Care sunt mai rezistente: telefoanele din metal sau cele din plastic?

plastic vs metal Care sunt mai rezistente: telefoanele din metal sau cele din plastic?

Carcasa din metal vs carcasa din plastic

Majoritatea posesorilor de telefoane mobile ori a celor care doresc să-şi cumpere un telefon mobil, sunt convinşi de faptul că un telefon cu carcasa metalică este incomparabil mai rezistent şi mai durabil decât un telefon mobil cu carcasa realizată din plastic sau policarbonat. Sincer să fiu, la fel credeam şi eu, logica asta-mi dictează. Practica însă contrazice acest lucru. Cum? Haideţi să vedem …

Pe unul dintre cele mai renumite siteuri web din lume (un site web specializat pe domeniul telefoanelor mobile), a apărut un filmuleţ în care sunt comparate două dintre cele mai noi telefoane apărute pe piaţă, respectiv iPhone 6 Plus şi Samsung Galaxy Note 3.
iPhone 6 Plus are o carcasă realizată din metal (aluminium) iar Samsung Galaxy Note 3 are o carcasă realizată din plastic/policarbonat.
Testul respectiv a fost efectuat ca urmare a plângerilor apărute pe internet de la mulţi posesori de iPhone 6 Plus care şi-au pus telefoanele în buzunarul din faţă al pantalonilor (aşa cum o fac majoritatea bărbaţilor) şi s-au trezit cu telefoanele îndoite!

Cu alte cuvinte, tocmai carcasa metalică a iPhone-ului 6 Plus care “inspiră încredere”, s-a îndoit în buzunar şi … aşa a rămas! Merită să vedeţi testul … sincer, nici eu n-aş fi crezut ca un telefon din plastic să fie mai rezistent decât un telefon cu carcasa metalică!

Ori eu până acum, eram un aspru critic al telefoanelor Samsung, tocmai pentru că cei de la Samsung au ales să pună telefoane extrem de bune, în carcase de plastic/policarbonat. Cum spune o veche “vorbă” de pe la noi, “brânză bună, în burduf de câine“, cam aşa puteau fi categorisite telefoanele Samsung până acum. Se pare că nu e deloc aşa, probabil cei de la Samsung au studiat mult problema încât se încăpăţânează să scoată telefoane cu carcase din plastic şi/sau policarbonat.

În filmuleţul următor, puteţi vedea un “drop test” ale celor două telefoane, un test de rezistenţă la impact, filmat cu o cameră specială la 200 fps şi în care puteţi vedea ce se întâmplă cu cele două telefoane în momentul impactului. Veţi observa că iPhone 6 Plus (care are o carcasă realizată din metal) se îndoaie foarte uşor inclusiv în momentul impactului cu solul, comparativ cu Samsung Galaxy Note 3 (care are carcasă din plastic).

În concluzie, iPhone 6 este un mare “fail” (eşec), şi dacă cei de la Samsung vor pune totuşi o ramă metalică solidă iar în rest vor utiliza în continuare plasticul şi/sau policarbonatul pentru realizarea carcaselor, pentru mine va fi foarte ok. Nici nu-mi mai doresc un telefon cu carcasă din “metal”, în ciuda convingerilor mele de până acum …

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 25 septembrie 2014 in categoria Telefoane mobile. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

5 comentarii la subiectul “Care sunt mai rezistente: telefoanele din metal sau cele din plastic?”

 1. Cosmin

  Ceea ce e ironic este faptul ca multi dintre posesorii de ipone laudau produsul ca este fix si nu se indoaie ca telefoanele de plastic. Uite ca cele de plastic isi revin, cele de metal se transforma parca in LG G Flex :)) :-?

 2. Alin

  Motivul pentru care iPhone 6 PLUS se îndoaie sub o anumita presiune are mai puțin de a face cu corpul metalic și mai mult cu geometria scheletului folosita în interior. Aceasta geometrie este foarte importanta la telefoane de dimensiuni mari. Apple nu are o experiență în spate în domeniul phablegurilor, chiar dacă nu poate asta fi invocat drept scuza. Sunt pe drum și nu am un link la îndemână cu o explicație foarte detaliata, dar îl voi cauta și îl postez. Fain blogul, bafta

 3. Alex

  Ar trebui sa vedem un bend test si pentru alte telefoane care au carcasa de metal, precum Lenovo S 860, HTC, sau altele si abia pe urma sa spunem daca intr-adevar “metalul” din carcasa este de vina.. :d

 4. gabriel

  In timp de iPhone 6 sau iPhone 6 plus se indoaie, Samsung S5 sau S6 se sparg direct. Aluminiul cat de cat se mai indreapta, dar plasticul odata de l-ai flexat, s-a spart. Nici nu va dati seama cat de multe iPhone 5, 5s sau 6 am fazut indoite dar perfect functionale(display, placa de baza), in timp ce alte modele Samsung, HTC, LG, se fac praf.

RSS

Trackbacks

 1. Cum faci să nu se mai îndoaie iPhone 6 Plus

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite