Chemarea ciolanului, sau… cameleonism?

Eu spun că ambele! Și iată de ce. Este în firea omului să poarte întru sine multe fețe, dar căderea în păcat a făcut ca aceasta să se petreacă în chip pătimaș, sub forma unei personalități duplicitare. Oamenii, în general, au atâtea fețe încât nu îți poți da seama care e cea adevărată. Poate că cea care persistă cel mai mult?! Ne supărăm, ne bucurăm, suntem zgârciți, iar alteori darnici, uneori prea aspri, alteori ușuratici. Puțini sunt oamenii constanți, fie în rău, fie în bine. Și eu am atâtea fețe și în toate mă regăsesc atât de mult încât nici nu mai știu care mă reprezintă cel mai bine, cu alte cuvinte, cu care dintre toate aceste fețe voi merge, cândva, la judecată?!

Acest amestec de rău și bine este fără îndoială o boală care, atunci când nu-l ai pe Dumnezeu, poate motiva cele mai nesăbuite fapte. Cred că cele mai cumplite fapte în istorie n-au fost săvârșite de oamenii răi, ci de aceia care aveau în sine amestecat răul cu binele. Căci nu-i așa, cine ar urma un om rău cu desăvârșire? Răul nu e atât de rău dacă nu are în el amestecat și puțin bine. Dar… schimbarea la față (inclusiv la caracter și interese) se manifestă, în totalitatea ei, numai la noi, la oameni. Parțial, sub un aspect, poate fi întâlnit și în regnul animal. Bunăoară, la cameleoni. Cunoscuți pentru incredibila aptitudine de a-și schimba culoarea ca răspuns la modificările mediului, multe dintre cele 160 de specii cunoscute sunt acum pe cale de dispariție. În schimb la oameni, numărul “cameleonilor” sporește iar exemplarele, precum cameleonii, sunt protejați de “legi speciale” și, cum veți afla, beneficiază tot mai mult de… rezervații și recompense!

Ecaterina Andronescu PSD Chemarea ciolanului, sau... cameleonism?

Ca să exemplific doar un caz, din multe, multe altele, mă voi referi acum, la actualul ministru al educației și învățământului, d-na Ecaterina Andronescu. Nici nu s-a răcit bine scaunul (cum spunea și dl Petre Bădică, în articolul său, pe aceeași tema și postat pe net) de pe care s-a ridicat fostul ministru (Valentin Popa), că… dizidenta Ecaterina Andronescu și-a anunțat imediat disponibilitatea de a linge (scuzați expresia!) acolo unde a scuipat acum câteva saptamâni! Așa că, pe 14 august a.c., doamna Andronescu a șters cu buretele o bună parte din prestațiile sale toxice din cele trei mandate de ministru al Educației și învățământului.
Atunci, într-o scrisoare publică și-n termeni duri, i-a cerut lui Dragnea… demisia și a spus răspicat că guvernul Dancila “este foarte slab“.

Nu de mult, la Realitatea TV cât și la alte posturi de televiziune, am asistat însă la cea mai ipocrită și demnă de milă prestație a unui politician. Ecaterina Andronescu s-a străduit, timp de o oră, să rămână cu onoarea nepătată, în timp ce trimitea bezele cuplului, pâna mai ieri toxic, Dragnea & Dăncilă. A deshis ușor ușa reconcilierii sustinând, flatată, că, vezi Doamne, Liviu Dragnea i-a propus funcția de ministru al Educației acum două saptamâni. Iar ea a avut sentimentul că liderul PSD a fost receptiv și i-a înteles criticile! Asta amintește, între altele, și de celebra declarație a lui Gigi Becali: “M-am certat și cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanță, dar nu ne-am certat, nu ne-am înjurat“. Bravo domnilor, bravoo tuturor … cameleonilor ori de unde-ți fi!

Întrebata de moderator dacă mai crede că guvernul este unul care nu performează, doamna Andronescu și-a dres puțin vocea și a spus că nu prea vrea să vorbească despre premier. Stupoare. Ca și cum ajuns la un stomatolog, ai zice că nu mai vrei să deschizi gura! Păi, mai bine ramâneati acasă, doamna ministru, nu?!
Apoi, “baletul logic “a continuat. Ecaterina Andronescu a susținut că preferă un guvern incompetent, posibilității ca partidul să fie în opoziție, facând trimitere la “omul rău” de la Cotroceni care nu va mai desemna un nou premier PSD și a mai precizat, cu sinceritate (oare?!) dar și cu tremur în glas, că pentru dumneaei, importante sunt, în ordine: țara, partidul și pe locul trei persoana dânsei. Cum spunea, pe vremuri, și onor nea Ceașcă: “partidul e-n toate!” Păi, nu de asta ați publicat, stimată doamnă, scrisoarea în care cereați cu insistență demisia lui Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă?! Pentru că țara merge în direcția greșită?

Fără nițică jenă și probabil crezând că spune ceva neutru, d-na Andronescu a declarat că apreciază prestația premierului în raport cu personalitățile pe care le întâlneste la Bruxelles. Și a mai susținut că greșelile acesteia de limbă, orientare, inadecvare etc. se datorează consilierilor! Care nu îi fac mape cuprinzătoare! Fără comentarii!…

Dar, mai trebuie spus că la un moment dat, de atâta dragoste și atașament față de partidul (nu de mult, blamat) ce a promovat-o într-o asemenea funcție d-na prof. universitar, Ecaterina Andronescu, a cedat nervos si-n Parlament: “Nu ne mai faceți hoți, că nu suntem hoți!“. Ministrul Educației, a avut atunci, în comisiile reunite de buget-finanțe, la dezbaterile pe bugetul ministerului, o ieșire nervoasă la adresa liderului deputaților PNL Raluca Turcan care acuzase PSD în repetate rânduri de furt. Din cauza nervilor, d-na ministru s-a ridicat de pe scaun și a început să se plimbe prin sală, probabil, ca să se calmeze.

În timp ce noi cât și probabil proximii cititori ai acestor rânduri, ne-am lămurit odată în plus (dacă mai era nevoie!) cum și cam ce-i cu ciolanul și cameleonismul, în cei 30 de ani de când a dispărut (un nou, un voit: oare? ) comunismul…
Autor: Marc Ciubotaru] – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Chemarea ciolanului, sau… cameleonism?”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 februarie 2019, 17:13   [#1]

  Nu te impacienta, Marcele. PSD e un partid ecologist: reciclează toate gunoaiele…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 februarie 2019, 18:07   [#2]

  Ăștia sunt în stare să facă bici „pocnitor” din orice rahat. Și noi îi tot alegem!

  E clar că ne-am tâmpit cu toții!…

 • marc
  ... a scris la 23 februarie 2019, 18:21   [#3]

  Nu NOI,Francisc!Nu noi,oamenii de rand,ci in special cei direct interesati,profitorii dar,mai ales,(cum o tot spun)PROSTIMEA, cea care a fost si o sa ramana mereu pacalita!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 februarie 2019, 19:16   [#4]

  Democrația e despre noi, Marc! Dacă unul ca Dragnea reușește să stăpânească o țară, înseamnă că asta vrem. Degeaba ne revoltăm solitar dacă majoritatea îi simpatizează pe tovarăși…

 • cheeky fellow
  ... a scris la 23 februarie 2019, 23:15   [#5]

  Nicolae Iorga spunea, “Omul fatarnic are doua fete si niciun obraz(!)“, respectiv, insii de genul acesta pot arbora fete diferite, mentinand insa caracteristica comuna ca au falca, nu obraz! Rector al Universității Politehnica din București, Presedinte al Senatului aceleasi institutii, Președinte al Consiliului Național al Rectorilor din România, plus activitatea politica si guvernamentala a venerabilei doamne Ecaterina Andronescu, ii umplu in asemenea masura biografia incat nu mai pot avea loc si marunti stropi de mizerie sariti aiurea din glodul obscuritatii. Este o vorba romaneasca, “…sa apari ca paduchele-n frunte…“, valoarea fruntii avand mare importanta, pentru ca sunt frunti pe care paduchi-s ciotca, dar fara vreun folos pentru ei.

 • ... a scris la 25 februarie 2019, 23:33   [#6]

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 februarie 2019, 23:59   [#7]

  Tudorelu’ ăsta e exemplul perfect pentru a demonstra că PSD-ul e o ciumă. Unii zic că e roșie, dar eu îmi permit să-i contrazic: nu e roșie, ci neagră…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »