Ce se întâmplă cu plămânii unui fumător?
Ce se întâmplă cu plămânii unui fumător?
Pentru cine a fost curios și a făcut vreodată un test pentru a vedea ce rămâne într-un filtru de plastic după o țigară “consumată”, filmulețul de mai jos va fi cât se poate de credibil. Pentru cine n-a fost niciodată tentat să facă un astfel de test, filmulețul demonstrativ de mai jos va părea, probabil, doar un material “de propagandă” ca multe altele și probabil va ignora filmulețul.
Nu știu dacă mai există prin farmacii (deși ar trebui să existe) acele filtre de plastic de unică folosință (nu știu exact cum se numesc), pentru fumat. Într-o vreme se găseau prin farmacii, la cutii de 10 sau 12 bucăți. Erau fabricate din ceva plastic transparent. Se introducea țigara (partea cu filtrul de hârtie) în filtrul de plastic și se fuma prin acel filtru. După doar o singură țigară fumată, dacă ați avea curiozitatea să desfaceți filtrul, veți găsi o pastă extrem de urât mirositoare și extrem de lipicioasă (nici cu detergent de vase n-o poți spăla de pe degete!), un fel de “clei”. Folosind acele filtre de plastic, o mare parte din acel “clei” rămâne în filtru, altfel va ajunge absolut tot în plămânii fumătorului.

Cineva a făcut o altă demonstrație, pe care o puteți vedea în filmulețul de mai jos. Puteți vedea ce rămâne în plămânii unui fumător, după 30 de pachete de țigări “fumate”!!! Apoi, gândiți-vă câte pachete de țigări ați fumat voi, fumătorii, până acum?
6 comentarii la “Ce se întâmplă cu plămânii unui fumător?”
Păcat că filmulețul postat e „unavailable”. Poate mă lăsam și eu de fumat după o „experiență” de 35 de ani.
Și nu glumesc. Fumez de la 16 ani…
Am pus filmulețul din nou, idioții de la Facebook pare-se c-au șters fimuletul anterior…
Brrr! E vai de plămânii mei! În 35 de ani de fumat (cu o medie de 1 pachet pe zi) ar rezulta vreo 12.775 de pachete fumate. Dacă mai pun la socoată și faptul că vreo 20 de ani am fumat țigări fără filtru (Carpați și Bucegi) e un miracol că mai sunt în viață.
Să nu înțelegi cumva că prin acest comentariu încurajez fumatul, Dane. Încerc să mă vindec de acest obicei nociv (de ce spun obicei când e o dependență clară?), dar e evident că nu am nici motivația și nici voința necesară.
Mă imaginez de multe ori în ipostaza muribundului (cu toți urmașii înghesuiți la căpătâiu-mi cu paharul de apă în mână) cerând o ultimă țigară…
Ca de obicei, iarăși mi-am lipit prea mult buza de halbă și nu mă pot abține de la rostirea cuvintelor. Ce om la locul lui poate „comenta” la ora două a nopții crezând că poate fi înțeles? Doar visătorii-îndrăgostiți de bere, ca mine.
M-am îmbătat. Sper să nu te superi că în beția mea permanentă scriu ce-mi trece prin minte. Băutori ca mine găsești la tot pasul. Iar de te bagi în discuție, nu mai scapi cu vorba bună. De mă lauzi, exagerezi; de mă critici, te dai mare…
Noapte bună…
Stai ca mai e un filmulet (cel putin era pe vremuri, sa vad daca-l mai gasesc), cu ce gudron ramane in urma. o mazga neagra, foarte tare, ceva de speriat.
Uite ca l-am gasit (mi-a luat ceva sa-mi amintesc ca la gudron in engleza ii zice tar…)
Am găsit și imagini cu filtrele de unică folosință despre care spuneam în articol și am updatat și articolul, găsiți imaginea în articolul de mai sus. Vedeți în imagine ce rămâne într-un astfel de filtru după doar 1, 3 sau 5 țigări fumate! Și nu-i doar vorbărie goală, am testat personal acele filtre!