Cel mai puternic laser

s3 krypton laser Cel mai puternic laser

Cel mai puternic laser

Tehnologia a evoluat fantastic de mult în ultima vreme, ajungând în multe domenii la un nivel care ar fi fost aproape de neînchipuit în urmă cu vreo câţiva zeci de ani … Astfel că, S3 Krypton este o serie de lasere nu demult apărute, iar câteva dispozitive L.A.S.E.R. din această serie sunt extraordinar de puternice, luminanţa acestora depăşind de 8000 de ori strălucirea soarelui percepută de pe Pământ.

Va aminiti de filmul românesc “De ce trag clopotele, Mitică?” regizat de Lucian Pintilie … ? Făcând o paralelă, am putea spune: “De ce cad avioanele, Mitică?

O posibilă cauza ar putea fi acest laser, care este atât de puternic încât orientarea către cer a razei laser generată de către acest dispozitiv laser, poate perturba dispozitivele avioanelor care zboară la mare altitudine, afectând atât senzorii de satelit ai aeronavei cât şi vederea piloţilor … Aşa că, aviz amatorilor.

Cel mai puternic model de L.A.S.E.R. din seria S3 Krypton, are 1 Watt putere, de 86 de milioane de lucşi strălucire şi costă doar 1000 de dolari. Există versiuni chiar mai ieftine, cu doar 300 de dolari poate fi cumpărat un laser cu o putere de 300 mW. Culmea este că, dispozitivul poate fi cumpărat şi deţinut legal, nu există nici o lege care să interzică deţinerea unui astfel de dispozitiv L.A.S.E.R.

s3 krypton laser Cel mai puternic laser

s3 krypton laser Cel mai puternic laser

Categorie articol [ Proiecte si cercetari ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Cel mai puternic laser”

 • ... a scris la 9 septembrie 2011, 19:52   [#1]

  Sa fie oare un dispozitiv periculos pentru siguranta nationala care le-a scapat oamenilor legii?

  Mi se pare absurd sa poata fi detinut legal!

 • JoinT
  ... a scris la 11 septembrie 2011, 11:12   [#2]

  Vreau si eu asa ceva. Noaptea ma urc pe cel mai inalt bloc din Constanta si dau cu el la Dan in bucatarie in oala cu sarmale.

 • ... a scris la 12 septembrie 2011, 14:35   [#3]

  :))

 • eugen
  ... a scris la 12 septembrie 2011, 15:25   [#4]

  că dic ăştia mă, v-aţi lăsat de cs, moşilor … ? :| :-?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?