Ca să înţelegeţi mai bine politica…

parlamentul romaniei 2017 Ca să înţelegeţi mai bine politica...

Ca să înţelegeţi mai bine politica din România de după 1989 şi de ce după aproape 28 de ani suntem ultima ţară din Uniunea Europeană (da, într-un final ne-au întrecut şi bulgarii, la majoritatea capitolelor!)…

Ca să înţeleagă şi străinii, de ce în urmă cu doar câteva luni de zile, sute de mii de oameni au ieşit în stradă! Păcat că filmuleţul nu e subtitrat (pentru străinii care nu cunosc limba română).

Ca să înţeleagă toţi, de ce ţin morţiş politicienii să rămână în politică cât de mult se poate!

Altfel, uitaţi-vă în parlamentul României şi sunt convins că, fiecare dintre dvs, cititorii, veţi recunoaşte câteva feţe pe-acolo… Sunt “oameni de afaceri” din judeţul vostru, care au preferat salariul modest de parlamentar român în loc să-şi dedice timpul şi energia pentru dezvoltarea propriei afaceri. Cât altruism, nu-i aşa?


Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 6 iulie 2017 in categoria Politica. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

5 comentarii la subiectul “Ca să înţelegeţi mai bine politica…”

 1. ciubotaru marc

  Altruism, e un fel a spune, dle Dan! Desigur nu e vorba de asa ceva. Prezenta multor neaveniti pe scaunul puterii este astazi arhi cunoscuta! Dar si dezbatuta! Atat. In rest, stai si te uiti, cum spuneati, la televizor si recunosti imediat, fiecare in felul sau, pe X, fostul patron, pe Y, cel cu doar cateva clase de scoala, pe Z, fostul barman sau sef de sala la localul de la colt de strada, pe pe fostul vanzator de ziare sau, de ce nu? , pe fostul puscarias care… ti-a furat banii agonisiti prin munca ta cinstita! Cum au ajuns acolo! Adica-n Parlament, Guvern, minister sau, mai mare peste toti si toate (cum e dl Dragnea, spre exemplu) ? Simplu. Cu banisori si avere, cu proptele si, nu in ultimul rand, chiar cu… recomandarea noastra, a celor care, fie din obisnuinta, interes sau prostie, le-a dat votul! Parerea mea este ca ar trebui sa se stie ca: ALESII NOSTRI, NU SUNT SEFII NOSTRI, CI SLUJBASII NOSTRI! Atunci poate s-ar mai schimba ceva, in tara asta, a “minunilor”! Iar democratia, va fi cu adevarat democratie, nu de tip dambovitean! Cu siguranta ca si locul nostru in Uniunea Europeana va cu totul altul, nu chiar codas!…

 2. Francisc întâiul

  Ce bine-ar fi dacă toți românii ar înțelege fraza scrisă de tine cu majuscule, Marc. Să vezi atunci ce i-am pune la treabă, dacă tot îi plătim!

  Eu unul, m-am săturat să tot scot din buzunar banii câștigați cu sudoarea frunții (de ce spun „să scot”, când „statul” se pricepe al naibii de bine să și-i ia singur?) pentru a plăti niște impostori cocoțați în capul mesei.

  Din păcate nu prea am ce face, fiindcă celor mai mulți votanți le place să fie conduși de parșivi și mincinoși. Nu mă pot opune curentului: asta vrea majoritatea, asta avem! România e exemplul perfect pentru a revela hibele „democrației”…

 3. Francisc întâiul

  Secvența din serial e de ținut minte, Dane. Întrebare: câți dintre privitorii „tembelizorului” au înțeles-o?

 4. Dan

  Secvenţa a fost ingenios introdusă într-un serial destinat unei anumite categorii de privitori (votanţi ai unui anume partid)… Felicitări celui care a fost cu ideea (scenarist, regizor) dar şi protagoniştilor, care şi-au jucat rolul foarte bine!

 5. Francisc întâiul

  Ingenios sau nu introdusă, secvența reprezintă fidel realitatea în care trăim. Faptul că fiecare o înțelege cum poate nu depinde nici de mine, nici de tine.

  Mulțimea își spune cuvântul…

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite