Tăriceanu a votat împotriva urmăririi penale a lui Gabriel Oprea

Cetățenii acestei țări ar trebui să-și dea silința în a se implica mai mult în fenomenul politic, iar pe lângă participarea la vot și exercitarea unui vot responsabil ar trebui ca în primul rând să devină niște cetățeni bine informați și cu ținere de minte. Pentru că, ăsta este unul dintre marile păcate ale alegătorului român: are memoria scurtă și uită repede derapajele de la logic și normal ale politicinelior pe care trebuie să-i voteze.

Unul dintre politicienii care n-ar mai trebui votat vreodată la nici un fel de alegeri, este Călin Popescu Tăriceanu. Iată doar câteva date din “istoricul” lui Călin Popescu Tăriceanu, pe care alegătorii ar fi bine să nu le uite…

Călin Popescu Tăriceanu a deținut în proporţie de 85% compania ATS (Automotive Trading Services), restul de 15% era partea lui Bogdan Bucurescu (directorul general al companiei).
În anul 2006, compania sa a rulat aproape 55 mil. euro și a înregistrat un profit net de aproape 3 mil. euro, an în care, ca importator, compania a vândut peste 3.500 de mașini.
Tăriceanu este unul dintre oamenii de afaceri care au pus bazele pieţei auto româneşti în prima parte a anilor ‘90, fiind membru fondator al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile a cărei preşedinţie a deţinut-o între 1994-1997 şi 2001-2003.
În anul 2007, ATS s-a transformat din importator în dealer, prin preluarea directă a activităţii de importator de Citroën România.
Tot în anul 2007, Călin Popescu Tăriceanu introduce TAXA DE PRIMĂ ÎNMATRICULARE, pentru a limita numărul de mașini second hand și pentru a stimula vânzările de mașini noi !!! Taxa care a fost menținută până acum!
Pentru că este cât se poate de logic ca tu să vinzi mașini noi și în același timp să dai o lege care să faciliteze vânzarea mașinilor noi în detrimentul celor second-hand. Există o scuză perfectă pentru asta: protecția mediului. Asta se pare că, au cam uitat-o românii …

Bogdan Aurescu s-a remarcat ca un avocat de excepție în dosarul pe care România l-a câştigat în faţa Ucrainei la Curtea Internaţională de Justiţie, pe tema platoului continental din Marea Neagră. România a câștigat procesul, drept urmare ne-am ales cu zeci de mii de km pătrați din Marea Neagră, o zonă bogată în resurse energetice (în principal gaz) și care ar fi putut asigura României independența energetică, practic am fi avut gazul nostru pentru cel puțin 20 de ani. Când să “fructificăm” rezultatele, aflam cu stupoare că respectivele resurse au fost concesionate de către Călin Popescu Tăriceanu, unei firme străine pentru câțiva zeci de ani!

În perioada în care Călin Popescu Tăriceanu era prim-ministru, pe fondul boom-ului economic (care în mare parte s-a datorat românilor plecați la muncă peste hotare și care trimiteau anual sute de milioane sau probabil, dacă nu greșesc, chiar miliarde de euro în țară) și nicidecum faptului că ar fi fost Călin Popescu Tăriceanu un foarte bun “manager” al economiei românești, vistieria statului român a avut un surplus serios de bani chiar înainte de alegeri. Ce-a făcut Călin Popescu Tăriceanu? Ca un bun gospodar ce era, evident a tocat toți acei bani, pe tot felul de prostii, inclusiv pe “pomeni electrorale”, numai să nu le lase bani celor care ar fi urmat să vină la guvernare după el.

Și multe altele ar putea fi spuse despre Călin Popescu Tăriceanu …

Revenind la “zilele noastre”, iată ce a declarat Călin Popescu Tăriceanu înaintea votului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea:

E impropriu să stabilim dacă domnul Oprea a încălcat sau nu legea, asta o să stabilească justiția.

Cu alte cuvinte, a dat de înțeles că, justiția și nu parlamentarii trebuie să stabilească dacă Gabriel Oprea este sau nu vinovat. Corect, nu?

Și iată cum a votat Călin Popescu Tăriceanu:

Calin Popescu Tariceanu 2016 vot impotriva urmaririi penale a lui Gabriel Oprea Tăriceanu a votat împotriva urmăririi penale a lui Gabriel Oprea

Și domnul Călin Popescu Tăriceanu, de la înălțimea funcției sale de președinte al Senatului României (al doilea om în stat după președintele României), ne ține lecții de corectitudine și moralitate, despre ce este și ce nu este corect și/sau drept.

Mare om, mare caracter, domnul ăsta Călin Popescu Tăriceanu ….

Categorie articol [ Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Tăriceanu a votat împotriva urmăririi penale a lui Gabriel Oprea”

 • ... a scris la 26 februarie 2016, 18:27   [#1]

  Tariceanu a incalcat de foarte multe ori legea, multe din actiunile sale au fost impotriva interesului public, fiind mai degraba interesat de a-si apara membrii gastii din care provine. O gasca de infractori, ce sub umbrela liberalismului au furat la greu din banii publici, cei destinati constructiei de autostrazi, dotari de spitale etc. Jegul de Tariceanu a fost interesat, ca prim-ministru, sa mareasca, fara nici o justificare economica solida, pensiile electoratului PSD-ist, decat sa investeasca in viitorul acestei tari, prin realizarea unor proiecte economice atat de necesare Romaniei. Acest aparator al infractorilor si coruptilor, ar trebui prins si aruncat intr-un tomberon, cum au facut ucrainienii cu un functionar corupt. Oare DNA-ul nu are dovezi pentru a-l trimite in judecata?
  Ghinionul acestui popor este in continuare tagma coruptilor din politica, in frunte cu acest Tariceanu, numarul 2 in Republica Infractionala Romania.

 • 1qlee
  ... a scris la 26 februarie 2016, 20:00   [#2]

  Eu il vad la Puscarie pentru “Insula Serpilor”.

 • Mihai Traian
  ... a scris la 27 februarie 2016, 10:30   [#3]

  Este curios faptul ca ziaristii,oamenii creatori de opinii n-au decat cuvinte de lauda fata de acest pseudo liberal care de fapt est un PSD-ist mascat.Vad ca are si adepti este adevarat,dar ii are.

 • ... a scris la 27 februarie 2016, 11:30   [#4]

  jegurile se apara unul pe altul, ce ti se pare asa deplasat?

 • Mihai Traian
  ... a scris la 28 februarie 2016, 10:43   [#5]

  Ai dreptate domnule Francisc.

 • Severus
  ... a scris la 28 februarie 2016, 15:08   [#6]

  Infractorii sunt infractori oricum i-ai privi. ,,O mana spala pe alta,,
  Ar fi prea tare sa fie o inchisoare pe Insula Serpilor.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?