Cascada Niagara

Cascada Niagara Cascada Niagara

Cascada Niagara

Sunt multe locuri extraordinar de frumoase pe acest Pământ, pe care bineînţeles că mi-aş dori să le văd, însă nu ştiu dacă voi avea ocazia să vizitez vreodată toate locurile frumoase arhicunoscute deja de către toată lumea …

Unul dintre aceste locuri ar fi cascada Niagara, care este un fel de “minune” a naturii … Situată la graniţă dintre statul nord-american New York şi provincia Ontario din Canada, cascada Niagara este un loc absolut fermecător care ar merita văzut măcar o dată-n viaţă …

Numele a fost dat de către amerindieni, Niagara este un cuvânt ce inseamnă “apa care tună” si reprezinta sunetul produs de catre apa care cade de la aproximativ 21 de metrii inaltime (pe partea nord-americana) si 52 de metrii (pe partea canadiana), intr-un zgomot asurzitor. Cascada Niagara a apărut acum aproximativ 12500 de ani. Odată cu topirea unui gheţar masiv, apa s-a revărsat din lacul Erie şi s-a întins spre nord, unde a format Lacul Ontario, într-un bazin cu aproape 100m mai jos. De la formarea sa şi până în prezent Cascada Niagara s-a apropiat cu aproximativ 11 km de Lacul Erie.

Cascada Niagara Cascada Niagara

Cascada Niagara Cascada Niagara

Cascada Niagara Cascada Niagara

Cascada Niagara Cascada Niagara

Insula Caprei (Goat Island), situată pe marginea cascadei, desparte fluviul in două. Cascada Americană (American Falls), in partea de est, formează o linie dreaptă de aproximativ 300 lungime; Horseshoe Falls (Cascada Potcoava), de partea Canadei, este de doua ori mai lunga si, asa cum arata si numele ei, are forma unei potcoave.

Cascada Niagara Cascada Niagara

Cascada Niagara Cascada Niagara

Cascada Niagara Cascada Niagara

Categorie articol [ Planeta noastra ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Cascada Niagara”

  • ... a scris la 2 iunie 2011, 19:42   [#1]

    Ma ia ameteala numai urmarind acest clip din articol. E un loc demn de vizitat. Cu siguranta ramai inmarmurit daca vei fi la fata locului.

  • ... a scris la 29 iulie 2012, 10:33   [#2]

    Superbe pozele. Interesant este ca la un moment dat cascada Niagara a fost oprita. Oricum ramane una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?