Cea mai mare creştere a numărului de tranzacţii pe piaţa imobiliară!

bloc locuinte Cea mai mare creştere a numărului de tranzacţii pe piaţa imobiliară!

Martie 2015, cea mai mare creştere din ultimii 3 ani

Potrivit datelor publicate de către Agenţia Naţională pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), luna martie 2015 a fost luna cu cea mai mare creştere a numărului de tranzacţii de pe piaţa imobiliară din ultimii 3 ani de zile, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Procentual, numărul tranzacţiilor imobiliare a crescut în martie 2015 cu 38% comparativ cu luna martie 2014, şi a crescut cu 55% comparativ cu luna martie 2013.

Unul dintre motive ar fi acela că băncile au înlesnit accesul la credite, astfel că numărul de credite a crescut cu 49%. Numărul de tranzacţii efectuate cu bani din surse proprii, a crescut cu 23%. Aceste date indică cât se poate de clar faptul că piaţa imobiliară şi-a revenit uşor, iar lumea a început din nou să tranzacţioneze locuinţe (apartamente, case, etc).

Dacă până acum am asistat doar la creşteri uşoare a preţului apartamentelor (undeva la 2%~3%), numărul mare de tranzacţii imobiliare este posibil să împingă mai sus preţurile apartamentelor. Anul 2014 se pare că a fost anul în care direcţia preţurilor apartamentelor s-a schimbat, începând să meargă pe un trend ascendent. Sunt convins că, nu vor mai exista “bum”-uri imobiliare că cele de dinainte de criză, cel puţin nu în viitorul apropiat, însă tendinţa de creştere a preţurilor pentru apartamente şi case este evidentă.
tranzactii imobiliare 2015 Cea mai mare creştere a numărului de tranzacţii pe piaţa imobiliară!

Drept urmare, dacă aţi fost nehotărât până acum în achiziţionarea unui apartament ori aţi sperat ca preţurile să scadă şi mai mult, cred că este momentul să acţionaţi cât mai repede şi să vă cumpăraţi locuinţa dorită deoarece toate datele indică doar creşteri: atât a numărului de tranzacţii cât şi a preţurilor …

bloc locuinte 1 Cea mai mare creştere a numărului de tranzacţii pe piaţa imobiliară!

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , miercuri, 20 mai 2015 in categoria Imobiliare / Constructii. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

5 comentarii la subiectul “Cea mai mare creştere a numărului de tranzacţii pe piaţa imobiliară!”

 1. Francisc

  În 2007-2008 trebuia sa vand un apartament cu 2 camere, la 88.000 euro. N-a vrut taica-meu. Cand a ajuns la 65.000 (in 2009) tot n-a vrut ca isi revine piata in 2010. Cand a ajuns la 45.000 a zis ca e deja prea putin. L-am dat cu 35.500 si toata lumea zicea ca am facut super afacere. abia am luat o garsoniera modesta din banii aia…

 2. Dan

  Pentru cumpărat, cine vrea, trebuie să se grăbească acum … Cine vrea să vândă, merită să mai aştepte. Eu am cumpărat deja, în 2014, un apartament cu 3 camere şi încă urmăresc preţurile … iar acestea, au luat-o în sus.
  De altfel, am scris în 2010 despre asta: http://dan-blog.ro...n-imobiliare.html … încă de atunci urmăream piaţa de imobiliare.

 3. Francisc

  cat ai dat pe 3 camere? cati m2?

 4. Dan

  Preţul este irelevant pentru că depinde de zonă, de localitate (nu e Bucureşti), etc … Suprafaţa este de 70 mp utili / 85 mp construit, la 3 camere. Comparaţia se face raportând la aceeaşi localitate, aceeaşi zonă, aceeaşi suprafaţă …

 5. Daniel

  Un apartament decent ar trebui sa coste 4 ani de salar !
  Care este salariul mediu al unui muncitor in Romania?

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite