Ce-ar fi de-am fi cu toții speciali?

Augustin Zegrean judecator Curtea Constitutionala Ce ar fi de am fi cu toții speciali?

„Domnul” Zegrean…

Motto: „Nu pensiile speciale sunt nesimțite, nesimțirea e că celelalte pensii sunt mici

Carevasăzică pensiile speciale sunt de bun simț în timp ce pensiile obținute după o viață de roboteală sunt nesimțite prin micimea lor. Altfel spus, tovarășul Augustin susține că i se cuvine o pensie specială fiindcă, vorba aia, e mai „special” decât orice muritor.

Mărturisesc că acest „domn” îmi era simpatic cândva, dar acum și-a dat arama pe față. Nu voi pricepe în vecii vecilor de ce unii se cred speciali și sunt convinși că merită din plin recunoștința norodului tradusă în sinecuri. Am „împușcat” în 1989 dictatura personală a cizmarului și am înlocuit-o cu „domnia” specialilor…

Omului de rând („poporului”, vorba vine!) nu-i rămâne altceva mai bun de făcut decât să meargă zi de zi la treabă, ca să aibă de unde împărți „specialii” ăștia tot ce „dă” și în stânga și în dreapta cu atâta larghețe.

Mă tot întreb de ce unii cred că li se cuvine mai mult decât altora și încep să buchisesc răspunsul: ei sunt „speciali” băiete! Nici dacă ai trăi șapte vieți nu vei pricepe că specialii trebuie ocrotiți… Ce ne-am face fără ei?

Chestia cu impozitarea pensiilor speciale mi se pare o absurditate. Cum naiba să impozitezi furtul, chit că e „legiferat”? Nu era mai sănătos să le tăiem macaroana? A! Nu putem, că nu ne lasă Curtea Constituțională și dulăii ce latră pe-acolo…

Până una alta noi, cățeii, mai schelălăim pe unde ni se dă voie. „Democratic”, desigur…

- o zi ploioasă de iunie -

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Social, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

11 comentarii la “Ce-ar fi de-am fi cu toții speciali?”

 • ... a scris la 19 iunie 2020, 11:18   [#1]

  Mărturisesc că acest „domn” îmi era simpatic cândva, dar acum și-a dat arama pe față.” -- este exact ce aș fi vrut să scriu eu când am citit primele rânduri din articol, după care am dat peste rândurile scrise de tine.

  Și mai spun că o oareșcare simpatie a existat în prima fază și pentru Tudorel Toader până să-mi dau seama în ce ape se scaldă și acesta. Bine, oricum Tudorel Toader îl întrece cu mult pe Zegrean în nocivitate…

  Orișicum, asta demonstrează încă o dată că oamenii aceștia habar nu au cum funcționează economia/bugetul unui stat, sunt ca în bancul ăla cu mașina blindată și cucoana bugetară (cred că l-am mai zis pe aici). Altfel spus, nu contează că o bună parte dintre românii aproape că mor de foame, că nu există locuri de muncă și că o mulțime de companii mici private au dat faliment ori sunt pe cale să dea faliment, în opinia acestor domni salariile nesimțite ale unora dintre bugetari, pensiile speciale și privilegiile nu trebuie să sufere vreo schimbare … Imaginea ce mi se conturează în minte la atitudinea acestor “speciali” este aceea a unei galere în care sclavii trag la vâsle cât pot de tare iar zbirul din spate dă cu biciul pe spinarea acestor sclavi pentru ca aceștia să tragă și mai tare la vâsle…

 • Anonim
  ... a scris la 19 iunie 2020, 15:29   [#2]

  Schelalaim Dane,ba chiar si mai latrăm pe unde mai putem ,pe ici ,pe colo,pe undeva pana ce
  ..vom turba !.Rezultatul?Nimic altul,decat cel stiut si asteptat de peste un sfert de veac!Asa ca,deocamdată,speranta-i cam moartă.Totusi,scrie-ti,comentați copii si vom vedea ce va mai fi…

 • marc
  ... a scris la 21 iunie 2020, 10:23   [#3]

  Apropo de …ce-ar fi!Ce-ar fi daca Dan s-ar stradui sa ne ofere posibilitatea sa scriem sau sa comentam in orice zi?!Consider ca ar avea de castigat in primul rand Blogul dar si ce-i care ar dori sa-l folosesca in interes public.Nu-i posibil asa ceva?Multe bloguri au facut-o si o fac.Hideti sa incercam si noi,in speta-Dan,cu atat mai mult cu cat,din cate am tot vazut,pe departe ,,Blogu lui Dan,,(generalist)e cel mai atragator.Bine structurat,ilustrat si interesant(pentru cei ce-l urmaresc).Dragi colegi,e doar o propunere,eventual un sfat din partea unui bun amic,fie el si neautorizat dar bine intentionat….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 iunie 2020, 19:56   [#4]

  Blogul lui Dan ne oferă posibilitatea să comentăm oricând, Marc, la orice oră din zi sau din noapte. Uită-te la orele în care postez și vei înțelege că dau din gură chiar și-atunci când ar trebui să tac.

