Când fotbalul devine “doar o afacere”!

minge fotbal teren gazon football Când fotbalul devine doar o afacere!

Așa-l consideră mai toți cei ajunși acum, unii prin cai nu tocmai ortodoxe, în fruntea bucatelor, chiar dacă mulți din ei sunt total în afara fenomenului sportiv. Dintre toți însă, unu-i mai mare și mai tare: nimeni altu’ decât Gigi Becali. Cel care nu odată a declarat, mai cu seamă pe la postul tv preferat, Digi, că nu-i deloc interesat de performanțe, ci doar de… finanțe! Afirmație repetată sau reînnoită, recent, pe paginile Gazetei Sporturilor de luni, 20 mai a. c. “Eu privesc fotbalul doar ca pe o afacere, nu mai sunt microbist (n.n. oare când a fost?!). Să vedem dacă ajungem în Europa League, că acolo sunt banii.

Da, vorba proverbului: vrabia mălai visează, iar calicul praznic. Spusele sale au declanșat spontan o grămadă de comentarii, nu de bani!, din partea adevaratlor suporteri. Iată câteva:
Pentru a ajunge în grupele europene jiji berbecul va trebui să antreneze el ?!” (badmandt);
ciobanule “IEDY” (n.n. Iordănescu) nu vine, eșți tu antrenor” (Brindle Pitbull Bulletproof);
Îi trebuie tratament la balamuc repede. lasă circu’.” (Simona Simo);
Totul pleacă de la cap! Iar tu gigi, aici ai problema! Pune-l pe D-zeu atacant și pe sf Petru în apărare!” (Cerghiti);
Gigi e nebun” (ogule Zaziki);
Cel mai bine e când oaia (fcsb-ul) e belita an de an pe locul 2!?” (bad);
Dumnezeu îți da, dar nu îți bagă în traistă. Becali, Dumnezeu ti-a dat Steaua… acum ce faci mai departe cu ea, ține doar de ține” (Mr Vali333)
…etc etc

Ce a făcut și ce face antrenoru’ Gigi cu Steaua (FCSB), toată lumea știe și-a si fazut. O echipă (dacă poate fi numită așa!) de pluton, fără vlagă și pricepere, dar inhibată de “afirmațiile” trăsnite și nocive ale dumisale, de intențiile vădite de a transformă tot ce-a mai rămas pe acolo, într-o… “grădiniță FCSB”, prin cumpărarea (da, așa au ajuns acum fotbaliștii-marfă!) câtorva modești tineri, anonimi de 19, 20 sau 21 de ani, pe care dorește să-i vândă la prețuri exorbitante, numai de el visate! Din ce era bun, sau chiar cel mai bun din acea adunătură, exemplu Teixeira, vrea să scape. Nu-i vandabil! Are 38 de ani, deci “nu-l cumpără nimeni“. Asta crede el, afaceristul, pt că după aflarea acestei decizii, total absurde, f multe cluburi din țară și de peste hotare, vor deja să-l și transfere. Dar ce să-i faci, afacerea-i afacere, iar don’ Gigi… antrenoru’, patronu’ și ce-o mai vrea să fie, bani visează și așteaptă. A și spus-o “Dacă vrea D-zeu, merit“…

Cu asemenea oameni, în exclusivitate afaceriști notorii, să nu ne mai mirăm că fotbalul autohton a ajuns acolo unde se află. Pe la periferia Europei! Șansele de urcare-s aproape inexistente. Ne-a dovedit-o și cea de a 101 ediții a Campionatului Național, Liga 1, recent încheiată, o competiție anostă, plictisitoare, de regulă aproape fără spectatori, finalizată târâș-grăpiș într-un anonimat care, între multe altele, ar trebui să pună pe gânduri pe cei ce, chipurile, spun că se ocupă de destinele sportului rege din România. Mai ales că deși fotbal ca lumea nu avem și nu vom avea, ne tot mândrim cu… “regele”. Dar și cu “prințu’” ce se zice că-i mai bun ca tacsu’. O fi, nu zic, nu! Dar cum rămâne totuși cu afacerile care deocamdată primează?!…


Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Fotbal, Guest Post ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Când fotbalul devine “doar o afacere”!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 mai 2019, 16:32   [#1]

  Nu doar fotbalul românesc e la periferia Europei, Marc, ci întreaga Românie. Dacă e să ne punem întrebări, iată una la care nu am găsit încă răspunsul: la ce performanțe te așteptai cu „oameni de fotbal” ca Becali și cu „politicieni” de calibrul lui Ponta sau Dragnea?

  (Fac o mică paranteză. Aversiunea mea față de actualul PSD, fost PCR, fost FSN, fost FDSN, fost PDSR e genetică: tatăl și bunicii mei au origini nesănătoase, au fost chiaburi)

  În seara asta avem de privit finala Cupei României în care nu se înfruntă (ce să vezi!) nici campioana, nici vicecampioana, ci echipele de pe locul 3 și 5 ale clasamentului play-off. Voi fi suporterul echipei mai slab cotate cu șanse la victorie (despre Astra vorbesc). Nu-mi cereți explicații…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 mai 2019, 19:59   [#2]

  Hai să vedem finala și să ne dăm deștepți după aia. Spor la vizionat…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 mai 2019, 21:02   [#3]

  Se mai uită cineva (în afară de mine) la această finală? Golul lui Alibec a venit împotriva cursului jocului. „Mânjii” lu’ Hagi au de alergat ca să egaleze situația.

  Sunt suporterul giurgiuvenilor în seara asta, dar nu mă supăr deloc dacă Astra pierde jocul. Hai să vedem și actul doi…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 mai 2019, 21:56   [#4]

  Uite că mai am nevoie de încă o pereche de beri. Nu-i nimic, le beau cu plăcere…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 mai 2019, 22:40   [#5]

  „Regele” a câștigat cupa. Bravo lui…

 • Marc
  ... a scris la 26 mai 2019, 14:54   [#6]

  Da,au câștigat pe merit.Practic,eu n-am ținut cu nimeni si nici nu mai pot s-o mai fac de moment ce sportul din Romania a ajuns la sapă de lemn si la cheremul oricărui neispravit,cu sau fara mintea-ntreagă,dar cu grămezi de bani!Sportul, pe ansamblul lui, e o copie fidelă a balului in care este tara condusă de Dragnea si slugoii care numai in fund nu-l saruta!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?