Oare când și cum vor fi eradicate panica și isteria?

Coronavirus COVID 19 virus Oare când și cum vor fi eradicate panica și isteria?

În timp ce în mai toata tara titlurile, transmisiile și rețelele de socializare sunt invadate de mult discutatul “coronavirus“, pe la portile spitalelor zeci si sute de romani, incarcati cu tot atatea griji si nevoi, asteapta din zori si pana seara, o minune! O minune care se le permita accesul spre cei dragi aflati in suferinta.

Nu care cumva sa credeti ca suferinzii sunt contaminati cu virusul ce pare ca a cam dat lumea peste cap, ci-s internati pentru cu totul alte boli. Dar, din nefericire si lipsa de logica din partea unor factori de decizie, minunea despre care aminteam n-a venit si nici nu cred sa vina curand. Si aceasta pentru ca, autoritatile in loc sa actioneze practic si eficient au pornit-o cu… interdictiile si sanctiunile, cu “masuri drastice, ne mai intalnite” ce-au generat si genereaza doar spaima si isterie colectiva, nici de cum prevenirea contaminarii. Asa ca, pana sa fie contaminati cu “virusul ucigas”multi cetateni mor de spaima generata!

Dar atmosfera ce devine de nesuportat, este amplificata – cum nu odată am tot spus – de niste asa zisi, agenti de paza, sau bodigarzi, de pe la mai toate firmele de… cica, security, in esenta niste haidamaci cu fete injectate de manie, care erijati in stapanii spitalelor, taie si spanzura dupa cum le dicteaza muschii lor si capetele de bibilica. Injura, tipa, bruschiaza pe oricine indrazneste sa le iese in cale si, vezi Doamne, nu se supun ordinilor lor, tipice de lagare de concentrate sau puscarii celebre! Intr-un cuvant, ei fac legea (junglei) prin spitale, fara ca nimeni sa nu-i potoleasca! In timp ce, legatura fireasca dintre pacientul suferind (unii de boli si afectiuni cronice) si famile, ramane ferm barata, impotriva oricaror principii de elementara omenie, logica sau civism.

Aceeasi situatie si in raportul familie-medic. Oare cei care au instituit aceasta ne mai intalnita situatie, nu s-a gandit deloc la urmarile ei nefaste? Bolnavii din spitale sunt doar simple obiecte pe care oricine si oricand le poate manevra cum vrea, fara consimtamantul familiei?! Sau, vorbindu-se de contaminare, salariatii spitalelor nu intra si ies de acolo? Ei nu pot sa aduca virusul?! Ba mai mult, in aceasta ne dorita atmosfera de maxima austeritate si, asa zisa, preventie, am vazut ca vanzatoarele (tuciurii) cat si unii vanzatori tot ambulanti) de ziare, au totusi intrare libera!!
Nu mai vorbesc de diferiti “don’sefi” “, stimate doamne” si… cunostinte ale needucatilor agenti de paza!

De ce toate acestea?! Oare nu se poate face ordine si-n comportamentul unor oameni care-s inca ramasi la inceput de abecedarul vietii civilizate? Deasemenea, nu se poate gasi o cale fireasca, legala si sanatoasa de a nu se bloca TOTAL raporturile: pacent-familie si medic-pacient? Nu-i sanatos, dar nici omenos!…

P.S. Am mai aflat de o noua masura de protectie: Jurnaliștii acreditați la Parlament, Guvern și Palatul Cotroceni vor fi testați pentru coronavirus! Dar bodigarzii de la Floreasca nu-s testati chiar de nimeni si de nimic? Nici macar psihatric, neurologic si, mai ales, educational!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Sanatate / Familie ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “Oare când și cum vor fi eradicate panica și isteria?”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 13 martie 2020, 22:48   [#1]

  De ce te enervezi în zadar, Marc? Încă nu ai aflat că în spitalele patriei se moare de infecții cu bacterii „obișnuite”? Virusul ăsta e doar un pretext…

  Lumea în care trăim a luat-o razna și era nevoie acută de o „corectură”. Omenirea avea mare nevoie de un virus gripal de acest tip ca să reseteze rânduiala. Vai! ce ne facem când vine gripa chinezească peste noi?

  Închidem granițele și ne „autoizolăm” la domiciliu, ca nu cumva să răspândim virusul. Ne spălăm pe mâini și gata, am scăpat de „pandemie”! „Epidemia” asta se potrivește ca o mănușă chirurgicală pe mâna unor „doctori” de la Spiru Haret…

 • ... a scris la 14 martie 2020, 3:54   [#2]

  Harta lumii cu răspândirea coronavirusului, în timp real (infectați, numărul morților etc):

  https://www.arcgis...99423467b48e9ecf6

  1266 de morți în Italia, până la această oră! Și când îi auzeam pe unii zicând: “Bleah, e o gripă ca oricare alta…

 • ... a scris la 14 martie 2020, 4:12   [#3]

  Pentru românii care vor sa vină în România în “speranța” că vor scăpa de virus: cam asta vă așteaptă “acasă”…

  România “reală” ….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 martie 2020, 14:20   [#4]

  Dacă e să fie, va fi, Dane! Ar fi culmea ca omenirea să fie ucisă de un virus gripal. Eu încă mai cred că se exagerează cu această „pandemie”, la fel cum s-a exagerat și cu gripa aviară și cu pesta porcină africană. Să lăsăm natura să-și facă selecția…

  Pe mine mă amuză (nu glumesc, chiar mă amuză) panica asta a celor care golesc rafturile magazinelor. Păi dacă e să vină sfârșitul, la ce naiba îți mai trebuie doi saci de macaroane și trei chintale de făină?

  Poate doar dacă unii cred că salvează specia…

 • marc
  ... a scris la 14 martie 2020, 14:26   [#5]

  Nu Francisc draga ,asta-i obiceiul tradițional al romanului,doritor sa aiba cât mai mult.Inclusiv prostie si…șefie!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 martie 2020, 15:54   [#6]

  Tot pe blog, pe blog, pe blog
  Să răsară busuioc, Marcele?

  Ai mare dreptate. Prostia e „tradiție” românească din moși-strămoși. Păi nu l-am aplaudat noi pe Ceaușescu până ne-a ieșit fum din palme și după aia l-am împușcat ca să-l alegem pe Iliescu odată cu răsăritul soarelui?

  Tinerii prezentului ar putea încerca să înțeleagă părerile mele de rău, dar nu o fac. Hoția și șmecheria sunt „valorile” de bază ale unei societăți în care nimeni nu mai știe ce înseamnă onestitatea.

  Dacă stau să mă gândesc, constat că berea e singurul adevăr. Are gust și are mai multă spumă decât vorbele celor pe care îi tot alegem…

 • ... a scris la 14 martie 2020, 17:44   [#7]

  Ia uite ce scrie unu’ pe net (citez):

  Am trecut prin vaca nebuna, aviara, porcina si celelalte asa ca nu ma sperii prea usor de ce zice presa. Ma sperii de reactia statelor. Cum inchid toti oamenii in casa si isi fut economia ca sa se apere de o banala raceala…

  E român.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 martie 2020, 18:22   [#8]

  Ăla de-a scris-o are dreptate, nene Dan…

 • ... a scris la 14 martie 2020, 20:00   [#9]

  Așa este, are dreptate. O confirmă și domnul din filmulețul de mai jos:

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?