  Nu e cazul să ne supărăm atunci când „scrisele” de la Guest Post nu sunt afișate imediat. Eu chiar mă mir că Dan ne permite datul cu părerea…

  Poate nu ai observat că de ceva vreme „dialogul” nostru nu e interesant pentru „clienții” blogului și e normal să fie așa. De ce s-ar sinchisi cineva de părerea unui octogenar sau de iluziile unui băutor de bere incorigibil?

  Risipa de ghilimele e semnul clar că am depășit norma la cutiile Timișorene. Tăcerea e de aur, uneori…

 • marc
  ... a scris la 22 iunie 2020, 18:38   [#5]

  Acea risipa de ghilimele de care spui tu,mai dovedeste ceva inafara depasirii normei de Timisoreana! Dovedeste ca nu mi-ai inteles mesajul din scurtu-mi comentariu!Niciodata n-am contestat valoarea si atractivitatea Blogului la care noi scriem si citim.Mi-am dat doar o parere,fie ea si din partea unui octogenar,referitoare la publicarea(cam prea rara)a celor scrise.Si aceasta nu pt a ne face,vezi Doamne,publicitate(am avut-o destul cu ani in urma!)ci pt a spori interesul eventualilor cititori.Eu am vorbit cu f multi fosti colegi,prieteni sau chiar anonimi ,despre blogul nostru(adica a lui Dan_)si mai toti au avut cuvinte de lauda,aprecieri magulitoare!Deci,le place.Dar aceiasi au mai subliniat ne ancorarea noastra in actualitate.Asta se cauta acum ,cand totul e pe…repede inainte!Daca publici un articol dupa o saptamana sau chiar si la 4-5 zile de la un,sau despre, eveniment,nimeni nu-l mai citeste.Oamenii sunt satuli de teorie electorala,de insemnatatea votului sau de ,,Raiul,, ce-l traim.Intr-o societate ca a noastra,cu o asazisa ….democratie,votul n-are nici-o importanta!Se stie dinainte cine si cum o sa fie ales,asa ca ,indiferent ca-i pesedist,liberal sau mai stiu eu ce,toti sunt la fel-niste excroci pusi pe capatuiala!Noi? Pacalitii!De pomana ne zbatem aiurea,ne barfim si insultam.Vremurile ce le traim(chiar si vremea!)ne arata ,,norocul,, si destinul ce-l avem….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 iunie 2020, 19:32   [#6]

  Știi ce-mi place la tine, Marc? Ești de aceeași vârstă cu tata și ai aceleași enigme pe care le am și eu, mai tânăr fiind …

  Risipa ghilimelelor nu dovedește nimic, prietene. E doar confirmarea faptului că berea e bună în orice situație.

  Și uite-așa îmbătrânesc și eu…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 iunie 2020, 22:36   [#7]

  Abia la recitire am observat: vezi că cei puși pe căpătuială se numesc escroci, nu excroci…

 • marc
  ... a scris la 23 iunie 2020, 8:54   [#8]

  Spune-mi Francisc,tu chiar esti infailibil?!Nu greșești niciodata?S-ar putea ca si din această cauză multi cititori(dintre cei putini)Sa evite contactul cu noi!In ce ma priveste iti promit ca voi gasi un specialist care sa ma învețe să scriu corect.Chiar si acum,când tot imi amintești că-s octogenar…

 • marc
  ... a scris la 23 iunie 2020, 12:30   [#9]

  Vezi ca in loc de s ,din nestiinta,am scris cu….S! Nu uita sa ma atentionezi pt o asa de mare greseala!Se pare ca ti-ai facut o pasiune din acasta.Bravos,amicule!La mai multe….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 iunie 2020, 22:11   [#10]

  Nu sunt deloc infailibil, Marc. Tare mult mi-aș dori să n-am niciun cusur dar aiasta e imposibil fiindcă am deja unul primordial: îmi place berea! Toate defectele de-aici mi se trag.

  Mi-l și imaginez pe Sfântu’ Pătru căutând în catastifele eternității ca să-mi numere păcatele la judecata de apoi…

  Dacă mulți dintre puținii cititori ai acestui blog evită „contactul” cu ce scriem pe-aici din cauza „perfecțiunii” mele atunci e limpede că degeaba ne place datul cu părerea.

  În zadar mai cauți un specialist în „arta” scrisului corect când posibilii cititori se împuținează pe zi ce trece…

  Rămâne vorba între noi, prietene Marc (văz’că m-ai „retrogradat” la stadiul de amic!): crezi că e motiv de supărare faptul că ți-am făcut o observație?

 • marc
  ... a scris la 26 iunie 2020, 6:31   [#11]

  Ce naiba..,Francisc,suntem copii?!Doar mi-am spus o parere…Atât și nimic altceva.O zi buna-ti doresc!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?