Ce am semănat (votat),… culegem!

Guvern PSD ALDE Dragnea Dancila Tariceanu Ce am semănat (votat),... culegem!

De când, cu mâna noastră (!), am votat PSD-ul, iată că acum, la peste doi ani de zile, mult lăudata guvernare a acestui (unic?!) partid, ce-și prevedea atunci în acel Program ca-n… filmele științifico-fantastice, zeci de măsuri și realizări care mai de care mai populiste (în fapt, doar vorbe goale!), constatăm cu surprindere că realitatea crudă-i cu totul alta!

Nici nu se putea altfel de moment ce pe parcursul timpului, de atunci, de la instalare (cu vâlvă și laudă mare), la conducerea Executivului s-au perindat nu mai puțin de… patru așa ziși, premieri și zeci de remedieri! Adică de înnoiri sau, mai exact fie spus, un fel de… din rău în mai rău! Șeful suprem, îl știți prea bine, o numește… selecție! Eu însă-i spun, un fel de readoptie dacă, așa cum lesne se poate constata, în locul celor remaniati au fost numiți și mulți foști, nimeni alții decât niște zice-se… specialiști, specializați mai ales în… oportunism! (exemplul cel mai edificator: actualul nou (dar vechi!) ministru al educației și învățământului).

Simultan, în ședința-maraton de luni, 19 noiembrie, a.c., dl Dragnea, personajul care face și desface mai tot ce… mișcă-n țara asta, a executat toți puciștii, precum și o treime din Guvernul d-nei Viorica! În locul unei soluții viabile de întărire a instituțiilor statului, de aducerea bunăstării, corectitudinii și bunului-simt, a fost preferată și adoptată metoda (măsura): cine nu-i cu mine, e dușmanul meu!

La ce ne putem aștepta acum, după acest “vânt de înnoire”a PSD-ului care, practic, n-a fost altceva decât o nouă remaniere strict politică? Greu, chiar f greu de răspuns, de anticipat. Mai ușor însă de constatât și nominalizat “realizările” de până acum ale partidului-stat. Practic fie spus, cu ce ne-am pricopsit cu cei pe care i-am ales! Sau ce-am cules și alegem.

Iată, succint doar câteva “minuni”, alese (culese) la intampare, dintr-un număr mult mai mare:
– În prezent, cifrele oficiale arată că numărul de șomeri înregistrați în România este de aproximativ 400.000. Adică cca un mlion de români stau degeaba! Taie frunze la caini sau își pierd timpul aiurea. Chiar dacă autoritățile nu prididesc să tot sublinieze că “șomajul de la noi este la cote minime“! În scriptele dumnealor…
– Tot datele statistice oficiale arată, într-un sondaj realizat de fundatia Eurofound, că România este pe primul loc în UE privind corupția în școli, pe locul doi și trei situându-se Croația și, respectiv, Ungaria. Experții spun că fenomenul afectează atât performanțele elevilor, cât și modul în care va arata societatea românească în viitor: coruptă mai în toate sferele sociale!
– Ultimul raport al Băncii Mondiale reiterează din nou incompetența învățământului. Concret, documentul arată că din cei aproximativ 12 ani de formare în sistemul educațional, 3 ani și 4 luni reprezintă un interval pierdut, în care tinerii nu învață nimic!
– Prin spitale (ca vai de ele) bolnavii mor cu zile din lipsa cronică și anormală de medicamente dar și de cadre specializat și dotări performanțe, precum și din pricina mizeriei și infecțiilor medicale, dar și moral-educaționale!
– În multe localități, mari și mici, s-au construit și se construiesc zeci de biserici și moluri, dar nici-o școală, spital ori bază sportivă sau așezământ cultural.
– Transporturile feroviare cât și cele rutiere sunt mai primitive și ineficiente ca-n secolele precedente! Iar la capitolul autostrăzi și modernizări de drumuri, înafara unor eterne proiecte și nesfârșite licitații, totu-i la nivel de… promisiune. Drept urmare, România se află (și la acest capitol vital) la coada Europei!

În schimb, ca o compensație, suntem fruntași în laude, mincini și vorbe goale! In coruptie si dezbinare.
Asta ne-am dorit, asta avem! Asta culegem până ce… ne “dregem” (revenim)!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

13 comentarii la “Ce am semănat (votat),… culegem!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 noiembrie 2018, 16:58   [#1]

  Actuala gașcă de borfași care se dă drept politicieni e consecința firească a celor 30 de ani de „democrație originală”, Marc. Degeaba ne lamentăm acum, dacă în urmă cu trei decenii nu am fost în stare să ducem „revoluția” până la capăt. Și era atât de simplu: aplicarea punctului 8 al declarației de la Timișoara!

  Manipulări au fost și-o să mai fie. Atâta vreme cât există o „masă de manevră”, o mulțime ignorantă ce crede că „partidul-stat ne dă”, nu sunt prea multe șanse de redresare. Cei o sută de ani pe care îi împlinește România peste câteva zile nu înseamnă că ne-am maturizat ca națiune.

  Dacă e să ne uităm un pic mai atent în urma noastră, ce vedem? O populație aplaudând frenetic cuvântările pline de „tâlc” ale unui cizmar (ți-o mai aduci aminte pe aia cu „când o face plopul mere și răchita micșunele”?) și niște „oameni de bine” ce nu au pregetat să-l pună cu spatele la zid și să-l înlocuiască taman cu cine nu trebuia…

  Golanii din Piața Universității, ăia din 1990, au rămas „golani” și în prezent. La fel ca cei de astă vară din Piața Victoriei. Istoria se repetă, stimabile Marc! Instituțiile statului au fost acaparate de indivizi fără scrupule al căror unic interes e trasul spuzei pe propria turtă. Ipocrizia multora a fost propta necesară ascensiunii acestor nimicuri…

  Și uite-așa ne-am procopsit cu un guvern ce își schimbă periodic actorii pe motiv că nu sunt în stare să joace cum trebuie rolul atribuit de regizor. Am ajuns într-o fundătură. Ori schimbăm regia și distribuția, ori nu mai participăm la „spectacol”.

  Nu mă întrebați ce „soluție” aleg. Sunteți majoritari…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 noiembrie 2018, 18:17   [#2]

  Și dacă tot m-am apucat de comentat, stimulat de spuma berii, pun o întrebare (retorică, se știe): la ce „bunăstare” vă așteptați, dragi concetățeni, când vă pișați (iertat fie-mi cuvântul) pe vot? Nu trebuie să fugiți în munți. Nu e nevoie de mitraliere.E de ajuns o simplă ștampilă…

  Fiii și fiicele se strămută pe alte meleaguri lăsând în paragină munca noastră de-o viață. Nu știu de ce cred că slugărnicia ne e scrisă în gene… Suntem mereu pregătiți să slujim stăpânul ce plătește mai bine, dar nu știm niciodată să ne vedem de propriile interese.

  Să ne trăiască tovarășul Dragnea și doamna Dăncilă, că oameni de stat ca dumnealor nu a avut România în toată istoria ei!

  Dacă mai „sorb” o bere credeți că strică?…

 • marc
  ... a scris la 24 noiembrie 2018, 11:07   [#3]

  Doar O BERE n-are cum si ce strica!Mai multe,cred ca da.Dar daca-ti place atat de mult,nu trebuie sa abandonezi …pasiunea.Asta-i doar o parere.A mea!Sincera,deschisa ,netendentioasa ,ca de fiecare data…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 noiembrie 2018, 12:40   [#4]

  Pentru mine o singură bere strică, Marc! Și e nevoie de încă vreo trei ca să repare stricăciunea…

  Lăsând berile deoparte, crezi că fără ele aș putea să fiu la fel de sincer?

 • marc
  ... a scris la 24 noiembrie 2018, 13:35   [#5]

  Sunt covins ca ,DA!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 noiembrie 2018, 14:02   [#6]

  M-ai convins cu convingerea ta, Marc. Pot să „rad” liniștit vreo patru beri în fiecare zi și să debitez tot ce-mi trece prin bilă fiindcă am un suporter.

  E o „realizare”, nu-i așa? Urmează a cincea și cine știe ce „înțelepciuni” mai pot scrie. Mai bine joc o partidă de șah, că prea mi s-au urcat mințile la cap…

 • marc ciubotaru
  ... a scris la 24 noiembrie 2018, 14:58   [#7]

  Ai fost si-ai rămas un simpatic! Cu toate ca uneori nu erai așa. Pentru mine însă așa vei rămâne chiar si-n situații, sa le zic , mai puțin avantajoase pt.tine.Acum,fie ca joci șah sau nu,hai,mai rade o bere!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 noiembrie 2018, 15:59   [#8]

  Am ras încă vreo trei, am jucat șah, m-am dat peste cap și tot nu pricep de ce le place românilor de tovarășul Dragnea. Mai beau trei, mai joc o partidă a jocului minții și mai vedem după aia…

  Nevastă-mea e sătulă de mine și o înțeleg. Mă întreb unde a găsit răbdarea să îmbătrânească alături de mine…

 • marc
  ... a scris la 24 noiembrie 2018, 16:45   [#9]

  Cred ca-n felul tau de-a fi!In anii traiti impreuna,cu bune ,cu rele dar….cu dragoste si credinta reciproca.Gresesc?!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 noiembrie 2018, 17:42   [#10]

  Tocmai eram pe picior de plecare, Marc. Cât pe ce să iau și bunele și relele cu mine, dar mi-am amintit că am un amic ce crede în mine.

  Nu greșești, prietene Marc. Viața pe care o trăim fiecare dintre noi e prea scurtă pentru a fi risipită pe chestii mărunte. Până la urmă, de ce ne-ar păsa că niște tovarăși fac ce vor cu viețile noastre?

  Asta-i întrebarea la care nu știu să răspund. De ce naiba îmi pasă?

 • marc ciubotaru
  ... a scris la 24 noiembrie 2018, 20:17   [#11]

  Lasa-i pe toți în lumea lor și pasa-ti doar de tine și de-ai tai.Eventual și de prietenii adevărați care_ti vor tot binele!…

 • ... a scris la 12 februarie 2019, 17:38   [#12]

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 februarie 2019, 21:42   [#13]

  Te pricepi al naibii de bine să torni gaz peste focul amărăciunilor mele, Dane! Ce bine-ar fi dacă ar pricepe și majoritatea votantă că Dragnea e un impostor…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?