Ce căutăm noi în acest film?

dribling fotbal minge Ce căutăm noi în acest film?

Ce căutăm noi în acest film?

Am reprodus întocmai, un titlu postat pe cea de a doua pagină a Gazetei Sporturilor de astăzi, adăugând, în continuare, o altă întrebare: ce căutăm noi şi-n alte asemenea filme de … cascadorii râsului?! Oare ne-am pierdut chiar orice măsură? De ce nu ne vedem, cum vine vorba românească, lungul nasului?! Greu, foarte greu de răspuns după o asemenea umilinţă!

Şi continui să mă-ntreb: n-am fost şi nu suntem destul de penibili la Olimpiadă? La Olimpiada de care, dacă vă reamintiţi, făceam referire şi anticipam deznodământul cu mult timp în urmă, dar despre care promit (cu voia D-stra) să revin, cu un nou comentariu, la timpul oportun. Rămânând însă la fotbal, la fotbalul mioritic, mai exact la marea ruşine de aseară, trebuie să mai spun că, de când urmăresc, cu pasiune şi justificat interes, acest fenomen (şi să tot fie, peste şase decenii!), n-am trăit o asemenea prestaţie tragi-comică, oferită cu dărnicie şi dezinvoltură, de o trupă de “artişti” cărora le place să li se spună… fotbalişti!

Asta e valoarea. Acum mi-am dat seama de valoarea noastră“, spunea, între multe alte vorbe goale (reproduse în ziarul sus amintit), Dl Gigi Becali! Măi, să fie! Dar până aseară, marele patron, nu şi-a dat seama de adevărata valoare a celor pe care, cu bani şi … rugăciuni, îi păstoreşte?! Doar cu câteva minute înaintea începerii jocului, tot Dumnealui spunea, adresându-se (ca de obicei) unui numeros grup de gazetari şi, la fel de numeroşi, gură-cască, tare şi răspicat: “Echipa mea e valoroasă, iar Stanciu, făcătorul de bani, e un fotbalist de 100 de milioane“…
Şi ca să fie mai convingător, n-a omis… Divinitatea care, zice-se l-a asigurat că totul va fi ok! A fost, într-adevăr ok, dar pentru adevăraţii fotbalişti!

Atraşi de renumele adversarilor cât şi de, cine ştie(?), un eventual miracol, precedat de obişnuitul tam-tam gazetăresc (mai ales tv, marca ProTV!), susţinătorii Stelei (sau nu) aproape c-au umplut stadionul care, în foarte scurt timp a… amuţit, de ce le văd ochii! La un moment dat, pur şi simplu, nu le-a venit să creadă că o echipă românească, de talia şi cu palmaresul vicecampioanei, pote fi masacrată chiar în ultimul hal, de 11 tineri englezi, care niciodată n-au păcălit adevăratul joc de fotbal!

După o asemenea execuţie în direct, din nou, este bine să ne întrebăm: mai are rost prezenţa reprezentantelor noastre în competiţiile continentale de nivelul Campions League? N-ar fi oare mult mai rentabil să stăm în banca noastră (citiţi: campionatul nostru cenuşiu, submediocru şi uneori, trucat), decât să fim martorii, cu bani sau nu, unui asemenea circ?!
Mai ales dacă avem în vedere şi rezulatele, sub orice critică, obţinute (mai de fiecare dată) în întrecerile continentale şi de celelelte echipe care, întâmplător sau nu, ne-au reprezentat şi ne reprezintă.

Cu atât mai mult mi se pare total deplasat şi neloaial, fără însă a scuza într-un fel sau altul, prestaţia oribilă a Stelei, mesajul: “Doar Dinamo Bucureşti” afişat la tribuna a doua a stadionului!
În fond, ce s-a vrut să fie?! Părerea mea, un fel de “Râde un ciob de oala spartă”! Acesta-i valabil de fapt, pentru întregul fotbal de la noi. Şi, de ce nu(?), aproape pentru întregul sport românesc!
Ne place ori ba, asta-i realitatea!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Fotbal echipa nationala romania 2016 UEFA Ce căutăm noi în acest film?

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , miercuri, 17 august 2016 in categoria Fotbal, Guest Post. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

12 comentarii la subiectul “Ce căutăm noi în acest film?”

 1. Francisc întâiul

  Ei, acu’ și tu, Marcele! Păi nu-ți spuneam după meciul cu Sparta că Steaua nu are nicio șansă dacă „pică” cu City? Oricum, eu la 2-0 am adormit și, sincer să-ți spun, nu credeam că scorul va lua asemenea proporții deși semnele dezastrului erau evidente. Am adormit cu gândul că steliștii au resurse să echilibreze partida și să marcheze cel puțin un gol.

