Brokerul Cristian Sima, dezvăluiri despre Klaus Iohannis

Cristian Sima Brokerul Cristian Sima, dezvăluiri despre Klaus Iohannis

Brokerul Cristian Sima, dezvăluiri despre Klaus Iohannis

Despre brokerul Cristian Sima am mai scris pe acest blog, drept urmare cititorii acestui blog ştiu despre cine este vorba. Dacă nu, există Google … Oricum, despre Cristian Sima s-a vorbit mult în perioada de după plecarea (ori fuga) acestuia peste graniţe, de unde ne trimite periodic informaţii.

De această dată, Cristian Sima de scrie despre actualul candidat la fotoliul de preşedinte al României, Klaus Iohannis, pe care l-a cunoscut la Sibiu în perioada în care Cristian Sima era directorul Bursei din Sibiu. Din aceea postura, a avut o întâlnire cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis şi ne relatează câteva impresii după întâlnirea cu sasul din Sibiu.

Iată şi dezvăluirile pe care le face Cristian Sima despre Klaus Iohannis (citez):

 Brokerul Cristian Sima, dezvăluiri despre Klaus Iohannis

Johannis are, însă, o mare calitate, e poate singurul primar care nu negociază. Din relatările sibienilor care au avut afaceri cu el, ori îţi spune “da” din prima, ori ramâne “nu”, şi nu negociază. Este un lucru bun, atipic pentru noi, românii, dar pe care saşii îl au în sânge. În acelaşi timp, Johannis este un adept al averii, al transmiterii acesteia peste generaţii şi al economiei. Johannis nu se îmbracă cu ultimele branduri, dar la el în anticameră găseşti o bibliotecă cu cărţi rare, piesele de mobilier sunt alese cu mult bun gust şi au o vechime de peste 150 de ani. Este de departe primăria cu cel mai bun gust din ce am văzut eu prin ţară, şi am văzut ceva primării. Un alt aspect important. Nu am văzut la Johannis acea masă de profitori care să-i roiască în jur şi nici agitaţia din alte urbe, semn că lucrurile sunt bine aranjate şi bine organizate. Când am fost la el în audienţă, nu era coadă, nu era nimeni pe holuri, o linişte desăvârşită domnea peste tot, deci “teoria lucrului bine făcut” are pe ce să se bazeze. E drept, cred că la el e lucru “bine organizat”, şi când nu e “bine făcut”, e organizat foarte bine, chiar să fie prost făcut.

E foarte importantă etnia din care provine, dacă vrem să-i înţelegem reacţiile. Când a spus “ghinion”, el spunea asta ca neamţ. Adică e un ghinion că ceilalţi, profesori ca şi el, nu s-au descurcat să aibă 6 case. Neamţul strânge cureaua şi doreşte să facă avere, să strângă active, pentru unul ca Johannis, destul de limitat în plasamente financiare, casele şi pământul sunt mai importante decât vacanţele sau bijuteriile de la Graaf. Este esenţial să-l privim aşa cum el ne priveşte, lăsând, evident, la o parte discuţia dacă averea este cinstit şi corect acumulată. Că doar Krupp, Quandt sau mai ştiu eu ce familii germane nu au făcut averile cinstit, ba chiar au călcat pe mii de cadavre pentru ele.

Să facem şi la Klaus un exerciţiu de imaginaţie şi să vedem ce viitor ne poate aduce. Johannis nu va trăda, nici poporul român , nici principiile sale, dar nici nu va putea să fie flexibil în caz de forţă majoră. Nu va fi un nou Carol I, pentru că nu are cultura, anvergura şi educaţia unui Hohenzolern. Problema mare apare în caz de criză. Klaus nu îşi va lua consilieri deştepţi, el este cultural şi profesional complexat, a rămas un mediocru profesor de fizică de liceu. Nu are umor şi asta e tragic la români. Îl va numi pe Predoiu Prim Ministru doar atunci când Ponta va cădea şi nu va face nimic ca Ponta să cadă de la guvernare, pentru că el nu loveşte sub centură. În cazul unei conflagraţii, va alege sigur spre Vest, dar nu va fi un interlocutor simpatic nici măcar pentru d-na Merkel. Îl voi vota pe Klaus doar pentru că acest popor trădează de sute de ani şi, aşa cum istoria a demonstrat, doar un neamţ poate avea coloană vertebrală. Poate între timp vom găsi un corespondent integru ca Mareşalul Antonescu, abil ca Iuliu Maniu şi cu principiile Brătienilor. Aşa, vom putea să avem şi un neamţ la Cotroceni, fără să ne pese ce face el acolo. Dacă nu iubiţi trădarea şi dacă nu sunteţi avizi de surprize de proporţii în politica românească, Klaus Werner Johannis e cea mai bună alegere. Dar nu vă aşteptaţi la minuni! Nu mută munţii, doar îi păzeşte.

Sursa: adevarul.ro

Categorie articol [ Politica ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Brokerul Cristian Sima, dezvăluiri despre Klaus Iohannis”

 • ... a scris la 16 noiembrie 2014, 4:51   [#1]

  Ultima frază e genială!

 • Severus
  ... a scris la 25 noiembrie 2014, 10:44   [#2]

  Sper ca nu ne va dezamagi Iohannis, am incredere ca va face treaba, nu ca altii care doar vorbesc. Ma bucur ca a castigat.

 • ... a scris la 14 decembrie 2014, 8:01   [#3]

  In timp ne vom lamuri. Citesc si eu blogul domnului Sima, nu stiu cat adevar este in cele spuse sau cat nu.
  Oricum, scrie placut.

 • r
  ... a scris la 7 septembrie 2015, 12:32   [#4]

  va urmaresc cu deosebit interes, sunteti un as in finante, de ce nu sunteti cooptat in guvern?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?