Ce se întâmplă cu Steaua?!

steaua Ce se întâmplă cu Steaua?!

Ce se întâmplă cu Steaua București?

O întrebare la care, cred, foarte multă lume-i caută un răspuns. O explicație firească, logică. În esență sau la prima vedere, mult așteptatul răspuns nu-i prea greu de găsit. Pentru că, de la ieșirea “scriitorului” Becali din pușcărie, patronul a reușit să transforme acesstă echipă atât de mult iubită, “după chipul și asemănarea sa” (am citat din Gazeta sporturilor)!
Mai exact, cum precizează același ziar, o echipă care dă mult din gură, dar (din câte lesne oricine poate vedea) pe teren nu prea arată a Steaua de pe vremuri sau măcar ca cea din anul trecut! Totu-i la întâmplare. Un joc fără orizont, fără o concepție tactică, cu jucători transformați în cărăuși de minge până-n prejma careului advers, acolo unde aproape toate mingile se pired cu o consecvență enervantă și pentru cei mai calmi și răbdători suporteri sau simpli iubitori ai fotbalului!

De ce s-a ajuns la o asemenea situație? Simplu. Citiți “Explicațiile lui Becali” din pag.3 a Gazetei sporturilor din 11 August ac.
Iată-le (doar o parte):
Eu nu sunt obligat să bag bani la Steaua. Cine mă poate obliga?

steaua bucuresti gigi becali Ce se întâmplă cu Steaua?!

La această dezarmantă “explicație” este greu să mai încerci vreun comentariu! Totuși, zic eu, răspunzându-i: O obligație morală, dle. Becali! O obligație pe care v-ați asumat-o atunci când vi s-a oferit pe tavă, cum se spune, acest brand al fotbalului românesc. Atunci când, ca și acum, spuneați multe și mărunte, dar în esență – NIMIC! Sau aproape nimic.
Vă spun și vă întreb totuși, vis a vis de “explicațiile” dvs.: dar când luații bani frumoși din câștigurile Stelei, din munca și eforturile jucătorilor (pe care-i vindeți ca pe niște sclavi), va obligat cineva?!!
Pentru a vă spori câștigurile (ca în fond, din câte ați declarat, doar asta vă interesează!) la finele turului din ediția precedentă a campionatului, atunci când echipa se omogenizase și devenise intr-adevar, o ECHIPĂ, i-ați vândut imediat pe cei mai în formă și valoroși jucători! V-a obligat cineva?

Dealtfel de la ieșirea dumnealui din “beciul domnesc”, vechile obiceiuri nu numai că n-au dispărut, ci, dimpotrivă, s-au accentuat! Nu scapă nici o ocazie de a spune, sus și tare, că, sigur, o să mai aducă cel puțin 7-8 jucaturi “pe care-i voi cumpăra la prețuri de nimic” (am inchieat citatul care-i aparține).
Apoi, cu aceiesi emfază, mai spune că “am să mai vând 2-3, cu milione bune” …

În același context, tot el zice că actuala echipă antrenată de “finul, Rădoi”, este cea mai bună de după 1986, că sârbii nu ne mai dau goltimp de 2000 de ani (dar ne-au dat acum 4!) iar calificarea-n grupele Ligii campionilor e sigură și multe, multe astfel de gogomanii arhi-cunoscute și mult mediatizate de TV și presa scrisă!

Cum joacă echipa și care-s jucătorii aduși (alți 4-5, de prin Africa, vin sigur, trebuie să sosească!), ce rezultate s-au obținut până-n prezent, nu este cazul să o mai spun. Se cunoc mult prea bine!
Un lucru-i cert: Steaua și patronul ei fug de realitate! Au o altă optică vis a vis de ce s-a întâmplat și se petrece acum. De ce vedem cu toții direct sau la televizor și de ce vede (și se miră) o lume întreagă!
Sper că, pe cât posibil, la întrebarea din generic, am oferit totuși (parțial) câteva răspunsuri… În rest, HAI STEAUA!

P.S.: Cele de mai sus au fost scrise în preziua meciului cu Astra. Aș dori din suflet ca rezultatul jocului să mă contrazică (măcar parțial)!

Autor: Marc Ciubotaru (Guest Post)

steaua bucuresti Ce se întâmplă cu Steaua?!

Categorie articol [ Fotbal, Guest Post ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Ce se întâmplă cu Steaua?!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 august 2015, 22:45   [#1]

  Țin să precizez că articolul nu-mi aparține, domnule Dan. Undeva s-a produs o eroare. Articolul e bun și personal cred că e scris de domnul Ciubotariu, unul dintre puținii cititori ce mai postează ca „guest”. Vă rog să remediați greșeala. Cât despre Becali, ce mai e de spus?… Ciobanul tot cioban rămâne chiar dacă „păstorește” o turmă de oi cu lâna de aur. Mare păcat că performanțele sportive de odinioară ale Stelei sunt doar o amintire, dar într-o Românie „becalizată” ăsta e nivelul ștachetei…

 • ... a scris la 13 august 2015, 14:52   [#2]

  Am remediat.
  Domnul Ciubotaru, de obicei (când trimite articole) este autentificat ca utilizator/membru pe site, caz în care apare automat și autorul articolului. De această dată se pare că a trimis articolul fără să fie autentificat pe site, motiv pentru care a apărut doar “Guest“, fără un nume de utilizator … și am presupus că articolul este scris de dvs …
  De aceea, este recomandat ca la fiecare “Guest Post”, la final să specificați numele autorului, pt. a nu mai apare astfel de erori …
  Anyway, mulțumesc pt. atenționare …

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?