Buletine biometrice

carte de identitate electronica buletin biometric Buletine biometrice

Cartea de identitate biometrică

Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, vechile carti de identitate (buletine) vor fi inlocuite cu buletine biometrice (carti de identitate biometrice).

Noua carte de identitate, va avea forma si dimensiunile unui card bancar, si pe langa datele “clasice” cum ar fi nume, prenume, domiciliu, fotografia posesorului, etc…, va mai contine si date biometrice, respectiv informatii mai “speciale” despre “proprietarul” cartii de identitate electronice, cum ar fi amprentele titularului.

Noua carte de identitate electronica, va putea fi detinuta si de catre copii, incepand cu varsta de 6a ani, pentru cei care vor sa calatoreasca in strainatate. Cetatenii straini, vor avea carti electronice de rezidenta.

carte de identitate electronica buletin biometric Buletine biometrice

Nu demult a fost “scandalul” cu pasapoartele biometrice, Biserica Ortodoxa Romana fiind impotriva acestor documente, spunand ca au “insemnul fiarei”, 666 … Oare la fel vor reactiona si in cazul cartilor de identitate electronice ?

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , vineri, 3 decembrie 2010 in categoria Alte subiecte. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

9 comentarii la subiectul “Buletine biometrice”

 1. Peter

  “Romania sa dovedeasca prin masuri concrete faptul ca asigura accesul in spatiul Schengen cu un document de identitate sigur, adaptat standardelor internationale in materie” -- asa explica autoritatile romane decizia pe care au luat-o ca toate cartile de identitate sa contina un CIP in care sa fie incarcate amprentele cetateanului si datele sale biometrice. Uita insa ca aceasta este o recomandare si nu o obligatie!
  Amprentarea unui om il transforma pe acesta, din punctul de vedere al societatii civile, intr-un suspect de serviciu. In plus, omul nu are posibilitatea sa aleaga daca vrea carte de identitate cu cip sau fara, cum este in cazul pasapoartelor biometrice.
  “Distinsii” politistii spun ca datele personale nu intra intr-o baza de date, ci sunt scrise direct pe CIP-ul cartii de identitate. In plus, accesul la aceste date personale din CIP se face numai cu acordul cetateanului, deci titularul accepta sa-i fie verificate datele pentru ca este in interesul lui. Adica cum naiba nu intra intr-o daza de date, cine crede asta? Si auzi minune, politaiul te va intreba politicos: sunteti cumva de acord ca printre altele sa va citesc si amprentele de pe buletin?
  Ce sa va intampla daca CIP-ul ajunge pe mainile unor infractori. Daca pierzi cartea de identitate sau daca este falsificata.
  Auzi motivul: prevenirea fraudelor. Adica stimatul infractor economic nu va mai frauda conturi bancare, nu va mai frauda bugetul tarii, nu va mai face fraude financiare pentru ca , vezi Doamne, are buletin biometric!:o

 2. Devoratoarea de muzica

  Din pacate, amestecul brutal al Bisericii in lupta contra lucrarii asteia “satanica” nu face decat sa bulverseze toata lumea, lumea nu doar credicioasa, ci mai ales lumea neinformata. Vreand nevrand tot BOR e a treia putere si nu Media.

 3. Dan

  @ Devoratoarea…: -- pentru cei care nu stiu ce inseamna BOR

  BOR = Biserica Ortodoxa Romana :)

 4. tymu

  Am auzit ca si in Moldova va fi asa ceva (de la anu’ nou)

 5. Tudor

  contine si grupa sanguina a posesorului?

 6. 24monden

  o sa ne faca astia si cip care il vor introduce in cap…cheltuie banii pe aparatura moderna, nu de alta dar au prea multi si nu au ce face cu ei

 7. samuel

  daca o sa implementeze cipurile o sa fim niste roboti controlati bine doar daca apucam si nu ne omoram intre noi :)
  urmariti niste documentare sa vedeti cam in ce lume traiti

 8. Ochentu

  Nu va mai tot speriati ca nu se intampla nimik… din contra, ne faciliteaza pe viitor date de gestiune cum ar fi drepturile la somaj in internet, oferte munca, plati fiscale, banca in internet, e.t.c. si fara sa ne mai deplasam. Romanii saracii, nu stiu … :)

 9. Traindurt

  Sau romanii “saracii” sunt prevazatori si nu sufera de naivitate asa cum isi doresc multi manipulatori!!!

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite