Ce a dezvelit pandemia de covid?!

mail 5 Ce a dezvelit pandemia de covid?!

Covidul a dezvelit (si) o tara numita România, o Romanie reală: incultă, nespălată, conspiraţionistă, o țară de lumea a treia, asa cum spunea in articolul sau si dl Liviu Pipescu (una din surse). Aceasta harababura penibila, de fapt totul, a început în anii ’90. Fara a pătrunde mai departe în timp, în istoria noastră medieval- târzie, mă voi referi, in cel ce urmeaza, strict, doar la șansa de a schimba ceva imediat după revoluția din ’989. Din păcate, noi nu am schimbat nimic, ci am făcut un upgrade al prostiei, atunci am pus bombele cu ceas care au explodat masiv 30 de ani mai târziu.

A fost nevoie de o pandemie globală ca să obţinem radiografia unei societăți tribale, analfabetă funcțional şi plină de impostori. Este cutremurător să privești harta reală a acestei Românii. Mai grav este că o privesc și ceilalți. O lume intreaga. Este ca și cum cineva intră la tine în curte și filmează dezastrul global cu care te confrunţi. Atunci, in 1990, daca va mai reamintiti?, România a început marea sa ipocrizie: a iniţiat creionarea unui model de societate post-comunistă extrem de toxică, cu o mediocrizare dusă până la extrem.

Cum? Foarte simplu! Prin politizarea statului și prin corupție. Prin infiltrarea în structurile statului a loialiștilor politici și prin intrarea masivă în învățământ a profesorilor care au luat sub nota 7 la titularizare. In acea vreme, când profesori de 2 și 3 precum şi învăţători fără calificare au început să pătrundă în educație. Când în aparatul statului s-a intrat pe bază de carnet, pe bază de corupere, de șpagă. A fost precum otrava care este strecurată într-un organism care se dezvoltă. Sau ca şi cum ai pune nisip, fără ciment, la fundaţia unei case. Educația otrăvită din ce în ce mai mult de şi cu profesori mediocri, suplinitori, necalificați a fost o crimă totală. “Lasă dom’le, să mănânce și el o pâine, și așa nu e un salariu cine știe ce! ”

Simultan, au apărut fabricile de diplome: o explozie de universități private, menite doar să ia bani, nu să facă performanță, gata să culeagă pe cei picați la stat (unde nu erau locuri cu taxă) . Toate acestea au pus bazele mediocrizării societății. Din școlile pervertite au ieșit, în peste 30 de ani, generații. Generații deja virusate, care s-au împrăștiat peste tot – în politică, în administrație, în educație, în sănătate, în presă. Au umplut toate spațiile cu acești oameni bolnavi. Citeam, în fiecare an, știrile despre testele PISA, cu 40-50% analfabeţi funcțional, dar nimeni nu lua în seamă aceste rezultate. Unde s-au dus acești analfabeți funcțional când au devenit adulți? Peste tot și mai ales în lumea publică, a statului, a decidenților. Oameni învățați cu șmecheria, cu șpaga, cu oportunismul. Deprofesionalizare completă. De ce nu facem autostrăzi? De ce nu luăm fonduri europene? D-aia. Pentru că acolo, decidenții noștri sunt ei, absolvenții acestui învățământ pervertit. Analfabeții funcțional din anii 2000. Sau credeți că au plecat cu totii să lucreze în construcții în Italia?

România de azi, despuiată de haine, arată înfiorător, plină de comorbidități, fără igienă, incultă, analfabetă, conspiraționistă, mediocră și agresivă. A fost de ajuns aceasta pandemie ca să ne arate că… împăratul este gol. Pandemia de Covid nu a făcut decât să ne arate că nivelul nostru civic și intelectual este lângă Mexic, Vietnam sau lângă Rusia. Acesta molima, ce nu se mai termina, ne arată că nu avem mare lucru în comun cu Europa civilizată. Suntem pe ultimele locuri de civilizație, pentru că suntem produșii unei societăți care a pornit-o greșit din 1990 încoace. In fond ce poti sa mai vrei de la o asemenea colectivitate umana din randul careia o batrana, de peste 80 de ani, a motivat că nu s-a vaccinat deoarece… rămâne sterilă!? Săraca. Saracii de noi!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Sanatate / Familie, Social ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Ce a dezvelit pandemia de covid?!”

 • ... a scris la 28 octombrie 2021, 20:16   [#1]

  Avem o societate bolnavă și cred că așa a fost dintotdeauna.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 octombrie 2021, 21:50   [#2]

  Șansa de a schimba ceva imediat după revoluția din 1989 am ratat-o în duminica orbului, bătrâne Marc. Amândoi am fost contemporani cu acele vremuri, eu -- mai tânăr, tu -- mai copt la minte. Cât timp mai fac umbră pământului, nu voi uita avântul tovărășesc cu care erau „înfierați” cei care nu au „mâncat salam cu soia”…

  Au trecut anii și noi tot cu talentul ratării am rămas. Ratăm în mod „democratic” ocazie după ocazie și ne lamentăm că sunt de vină rușii, nemții, americanii sau oricine altcineva în afară de noi, poporul!

  (Fac o paranteză: chestia asta cu „poporul” dă bine la politicieni. Poporul în sus, poporul în jos, reprezentanții lui să trăiască bine!).

  Ești prea drastic când spui că România e incultă, nespălată și conspiraționistă. Țara noastră a dat lumii nume precum Eminescu, Vlaicu, Brâncuși. Ca să nu mai amintesc de Iliescu, Constantinescu și Băsescu…

  România de azi e rezultatul vremurilor socialiste în care chiaburii erau deportați în Bărăgan și al „renașterii democratice” (post-revoluționare) în care orice flenter se crede salvatorul nației.

  Pandemia Covid doar a revelat ceea ce era de relevat..

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 octombrie 2021, 22:28   [#3]

  Credința dumneavoastră nu contează, domnule Ștefan. Întrebarea e: cum însănătoșim o societate bolnavă?

  Eu am câteva răspunsuri…

  Primul e să nu-i mai alegem pe cei ce nu s-au ținut de cuvânt.
  Al doilea e să-i încurajăm pe curajoșii ce cred că pot schimba rânduiala.
  Al treilea vine de la sine: mincinoșii nu au ce căuta în piața politică.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 octombrie 2021, 22:43   [#4]

  E clar că una sau două perechi de beri mă fac indezirabil…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 octombrie 2021, 15:20   [#5]

  Mă gândeam ieri (dar n-am apucat s-o spun!) că politizarea statului prin corupție e ceva firesc în România, dacă e să socotim densitatea de șmecheri pe metrul pătrat.

  Toți ăștia vin să ne spună că mor de grija patriei și prea mulți dintre noi îi credem. Ba, mai mult, îi și alegem ca să ne conducă. Cică nu ai pe cine, maică!

  Azi am chef de înjurat, că e sfârșit de săptămână.

  Înjurătură…

  ‘Tu-le mama lor de hoți
  Și „principiile” la toți
  Chit că nu-i de bun augur
  Să-i fut pe toții în cur…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 octombrie 2021, 15:31   [#6]

  Îmi cer iertare că roboțelul tău nu a reușit să blocheze comentariul meu pornografic, Dane. Uneori și sudalmele sunt de folos…

  La urma urmei, la ce să ne așteptăm de la urmașii lui Traian și Decebal?

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?