Când civilizaţia şi educaţia au intrat… la apă mare

1 Mamaia81 Când civilizaţia şi educaţia au intrat... la apă mare

Vremea numai bună din ultimele zile i-au făcut pe mulți romani să meargă pe litoral pentru a se mai relaxa departe de probleme și de problemele de la locul de muncă. Dar si de… pandemie, cum spun unii dintre ei.

Altii, au deschis telefoanele pentru a imortaliza momentul care avea să le devină imaginea zilei de la mare.

În spațiul public apar din ce în ce mai multe imagini ale lipsei de civilzaţie a turiştilor români, care se înghesuie acum în staţiunile de la malul Mării Negre. Din nefericire, in ansablul cadreloe surpeinse de obiectiv apar din ce în ce mai multe imagini ale lipsei de civilizație! Nu numai pe plajele din Mamaia, ci pe intregul litoral.

Mjhl ZTkz N2 Rk MDg2 NWYw OGZk YWY3 Zm Rh ZGU thumb Când civilizaţia şi educaţia au intrat... la apă mare

Dintre toate, o imagine inedită a surprins pe toti cei care au “admirat-o”! O “doamna”a reusit sa surprinda prin… originalitatea si creativitatea ei. Aceasta a ales să intre în apă până la genunchi, îmbrăcată, cu geanta pe umăr și cu ochelarii de soare pe ochi!! Ipostaza nu a trecut neobservat de oamenii de pe plajă, care au reușit să imortalizeze momentul.

Tot pe acolo, două femei au fost imortalizate în timp ce spărgeau semnte de floarea-soarelui și aruncând cojile chiar pe nisip! Persoana care le-a fotografiat a declarat pentru Digi24 că cele două erau îmbrăcate cu haine scumpe și aveau închiriat un șezlong de 100 lei. Acest gest al femeilor- “doamne” a fost aspru criticat de mai multe persoane care susțin că civilizația în ziua de azi a devenit, de mai multa vreme, o avere greu de câștigat.

Dovezi? Cu caru’… mare!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Social, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

12 comentarii la “Când civilizaţia şi educaţia au intrat… la apă mare”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 august 2020, 9:55   [#1]

  Care „civilizație” sau „educație”, nene Marc, când ne-am trăit ultimele 3 decenii înotând în rahat cu tot cu „ochelarii” pe nas? Doamna amintită de tine este exemplul perfect pentru „modernismul” prezentului.

  Cârcotașii ca mine nu vor pricepe vreodată de ce am ajuns să trăim vremuri în care mârlănia e virtute, onestitatea prostie și lipsa de educație motiv de mândrie. Uite de-aia mă tot leg de politică!

  Din punctul meu de vedere e lipsit de sens să-ți petreci vacanța pe litoralul românesc (unde plătești de te spargi pentru niște chestii care în alte părți ale lumii sunt incluse în prețul sejurului). Mă astup când îi aud pe hotelierii noștri văicărindu-se că, vezi Doamne, au pierdut o grămadă de bani. Băieții ăștia din HORECA încă nu au priceput că cetățeanul turist aflat în vacanță se așteaptă la servicii de calitate, că de-aia scoate lovelele din buzunar…

  Până la urmă trece ea și vacanța asta și la toamnă tot cu număratul bobocilor de trandafir și constatarea amară că e dificilă socoteala atitudinii noastre rămânem. Nu-i nimic, ne-așteaptă un viitor luminos plin de realizări mărețe înfăptuite de tovarășii pe care îi tot alegem.

  Așa se întâmplă când o majoritate needucată și manipulată așteaptă ca statul (prin „reprezentanții” săi) să le dea, după ce le ia. Hai că iarăși m-am pierdut în vorbe fără sens. E „democrație” nene și puterea poporului e de netăgăduit, că de-aia am făcut revoluție anticomunistă…

  Să ne trăiască social-democrația asta în frunte cu specialii ei!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 august 2020, 10:02   [#2]

  P.S.: Sunt incorigibil!

 • marc
  ... a scris la 5 august 2020, 10:54   [#3]

  Nu,esti realist!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 august 2020, 10:58   [#4]

  Tema zilei, dosarul 10 august…

  În curând se împlinesc doi ani de la „jandarmeriadă” și „organele competente” ba închid, ba deschid dosarul, că e an electoral și e sete mare de voturi.

  Nu mai contează (și nici nu interesează pe nimeni) că niște cetățeni, care și-au folosit dreptul la protest, își oblojesc cucuiele generate de bastoanele trântite pe creștet și șuturile în fund încasate din partea unor jandarmi zeloși ce o să iasă la pensie (specială) după 20 de ani puși în slujba României noastre „democratice”.

  Unde-i „lege” nu-i tocmeală, mai ales pentru fraieri. Ce dracu’ căutau „diasporezii” în Piața Victoriei? În loc să meargă pe litoral ca tot românul de rând, se găsiră să dea o lovitură de stat!

  Norocul nostru că „instituțiile statului” au fost vigilente și și-au făcut datoria, că cine știe unde eram acum cu „democrația”.

  Stați liniștiți, prieteni! Încă nu am rezolvat nici dosarul „revoluției” și nici pe cel al primei mineriade, că de celelalte nici vorbă. Vom muri și vom fi liberi, nu-i așa?

  Ca să vezi ce chestii îmi trec prin bilă când pup două blonde…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 august 2020, 11:32   [#5]

  Realist pe naiba, Marc! Sunt doar un biet cârcotaș căruia îi place să-și dea cu părerea, mai ales atunci când nu are ce face. Și, de la o vreme încoace, chiar nu prea mai am nimic de făcut.

  Să mai facă și alții…

 • marc
  ... a scris la 5 august 2020, 13:07   [#6]

  Ce mai,nimic nu se rezolva in tara asta!Totul se…. invarteste,pan’ ce se prapadeste si cu asta,basta!..Solutii de rezolvare?Nu-s.Categoric.Ori pe cine alegi si speri,scenariile se vor repeta intocmai….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 august 2020, 15:13   [#7]

  Iarăși m-ai „inspirat”, nea Marc. Sau poate că berea e de vină…

  Încă niște rime absolut inutile

  În viața-mi de băutor
  Am crezut că are spor
  Să tot scriu în glumă, frate,
  De-adevăr, cinste, dreptate
  Crezând în propriul umor
  Și-n cuvinte-mbârligate.

  Și-uite-așa, încet-încet
  Am devenit un „poet”
  Care în zadar tot spune
  Că-i nevoie de-o minune
  Pentru cei care mai cred
  Că suntem conduși pe bune.

  Lumea noastră e beteagă.
  Noi alegem, ei ia șpagă
  Și singura lor meserie
  Se numește clar: hoție.
  Și asta în timp ce „bagă”
  Legi pentru democrație.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 august 2020, 16:20   [#8]

  Am tot scris amândoi de-a lungul anilor despre rânduiala în care ne-am irosit viețile, Marc. Se vede de la o poștă că ne-am tocit tastaturile în zadar.

  Succesul în lumea prezentului e garantat dacă ești băgăreț. Nu trebuie să știi prea multe, e nevoie doar de coate ascuțite și obraz tăbăcit. Cu cât ești mai incult și mai tupeist, cu-atât cresc șansele de reușită.

  „Diasporenii” să-și vadă de-ale lor și să ne lase în păcatele noastre. Dacă noi suntem îndrăgostiți de Iliescu și de tot arborele lui genealogic, ce treabă au parizienii, barcelonezii sau milanezii cu alegerea noastră? Noi să fim sănătoși ca să alegem ce ne place…

  Europa Unită e clubul select de care aveam atâta nevoie după eșecul succesului comunist (nu mai pun ghilimele, că degeaba le pun). Noi ăștia, urmașii lui Decebal și-ai lui Traian, nu ne putem apleca în fața cuceritorilor. Trebuie musai să ne păstrăm „mândria” că l-am aplaudat pe Ceaușescu și l-am ales de bunăvoie pe zâmbăreț.

  Anii au trecut peste noi și au „rezolvat” enigma.Tovarășul Vișinescu (om de nădejde al regimului comunist) a îmbătrânit liniștit. Ce dacă faptele lui au fost nedemocratice? Știe cineva câți oameni a băgat în mormânt acest individ? Se mai revoltă cineva?

  Nu, domnule! Tovarășii vremurilor trecute au ajuns să-și conserve potența și de data asta…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 august 2020, 16:36   [#9]

  Îmi cer iertare, domnilor tovarăși! Am băut mai multă bere decât credeam că pot suporta. O zi bună vă doresc! Chiar mai bună decât meritați…

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 8 august 2020, 0:34   [#10]

  Greu mai găsești în zilele noastre, și nu doar în România, vreun necivilizat. Toti analfabeții, repetenții, neșcolarizații, că-s șuți, proxeneți, escroci, samsari, cămătari, cerșetori, sau că trudesc în construcții, în agricultură, în IT sau ca bugetari, toți sunt familiarizați cu toate regulile, obiceiurile, tertipurile pe care le oferă, sau le impune “civilizația globalistă”, fiecare croindu-și drum prin hățișul acestora după cum crede el că-i e mai bine, iar asta-i face să fie “civilizați” în adevăratul sens al cuvântului. În genere oamenii fac confuzie între “civilizație” și “etică” astfel că nu reușesc să observe cât de depărtate între ele au ajuns cele două, în vremurile noastre. Caracterul individului, căruia i se mai spune și “creștere”, se formează în “cei șapte ani de-acasă” și nu are nimic de-a face cu nivelul lui de civilizare. Bunăoară, să luăm exemplul lui Băsescu care, întrebat fiind dacă-i corect faptul că și-dat singur “casa din Mihăileanu”, pe când era Primar general, a zis că a greșit cel mult moral, dar din punct de vedere legal a fost “în regulă”. Astfel, în această idee, putem spune despre Băsescu că-i lipsit de caracter, sau că nu are “bună creștere”, dar nu putem spune că nu-i civilizat, pentru că insul a dovedit că stăpânește, mai bine decât toți ceilalți, “toate regulile jocului” pentru a-și atrage cele mai bune avantaje în contextul social actual. Așa-i și cu doamnele care scuipau semințe pe plajă, putem afirma că nu au bună creștere, dar civilizate sunt din plin, de vreme ce se vede după țoale că se descurcă cu mare ușurință și succes în actuala “civilizație”. Civilizația actuală, pe care căutăm s-o asimilăm de vreo 30 de ani, pune în valoare golănia, tupeul, ticăloșia, escrocheria, duplicitatea, lipsa de onoare, exact cum exprima Orban într-o cuvântare electorală, “…îmi doresc o Românie cu oameni care să se descurce singuri…” și e clar că ei sunt oameni de nadejde și că știu să se descurce, dovada fiind că au ajuns în fruntea națiunii, ceea ce-i face respectabili în ochii împăinjeniți ai plebei.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 8 august 2020, 13:19   [#11]

  Bine-ați revenit pe blog, domnule EU! Haideți să ne „certăm” un pic și să-l lăsăm pe Băsescu în plata Domnului…

  De ce credeți că a fost posibil să ajungem unde-am ajuns? Să fie de vină „socialismul victorios” sau „capitalismul de cumetrie”?

  Păi ce rânduială e aia în care hoții legiferează, analfabeții conduc și fraierii votează? Mda, se numește „democrație”!

  Plebea suntem noi, domnule Civi Lezat! Cum e turcul și pistolul, sau (dacă nu vă deranjează platitudinile) fiecare popor are conducătorii pe care și-i merită, dincolo de orice diferențe ideologice.

  Ne place șuteala și grobianismul, ăsta e singurul adevăr…

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 9 august 2020, 3:38   [#12]

  Păi, de ce să ne certăm, domnule Francisc, pentru că EU “nu m-am luat” de Băsescu, așa că nici dvs. nu aveți vreun motiv “să-i luați apărarea” în fața mea, ci doar am dat un exemplu pentru a-mi nuanța afirmațiile. Din octombrie ‘45 încoace, și socialismul, și capitalismul s-au fundamentat pe aceeași morală, principiile etice fiind cele înscrise în Carta ONU, socialismul pierzându-se, sau cel puțin diluându-se considerabil pe drum, biruitoare fiind “civilizația occidentală” cea care definește “unde am ajuns”-ul la care vă referiți. “Greaua moștenire”, pe care o mai îngână mecanic unii, dusă fiind și ea pe apa sâmbetei, nu are cum să fie invocată la infinit drept cauză a eșecului lamentabil în care se scaldă întreaga planetă actualmente. Neo-marxismul, care se manifestă vizibil în SUA, este metastazat în întreaga lume și potrivit unei anume interpretări a teoriei lui Marx, din Istoria Capitalului, adepții acestuia urmăresc să substituie socialismul, capitalismului, în aceeași “succesiune evolutivă” în care capitalismul a înlocuit feudalismul, doar că în manieră globalistă. Doar nu vă gândeați că globalizarea și-ar putea găsi loc într-un climat liberal, în care fiecare individ să-și poată valorifica potențialul manifestându-și personalitatea în condițiile egalității de șanse, bla…bla, bla…bla? Cred că e timpul ca omenirea să se extragă din starea de “entuziasm adolescentin” în care se află și să realizeze pe ce drum o duc cei care se văd a fi “adevărații stăpâni ai lumii”. Vedeți, așadar, că nu există motiv pentru care să ne certăm, domnule Francisc, ci doar ca să medităm.

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?