decret, ordonanță de urgență, care lovește în noi, nu regretați măcar puțin că nu v-ați informat?

“Dacă eu și familia mea, o ducem bine și avem tot ce ne trebuie, de ce ar trebui să-mi pese de celălalt, chiar dacă în trecut m-a ajutat, sau chiar mi-a dat să mănânc?!? ” -e de parere Stefan F. Religia progresistului de tip nou. E părerea dumisale, e ideologia lui,… dar, e corect? E bine? E etic? Mulți poate ca vor răspunde afirmativ. “Ma doare sufletul de țara asta, am muncit mult in strainatate si am investit doar in Romania, unde, iata ca nu mai avem nimic… Doar hoți la putere și datorii… ” (anonim) ; “Ai dreptate, bai nene, dar vina e a noastră ca nu ieșim in strada sa-i dam jos pa Hoții astia” (tot anonim); Au plecat ai nostrii… Au venit ai nostrii. Deci, cam asta e. Desteaptate romane. Macar acum!…

P. S. Nu-i mai putin adevarat ca de la o vreme unii dintre cei… desteptati (urmasi ai Dacilor) nu prea se omoara cu munca. De ce sa se oboseasca x sau y dar si z-et de moment ce poti sa castigi mai bine pe alte cai-furt, promovare in posturi caldute, camelionism politic, trafic de influienta sau exod de… complezenta?! Munca-i pentru fraieri si pt naivi. Noi ceilalti, ne descurcam! Din nefericire (dar si prostie) cam asa-i acum in draga noastra Romanie…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

14 comentarii la “Chiar suntem urmasii dacilor?!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2022, 16:33   [#1]

  Ca să-l parafrazez pe Sorin Oprescu îți spun că nu suntem chiar toți neam de daci și de romani, Marcele. Cel puțin eu nu sunt urmașul dacilor. Cred că nici Dan, gazda acestui blog. Dar nu asta contează…

  (Un banc din „epoca de aur”: Ceaușescu vizitând Harghita este întâmpinat cu flori de șoimii patriei. Luând în brațe pe unul dintre ei, îl întreabă: cum te cheamă, fiu de dac? Iștvan!)

  Mă tot întreb de 32 de ani cine ne-a vândut gogoși atunci, în 1989? Să nu ne ascundem după deget, Marc: n-am fost în stare să ducem „revoluția” până la capăt și ne mirăm acum că lucrurile nu merg așa cum ar trebui? Faptul că 4 (unii zic că 5) milioane de urmași ai dacilor muncesc pe alte meleaguri să însemne oare că românii nu se prea omoară cu munca? În niciun caz, prietene Marc. Părerea mea…

  România e țara tuturor posibilităților, un „El Dorado” al băieților deștepți care știu cum să profite de naivitatea celorlalți. Poporul român (din care fac și eu parte, deși nu sunt fiu de dac!) încă nu a înțeles că locul păcălicilor (a se citi mincinoși, șperțari, șmecheri, tupeiști, hoți…) nu e în fruntea țării.

  Ne-am găsit acum să dăm vina pe Uniunea Europeană că ne-a desființat economia, uitând că l-am ales pe Iliescu de 3 ori. Uită-te mai atent la cei care ne conduc de trei decenii și o să înțelegi că atât am putut. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2022, 16:48   [#2]

  Dacoisme

  (hârtia suportă orice!)…

  De-ar fi să fiu fiu de dac
  Apuca-m-aș să mă cac
  Vesel și cu mare drag
  Pe cei ce-n gură ne-o trag.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2022, 16:57   [#3]

  Românisme

  Eu sunt doar un biet român
  (Cel pe veci aici stăpân!)
  Ce doar una bună știe:
  Să trăiască în prostie…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2022, 17:05   [#4]

  Ciolănisme

  Cum să nu trag de ciolan
  Dacă mă cheamă Ciolacu?
  Fac în patru și pe dracu’
  Doar ca să rămân baștan…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2022, 17:16   [#5]

  Benzinisme

  Cică s-a scumpit benzina
  Și e prea mică chenzina…
  Dar se-acoperă, măi frate,
  Cu un leu pe jumătate.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2022, 17:30   [#6]

  Idiotisme

  Oare cât de idioți
  Putem fi crezând că toți
  Ăștia de pe la putere
  Ne conduc doar din plăcere?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2022, 17:41   [#7]

  Hoțisme

  Am „furat” și eu câteva beri
  Și-ncep să simt că-s moale în păreri
  Spunând că alianța asta nouă-i
  Făcută ca s-o numărăm la ouă…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2022, 17:53   [#8]

  Adormisme

  Dormim de veacuri somnul cel de moarte
  Precum frumoasa din pădurea adormită.
  Pupăm peșcheșul, mai luăm o mită
  Convinși că asta e a noastră soarte.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2022, 18:07   [#9]

  Și în final niște

  Berisme

  Când ți-e sete, bei o bere,
  Când ți-e foame, mânci un mic.
  Când alții mint din plăcere
  De ce nu mai spui nimic?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2022, 18:33   [#10]

  Klausicisme

  Hai să facem, pas cu pas,
  România într-un glas:
  Ciuma roșie e bună
  Dacă cașcaval adună…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2022, 18:47   [#11]

  Solitarisme

  De când mă știu am fost un solitar
  Suporter al cititului-n zadar…
  Nu-i vina mea că am citit degeaba
  „Literatură” ca să meargă treaba.
  ..

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2022, 20:43   [#12]

  Nu știu ce m-a apucat să scriu „ismele” de mai sus. Bag de seamă că am luat-o pe arătură.

  Nu mai contează ce am vrut să spun, important e că tovarășii știu cum să ne prostească…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2022, 20:55   [#13]

  Ultimul „ism”

  Prostism

  De ești prost, nu te-ntreba
  De ce nu ești altceva.
  Stai cuminte-n banca ta
  Și trăiește-ți prostia…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2022, 21:40   [#14]

  Încerc să fiu serios, dar nu reușesc. Berile sunt de vină…

  Mai marii zilei au hotărât că-i bine să „compenseze” cu cincizeci de bani creșterea prețului la combustibili. Tot românul muritor are acum „norocul” să cumpere benzina și motorina cu „reducere”.

  Sunt un norocos. Nu am prea mare nevoie de produse petroliere…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?