Browserul Google Chrome, a devenit un gunoi

google chrome browser error Browserul Google Chrome, a devenit un gunoi

Browserul Google Chrome, a devenit un gunoi

În urmă cu ani de zile, nişte programatori inteligenţi au realizat un browser revoluţionar pentru aceea vreme: browserul Chromium. La vremea respectivă, era cel mai rapid browser din lume, iar utilizatorii au început să migreze masiv de pe alte browsere (Mozilla Firefox, Opera, Internet Explorer, etc), către Chromium. În prima fază, proiectul “Chromium” a fost unul de tip “open source” şi datorită acestui fapt, mulţi dezvoltatori de browsere au “împrumutat” codul, realizând la rândul lor browsere rapide, bazate toate pe codul sursă de la Chromium – un exemplu ar fi browserul Opera.

Compania Google a pus ochii pe Chromium, astfel că a preluat atât proiectul cât şi echipa care a lucrat la dezvoltarea revoluţionarului browser web, astfel a apărut browserul Google Chrome. Da, e adevărat, Google avea banii şi resursele necesare dezvoltării unui proiect uriaş şi … a făcut-o, browserul Google Chrome devenind extrem de complex (deşi în aparenţă pare la fel de simplu ca la început). Numai că, încărcând browserul Google Chrome cu tot felul de “rahaturi”, au început să apară şi problemele …

Deja în ultima vreme, browserul Google Chrome a devenit un foarte mare consumator de resurse! Astfel că, pe calculatoare ceva mai vechi, slabe şanse să poţi utiliza browserul Google Chrome fără să-ţi vină să arunci calculatorul pe fereastră, Google Chrome utilizează foarte multă memorie RAM! Au apărut probleme în foarte multe aplicaţii (altele decât cele care aparţin de Google) şi în multe situaţii.

Ultimă problemă descoperită: printarea paginilor generate de aplicaţia online de la Alpha Bank, în care ba tipărea, ba nu tipărea, ba tipărea doar pagină albă. Instalat Mozilla Firefox, şi din secunda 2 funcţionează ireproşabil. La fel s-a întâmplat şi în alte situaţii şi pe alte calculatoare … am pus Mozilla Firefox şi totul a fost ok.

De la ce a fost la început browserul Google Chrome (cel mai rapid browser, iar în timp a devenit şi cel mai sigur browser), în ultima vreme a ajuns să fie un gunoi … Pasul următor? Migrarea în masă, înapoi către Mozilla Firefox. Ruşinică, Goagăl!

google chrome browser error 1 Browserul Google Chrome, a devenit un gunoi

Categorie articol [ Software ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Browserul Google Chrome, a devenit un gunoi”

 • iulian
  ... a scris la 22 mai 2015, 12:12   [#1]

  Eu nu am renuntat niciodata la Firefox. Singurul motiv pentru care inca mai folosesc Chrome este ca pe XP doar el este compatibil cu anumite plugin-uri (freedownloadmanager, sticky password, etc…). In rest, pe Youtube Chrome merge jenant.

 • ... a scris la 22 mai 2015, 12:18   [#2]

  Chrome merge jenant pe calculatoare mai slabe, tocmai pentru că mănâncă foarte multe resurse … iar rularea unui fişier video, de asemenea necesită resurse, mai ales dacă este Full-HD, drept urmare, amândouă taskurile mănâncă resursele PC-ului astfel încât acesta va rula greu cele două sarcini mari consumatoare de resurse …

 • iulian
  ... a scris la 22 mai 2015, 12:58   [#3]

  Pai pe XP si cu 2GB Ram Firefox se misca foarte bine, Chrome gafaie putin cand reda clipurile de pe Youtube, si se vede pixelat :))

 • ... a scris la 22 mai 2015, 13:42   [#4]

  pune the great suspender. imi merge mult mai ok ca inainte

 • hn
  ... a scris la 23 mai 2015, 15:54   [#5]

  Chrome memory resources -- one tab open.

  One tab open, 1.13 GB
  Chrome closed, 981 MB

 • hn
  ... a scris la 23 mai 2015, 16:00   [#6]

  Poate ca de vina este computerul -- programul este instalat de mult timp, sitemul de operare este imbicsit…
  De asemenea, poate ca banca specifica undeva cu ce navigator se recomanda folosirea aplicatiei sale.

  Altfel, este adevarat: navigatoarele tind sa devina tot mai sofisticate, ca sa multumeasca pe toata lumea, si, astfel, devin greoaie.
  Firefox este si mai rau la acest capitol!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?