Calea izbăvirii sau a… revenirii?

autostrada Calea izbăvirii sau a... revenirii?

Treptat, treptat ne reintorcem de unde am plecat! Realitatea actuală, cerințele și nevoile sunt mari, oferta-i și mai mare, doar în promisiuni și vorbe goale!
Dacă mai aveți totuși răbdarea cuvenită, va rog să ascultați cu atenție (sau nu) acest cântec “înălțător”:


Ce spuneți de “trăirile mărețe”?! Sunt referitore doar la anii de pe vremea pcr-ului, sau-is valabile și acum, sub… înțeleaptă conducere a PSD-uli a tot biruitor?! Dealtfel, noi, românii, am tot trăit și trăim mereu doar în cântec și vers, în promisiuni, minciuni și vorbe goale. Dar le-am trăit și le trăim, le lăudăm și… sperăm. Și, cum spunea cândva celebrul Constantin Tănase, de la Teatrul de comedie: “si cu asta ce-am făcut?” Tot un fel de comedie, spun eu acum.

Dacă prin acea crâncenă “Epoca de aur”, să recunoaștem, se mai făcea totuși câte ceva (multe se văd și acum), astăzi aproape totul stagnează. Ba chiar regresează sub ochii noștri îngăduitori, în așteptarea a ce?! Poate a unor noi modificări de legi sau în trăsnite prevederi, zice-se legale, emanate (de preferință, noaptea!) de “grijulii “noștri guvernanți, care promit, promit și? Doar atât! Nu de puține ori o dau și pe imitări. Pe ce era și cum se proceda atunci, în anii de tristă amintire. Iată și un sugestiv exemplu.

Cu ceva zile în urmă, ca replică la… “îndrăzneala” suceveanului Ștefan Mandache de a realiza în Moldova, cu forțe proprii, un metru de autostrada (fapt ce la supărat profund pe “suferindul” Dragnea), pe niște coclauri bacaoane s-a declanșat o masivă și “tradițională” mobilizare de forțe umane dar, mai ales, mecanice. Prin acele locuri pustii se spune, inclusiv de către d-na premier Dancila, că au început (chiar de mai multă vreme?!) “lucrările la primi kilometri de autostrada din Moldova”! Acum, ca o reacție la succesul înregistrat de provocarea #ȘIEU, autoritățile au încercat să o “acopere” mediatic. Ca la un semnal, zeci de basculante, buldozere, tractoare și alte motorizate de tot felul, au fost aduse de cu noapte la locul unde, dl Cuc, noul ministru al transporturilor, spunea că, gata, “încep primele lucrări la viitoarea autostrada” din vecinătatea Bacăului! Dar, nimic adevărat!

Ce-i drept Guvernul a tot anunțat… realizări mărețe în acest domeniu. Numai că aceste practici sunt la fel de reale ca și “autostrada suspendată” a fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu! Se știe însă că atunci când cânta cucul, înseamnă că vine primăvară. În cazul de față, n-a fost să fie așa. Căci după “festiviatea”cu pricina, a doua zi, pe acele locuri, după cum scrie și presa, totul se… evaporase! Probabil tot noaptea! Așadar, încă o vădită repetare a ceea ce se întâmpla (dacă va mai reamintiți) atunci când to’arasul și “savanta de renume mondial” își anunțau acele vizite de lucru prin piețe, unități comerciale ori prin alte locuri din țară. Tone de carne, fructe, legume și bunătăți de tot felul, pe care noi, românii, le și uitaserăm și cum arată, erau aduse la vederea “înalților oaspeți”. Pentru doar câteva ore, după care, ca șiacum, la Bacău, întreaga “recuzită” dispărea! “Tradiția” a fost însă dată în vileag de câțiva reporteri, la care dl. ministru Cuc a dat vina nerealizărilor de autostrăzi pe acel… “stat paralel” (inventat si fixat în mintea ‘mnealor) explicând totodată că “nu e vorba de nici o dislocare de forțe mecanice“, ci de “o măsură logică, gospodărească de prevenire a furturilor. Doar știți că pe la noi se mai și fură“!

Asta o știm de multă vreme domnilor “buni gospodari”! Nu-i nevoie să ne reamintiți. Se fură en gros și nu de azi, de ieri. E o tradiție deja. O tradiție cu mult cântec. Inclusiv cel… cu “trăirile mărețe…”

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Calea izbăvirii sau a… revenirii?”

  • ... a scris la 29 martie 2019, 13:27   [#1]

    O sa ajungem in curand sa ni se spuna ca avem mii de km de autostrada, ca traim bine, ca statul a facut spitale regionale, ca se investesc multi bani in invatamant etc.
    Vom fi mintiti in fata si nu vom mai putea comanta. Suntem cu un picior in comunism.:((

  • marc
    ... a scris la 29 martie 2019, 20:38   [#2]

    Daca nu se schimba ceva benific,vom fi si cu cel de al doilea picior!…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?