Ce mai citim prin presă

ziare ochelari presa stilou Ce mai citim prin presă

Ce mai citim prin presă?

Multe şi mărunte! Predomină, ce-i drept, cele multe pe care, firesc, nu poţi să le treci cu vederea, să le ignori. Fiind o zi de Duminică, dar cu mult vânt şi vreme mohorâtă (cel puţin aici, prin nord-estul ţării, unde mă aflu) în locul mişcării în aer liber sau a altor activităţi util-distractive (nu?!) am optat să foiletez presa recentă. Din ce-am avut mai la îndemână am ales şi reales, pentru a vi le face cunoscute şi dumneavoastră, informaţiile cele mai importante, mai atrăgătoare şi, de ce, nu(?), tentante. Aceasta, trebuie s-o spun, ca un afront, să-i zic aşa, adus lecturii, televizorului sau altor preocupări mai de Doamne ajută!

– Capul de afiş îl deţine informaţia provenită de la Primăria Capitalei, din care aflăm că şefii de acolo n-au vrut să autorizeze marşul de astăzi către sediul PSD-ului, pe motiv că “ar încurca circulaţia” şi s-ar desfăşura simultan cu un “alt eveniment” programat în Piaţa Victoriei! Să-i credem? Ce spuneţi?!

– Conform celui mai nou raport al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, numărul de gospodarii care plătesc servicii de televiziune în România a ajuns în prezent la 7.3 milioane!

– Zilele acestea, din câte probabil se ştie, noul şef al executivului, dl.Mihai Tudose, a avut la Bruxelles o întâlnire cu numeroşi lideri ai instituţiilor europene, între care Jean-Claud Juncker şi Donald Tusk, pentru a le explica situaţia actuală din ţara noastră. Dar nu mult după aceea, la cuvenita şi tradiţionala conferinţa de presă, a… rămas singur, singurel! Se spune şi se consideră că aceasta penibilă (şi deloc onorantă) situaţie, se constituie drept o reticentă a oficialilor occidentali faţă de actualul Guvern al României! Aşa o fi! Rar, foarte rar, aşa ceva!…

– Mai aflăm deasemenea, că fostul Premier, dl Sorin Grindeanu, a ratat revanşa faţă de Liviu Dragnea! Recent Curtea Constituţională a respins, ca inadmisibilă, sezizarea revocatului premier, în care acesta a acuzat faptul că nu a fost respectat secretul votului la moţiunea de cenzură care l-a demis din funcţie. Cum comentaţi?

– Acum o veste pentru noi toţi, inclusiv pentru cei care folosim, aproape zilnic, reţeaua de socializare Facebook. Potrivit Legii 61/1991 constituie contravenţie săvârşirea oricărei dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în asfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni. Săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice. Aşadar, atenţie mărita!

– Ca să nu vă răpesc totuşi prea mult din timpul dv., închei salba de informaţii, culese din presă, cu… veşti de la malul mării (cum tot spun teleaştii!) Acolo, deci la mare, aceeaşi înghesuială! Dacă la nord, în special la Mamaia, în “cutia de sardele a litoralului”, cum denumesc unii mai şugubăţi, atât plaja cât şi localurile şi spaţiile de cazare, sunt cum trebuie să fie, curatele şi mai binişor organizate, spre sud (excepţie făcând, oarecum, Vama Veche), situaţia nu-i prea roză! Dezordinea, aglomeraţia (mai ales în localurile de alimentaţie publică) lasă de dorit! Şi acesta chiar în plin sezon! Ne mai mirăm atunci, de ce foarte mulţi amatori de plajă şi de mare, optează pentru staţiuni similare din Turcia, Bulgaria cât şi din numeroase alte locuri!

Şi dacă cele scrise ar viza doar situaţia actuală de la malul mării, ar mai fi, să spunem, tolerabilă sau mai de mică importanţă. Însă, cum bine o ştim cu toţii, acum asemenea disfuncţionalităţi pot fi lesne întâlnite şi-n multe alte domenii sau locuri din întreaga ţară. Dar, zic eu, hai totuşi să fim indulgenţi şi să dăm vina doar pe… sezon! Suntem în plină vară. Când le afli sau le vezi, te trec căldurile!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , luni, 17 iulie 2017 in categoria D'ale mele, Stiri, Televiziune, Radio, Presă. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

2 comentarii la subiectul “Ce mai citim prin presă”

  1. Giga Florin

    Mai citim prin presa niste gafe si o durere in fund fata de poporul roman. Niste articole despre niste vedete aparute peste noapte. Eventual vreo doua, trei crime, accidente in lant si sa nu uit sa mentionez “Matrimoniale” tataie.

  2. ciubotaru marc

    Mai citim ca in Parlamentul Romaniei, mai exact la Camera Deputatilor “Zboara banii pentru zborurile alesilor”! Pentru ca, iata, aflam ca de la inceputul mandatului si pana-n prezent, achizitionarea de servicii de transport aerian international, cat si cazarea la hotelurile din strainatate, a costat aproape 900.000 de euro! Aceasta “modesta” suma, fara insa a va mai spune ca pentru zborurile aeriene interne, valoarea cheltuielilor, prin contractul incheiat cu compania Tarom, depaseste 770.000 de euro!
    Asa trai, mai zic si eu!
    Ca doar noi i-am ales, nu? Acum zboara! Unii, cine stie?, poate ca vor mai “zbura” si pe parcurs! …

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite