CentOS 5.x bootable USB

CentOS bootable USB stick CentOS 5.x bootable USB

CentOS 5.x bootable USB

Aveam nevoie la un moment dat, sa instalez un sistem de operare Linux, pe un calculator. Problema era ca respectivul calculator nu avea unitate optica … Am “in dotare” un CD/DVD portabil, cu alimentare prin USB, pe care l-am folosit in asemenea situatii, insa era si mai “dificil” de transportata, asta in ciuda faptului ca oricum era de dimensiuni reduse … Un alt inconvenient mai era faptul ca eu foloseam CD-uri/DVD-uri reinscriptibile si niciodata nu stiam exact care, ce, pe unde … In fine, nu mai lungesc vorba, nu mi s-a parut a fi solutia cea mai buna pentru instalarea Linuxului.

Asa ca, m-am apucat de ceva “sapaturi” si intr-un final, am dat peste o metoda foarte buna de instalare a Linuxului: de pe un stick USB. Metoda instalarii sistemului de operare de pe stick USB, am folosit-o de foarte multe ori in cazul instalarii sistemelor de operare Windows XP si Windows 7, la Linux insa este putin alta poveste.

Metoda pentru a creea un stick USB bootabil cu Linux CentOS este foarte simpla. Trebuie sa aveti un stick USB de minim 4 GB deoarece spatiul ocupat pe stick va fi de aproximativ 3.5 GB, asta daca puneti CentOS 5.5 …

Descarcati de aici sau de aici, utilitarul care va creea sitckul USB bootabil. Dati dublu-click pe fisierul iso2usb.exe pentru a porni aplicatia (aceasta nici macar nu trebuie instalata).

Din fereastra care se va deschide, selectati fisierul cu imaginea ISO a sistemului de operare, in cazul meu acesta a fost CentOS-5.5-i386-bin-DVD.iso

CentOS bootable USB stick CentOS 5.x bootable USB

Aveti grija ca in partea de jos a ferestrei, sa fie selectata corect unitatea corespunzatoare stickului vostru USB pe care vreti sa-l face bootabil. Daca totul este in regula, apasati butonul OK, si asteptati pana cand va fi totul gata. Cand procesul va fi incheiat, va apare urmataorea fereastra:

CentOS bootable USB stick CentOS 5.x bootable USB

Categorie articol [ Software ]
Tagged with: [ , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “CentOS 5.x bootable USB”

  • ... a scris la 13 august 2011, 15:41   [#1]

    Interesant. Iata si un banc, legat de Linux (daca-l stiti, scuze): Trei programatori, in toaleta unui bar. Iese primul din cabina WC, se spala pe maini, ia un servetel, se sterge bine de tot pe maini, pe langa unghii, isi sterge bine degetele si apoi spune: -- Eu folosesc WINDOWS si programez in VISUAL BASIC, am invatat sa fiu foarte atent la detalii. Iese al doilea. Se spala pe maini, ia un servetel si se sterge, folosind servetelul in intregime, fiecare coltisor. -- Eu folosesc WINDOWS si programez in DELPHI, am invatat sa folosesc resursele la maxim. Iese al treilea. Asta nici macar nu se spala pe maini. -- Eu folosesc LINUX si programez in C, am invatat sa nu ma pis pe alaturi. :)

  • ... a scris la 13 august 2011, 19:44   [#2]

    Linux este baza OS pentru viitor, n-as renunta la Ubuntu nici de mi-ar da toata viata gratis OS Windows plus programele aferente. Traiasca Linux:)

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?