  Azi dimineață când am văzut rezultatul mi-am adus imediat aminte de declarația lui Gigi înainte de intrarea pe stadion. Domnul Becali se joacă cu vorbele: o echipă ce are valoare nu încasează 5 goluri la ea acasă fără să marcheze măcar unul. N-am văzut meciul până la sfârșit, deci nu mai comentez.

  Și da, sunt de acord cu tine: ce (dracu, adăugirea mea) căutăm noi în acest film? Locul nostru e la matineu…

  Of, Doamne, unde sunt vremurile de altădată, când jucam de la egal la egal cu orice echipă?…

 2. Francisc întâiul

  Până la urmă, știi la ce mă gândesc Marcele? Că îl doare undeva pe Becali de performanță. Faptul că Steaua a jucat cu City a fost o afacere pentru el: a umplut Arena Națională cu 55.000 de naivi plătitori de bilet, și-a încasat lovelele și acum își râde în barbă în așteptarea „restului” de 10 milioane de pe urma Europa League. Gigi e un „om de afaceri” la fel ca majoritatea celor din România, ahtiat după câștiguri imediate și (dacă se poate) cât mai mari, fără să învestească nimic. Un „tunar”.

  Iar povestea sportului românesc se termină aici. Din păcate, fără happy-end…

 3. Dan

  La mine este MUULT mai simplu: nu mă mai uit la meciuri fotbal. Punct.

 4. Francisc întâiul

  Păi cine-a zis că se uită la meciuri de fotbal, Dane? N-am scris mai sus că am adormit la 2-0?

 5. Dan

  Eşti mai câştigat că te-ai odihnit, decât să-ţi vină să spargi ceva de nervi …

 6. Francisc

  Le-a dat sa zaca…
  a mai castigat steaua la masa verde cu 3-0 un meci mai demult, pe motiv ca unul din echipa adversa avea 2 galbene si-a jucat in meciul ala. si returul… au batut aia pe stelutza tot cu 5-0. asa, sa se invete minte.
  intamplare de acum peste 10 ani. 15 ani, cam asa

 7. Francisc

  Paris Saint German in 1997. Alea erau meciurile

 8. ciubotaru marc

  Apropo de Becali, draga Francisc intaiul, Stii ce a zis aseara la nu mai stiu ce post de televiziune? Intre alte ineptii a spus, tare si raspicat, ca pe el fotbalul nu-l intereseaza absolut deloc! “Eu, continua Gigi, am adus in tara milioane de euro. Dorinta mea cea mai mare e sa castig cat se poate de mult. In rest, fie ce-o fi“… Ghinionul lui a fost ca reporterita care-l intervieva, a fost f promta in replici, stopandu-i intr-o masura elanul! Dar daca asa stau lucrurile, ma-ntreb: de ce acest personaj, atat de cautat si adulat de presa de tot felul (!!?) nu incearca sa faca afaceri rentabile cu altceva, de care, probabil, e mai interesat? De exemplu, cu oile D-sale, cu terenuri, palate etc etc si astfel sa lase definitiv fotbalul in pace, nu? Tu (D-vostra ) ce parere ai (aveti)? :-?

 9. Francisc întâiul

  Ce părere am eu? Cred că Becali este unul dintre groparii fotbalului românesc, alături de Copos, Iancu, Borcea și (din păcate) atât de mulți alții. Cei care susțin că Gigi a „salvat” Steaua sunt niște naivi, ca să nu le zic altfel.

  Dacă nu-l interesează fotbalul, să-și vadă de oile lui… E mare păcat că fotbalul din România a ajuns pe mâna unor „investitori” ca nea Gigi. Rezultatele se văd…

  Mai rămâne să vedem cum se descurcă Astra în seara asta.

 10. Francisc întâiul

  Până la pauză, binișor. Penalty-ul din ultimul minut mi se pare acordat gratuit, dar poate că n-am văzut eu prea bine. Oricum, jocul Astrei mi-a plăcut…

  De data asta voi urmări meciul până la capăt. În ciuda scorului, cred că Astra încă mai are șanse de calificare. Hai să le ținem pumnii!

 11. Francisc întâiul

  1-1 pe propriul stadion nu prea e un scor care să ne dea speranțe de intrare în grupele Europa League, dar urmărind meciul, cred că nu e imposibilă calificarea Astrei. Dacă ne luăm după rezultatul meciului, englezii au prima șansă. Dacă ținem cont de ce au arătat pe teren cele două echipe, eu zic că Astra se califică.

  Mai comentăm după meciul retur…

 12. Francisc întâiul

  Uite că de data asta am nimerit-o. Chiar dacă giurgiuvenii s-au calificat cu mult, mult noroc, merită felicitați: Bravo Astra! Meritul calificării îi aparține în mare măsură portarului Lung, care a „scos” câteva șuturi pe care scria „gol”.

  Să sperăm că norocul nu-i va părăsi la tragerea la sorți de astăzi. Nici pe ei, nici pe Steaua…

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite