Cea mai simplă metodă de a scrie cu diacritice româneşti

Diacritice Cea mai simplă metodă de a scrie cu diacritice româneşti

Cel mai simplu mod de a scrie cu diacritice româneşti

Aşa cum am afirmat şi în alte articole, eu de obicei scriu în limba romană fără să folosesc diacritice, asta în primul rând din comoditate iar în al doilea rând din lipsă de timp. “Găsirea” combinaţiilor de taste pentru fiecare caracter românesc mă “incomodează” la scris şi mă face parcă să-mi pierd ideea … Sunt de acord însă cu faptul că, a scrie corect în limba romană, presupune obligatoriu utilizarea caracterelor româneşti.

În ajutorul meu şi a altor leneşi ca mine, a venit “la ţanc” o aplicaţie web, făcută de habar n-am cine, dar care merită toată stima… Este vorba de o aplicaţie online, care “ghiceşte” caracterele româneşti (diacritice) şi le pune acolo unde trebuie.

Se ia una bucată text scris fără diacritice, se dă “Paste” în formularul de acolo, după care dai click pe butonul “Convert” şi textul fără diacritice va fi transformat într-un text scris cu diacritice. Apoi, faci “Copy/Paste” la textul cu diacritice, în articolul de pe blog. Eventual, la anumite cuninte va trebui să alegeţi formularea corectă în funcţie de context …

Ca fapt divers, acest articol l-am scris exact aşa cum v-am explicat mai sus: am scris textul fără diacritice după care am transformat textul acestui articol într-un text cu diactritice …

Aplicaţia poate fi utilizată aici: www.diacritice.com. Have fun …

Categorie articol [ Diverse ]
Tagged with: [ , , , , ]
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comentarii la “Cea mai simplă metodă de a scrie cu diacritice româneşti”

  • Folosindu-l un singur regret am, acela ca nu pot mari fonturile si cu puricii, fie ei si cu sedila nu se prea descurca ochii mei.

  • geut

    Este super! Chiar funcioneaza. Traduce de asemenea un text in mai multe limbi printr-un simplu click.

Trackbacks

  1. Caractere romanesti in limbajul HTML

Adaugă un comentariu