Cum creezi un buton de hibernare în Windows 7
Hibernate Shortcut, Windows 7
Uneori este util să ai acces rapid la anumite funcții ale calculatorului, în special atunci când “evenimentele” la birou se desfășoară în grabă și ultimul lucru de care ai avea nevoie ar fi să aștepți după calculator până când Domnia Sa binevoiește să-și încarce toate procesele și într-un final “să se lase” utilizat de bunăvoie și nesilit de nimeni. Iar la acest capitol, trebuie să amintim de funcția “Hibernate” care există pe calculatoare dar care este, probabil, mai puțin cunoscută și folosită de către utilizatorii “de rând”, pentru că, cel mai probabil, ori nu știu ce face această funcție ori nu au acces rapid la ea.
Prima chestiune: ce face “Hibernate“? Ei bine, spre deosebire de “Sleep” care păstrează în memoria RAM procesele deschise și toate informațiile aflate “în utilizare”, funcția “Hibernate” va scrie aceste informații pe mediul de stocare (hard disk sau SSD), pe partiția pe care este instalat sistemul de operare Windows. În acest fel, pe lângă faptul că pornirea calculatorului se va face mult mai repede, vor fi deschise și toate documentele și informațiile care au rămas deschise în momentul în care am pus calculatorul sau laptopul în modul de “hibernare”.
În acest articol, am să vă spun cum puteți adăuga pe desktop, un buton cu ajutorul căruia să puneți calculatorul în modul “Hibernate“, făcând pur și simplu un dublu-click pe butonul “Hibernate” de pe desktop …
Prima dată, va trebui să activăm hibernarea pe Windows 7.
Pentru asta, mergem în START, iar în căsuța de căutare scriem cmd. Va fi afișată iconița de la Command Prompt. Dăm click-dreapta pe iconița “cmd” și selectam opțiunea “Run as administrator“:

În fereastra care se va deschide, scriem următoarea comandă după care apăsam ENTER:
1 | powercfg /hibernate on |

Apoi, mergeți pe desktop-ul vostru și undeva într-o zonă liberă, dați un click-dreapta. Din fereastra care se va deschide, selectați opțiunea “New“, apoi “Shortcut“:

Se va deschide o nouă fereastră, în care adăugați următoarea comandă:
1 | C:\Windows\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0 |

Dați click pe “Next“, iar în câmpul următor, scrieți un nume pentru butonul de hibernare, de exemplu “Hibernate“, apoi click pe butonul “Finish“:

Pe desktop, veți găsi o iconiță numită “Hibernate“. Dați click-dreapta pe iconița și selectați “Properties > Change icon“, iar în câmpul de la “Look for icons în this file” adăugați următoarele:
1 | %SystemRoot%\System32\powrprof.dll |
… și dați click pe butonul din mijloc, apoi “Ok“.

Acum, pe desktop veți avea butonul de hibernare. Când veți dori să opriți calculatorul, dați dublu-click pe acel buton.
După asta, la următoarea pornire o să vedeți cât de repede pornește calculatorul … cu tot cu programe
Have fun …
9 comentarii la “Cum creezi un buton de hibernare în Windows 7”
Merci Dane. O pun acusica in functiune.
Mi-am adus aminte de acum 10 ani, de pe vremea XP-ului cand ii facusem unui coleg figura.
Ala se juca nush ce drac de joc cu marbles. asta cand nu era sefa. si-i pusesem pe iconita de la joc comanda de shut down. Dar o comanda meseriasa rau, de nici nu-l anunta pe bietul om daca vrea sa salveze fisiere, documente etc. Parca era cu /u. Nu mai tin minte. Si cand dadea ala dublu click pe joc, ecran negru si i se oprea pc-ul. Im prima zi nu s-a prins care e faza, ca venise sefa dupa ce incercase asta de vreo 3 ori sa intre in joc.
Abia a doua zi a facut cercetari, click dreapte, proprietati etc. Si tot nu-i venea sa creada ca exista asa ceva
hibernation failed with the following error: there is not enough space on the disk
Aha
Am 7 giga din 99 si lui nu-i convine. Ce magar, domne. Si-am deschis decat Chrome-le cu 3 taburi.
Eu am Windows 7 pe calculator si am facut asa, merge hibernarea dar dupa cateva secunde se porneste din nou automat calculatorul imediat dupa ce i-am dat hibernare. Ce se poate face?
Probabil ai ceva setat (mouse, tastatura sau altceva) care sa-ti trezeasca laptopul-calculatorul. Deschide un “cmd” si da comanda:
O sa-ti afiseze ce anume e setat sa-ti trezeasca laptopul sau calculatorul. Deviceurile pe care ti le afiseaza acolo in lista, le cauti in “Control Panel -- System and Security -- System -- Device Manager” si dezactivezi de la fiecare in parte, optiunea de “wake up”. Daca apare de exemplu “Keyboard device“, mergi in Device Manager si deschizi “Keyboards”, dai dublu click pe “Keyboard Device” apoi mergi in tabul “Power Management” si trebuie sa debifezi casuta de la “Allow this device to wake the computer“.
Foarte util! Astept sa vad daca reusesc sau nu!?
Minunat! Foarte util! Astept sa vad cat si cum ma… pricep! Dar indiferent de rezultat, ceea ce ne-ati oferit este ok!
Multumiri si… mai asteptam!
Am început să lucrez pe calculator când acesta avea doar 48 kb (era un Sinclair Spectrum ZX) și de atunci am un fix pentru a economisi spațiul ocupat de programe. Și funcția ”hibernate” creează un fișier ce crește și crește, ocupând de la 2 Gb în sus. Așa că am găsit o soluție să blochez această funcție și nu-mi pasă dacă pornește mai încet. E drept că dacă mă așez în fața calculatorului acolo rămân mai multe ore.

Soluția merge pe Windows 7 dar nu și pe Windows 8.1. Iar pe Windows 10 nu știu dacă se poate bloca.
Așa că de ce să folosesc funcția ”Hibernate”???…
Hibernate se poate bloca sau seta din Power Management. Acolo ai mai multe setari cu care te poti juca, dar trebuie sa intri pe Advanced Power Settings.
Pe Windows 10, folosesc hibernare zilnic, mi-am setat cand dau Start-Shut Down, imi intra direct in hibernare. Deci in loc sa-l sting de tot, il bag in hibernare. Sunt foarte multumit de functia asta. Nu ma mai intorc la Shut Down. Nu e ca la sleep, cand calculatorul consuma curent. Activat pe SSD, face minuni.
Nu am problemele cu spatiul. Am destul.
Ca sa opresti “Hibernate” la modul simplu intri in cmd si scrii:
… apoi dai ENTER.
Sau:
Ca sa pornesti “Hibernate“, scrii in cmd:
… apoi dai ENTER.
Sau:
Se poate bloca din Power Management.
Eu gasesc foarte utila functia “Hibernate”. De exemplu, o folosesc pe un micut netbook, MSI Wind U100, cu procesor Intel Atom N270 la 1.6 GHz. Procesorul este extrem de “modest” pentru zilele noastre, insa folosesc respectivul netbook pentru verificari de echipamente si retelistica, chestie la care este foarte util, mai ales cand ai pe el o baterie cu 9 celule si te tine laptopul vreo 6~7 ore pe navigare Wi-Fi, depanare retele, etc …
Am nevoie de un echipament mic, usor de transportat, care sa porneasca repede si care sa poata fi utilizat si “in picioare” (tin laptopul cu o singura mana). Iar pentru asta, micutul netbook este perfect. Iar ca sa nu fiu nevoit sa astept mult ca sa am un sistem de operare functional, folosesc “Hibernate”. Am Windows XP pe netbook si SSD Samsung 840 EVO, iar datorita functiei “Hibernate”, in vreo 25~30 de secunde din momentul in care am apasat butonul “Power On” am un sistem de operare complet incarcat si functional, cu tot cu programe. Fara “Hibernate”, desi netbook-ul pare sa porneasca relativ repede (in special datorita SSD-ului), in practica, de fapt, mai am de asteptat vreo 3~4 minute pana cand se pornesc si se incarca toate procesele, unul dintre cele care dureaza foarte mult este de exemplu antivirusul (Avira Free).