Brexit

Marea Britanie Anglia Brexit

Brexit

N-aş fi crezut că se va întâmpla, i-am crezut mult mai cerebrali şi responsabili pe englezi, dar se pare că nu este aşa. Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană.
Iar pe termen lung, cred că englezii au pariat greşit. Dacă Anglia se vrea a fi un fel de “a doua Elveţie”, s-au înşelat: deja este inflaţie de “Elveţii”, avem una în inima Europei, a doua “Elveţie” nu mai are loc.

Dacă până acum am discutat de Marea Britanie – formată din Anglia, Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord – cred că în câţiva ani de zile (foarte probabil chiar în acest deceniu) vom discuta despre … mica Britanie. Pentru că Irlanda de Nord (ocupată de englezi cu tancurile, abuziv) va dori să se alătura ţării mamă, Irlanda. Scoţia vrea să rămână în UE, probabil vor cere independenţa după care vor dori să intre din nou în UE.

Brexitul a fost câştigat (printre altele) cu ajutorul unei mari minciuni din partea unor politicieni extremişti şi cu mintea plecată la plimbare. Aceştia, au spus că, săptămânal se duc 350 de milioane de lire sterline către UE şi că aceşti bani ar putea fi folosiţi pentru susţinerea sistemului de sănătate din Anglia. Greşit! A fost o minciună folosită de către politicinii extremişti din Marea Britanie, pentru a-i determina pe englezi să voteze în favoarea ieşirii din UE. www.theguardian.com/…/does-the-eu-really-cost-the-uk-350m-a-week

Eu, ca european, văd asta: Marea Britanie a fost tratată până acum, exact ca un copil răsfăţat căruia i se îndeplinesc toate poftele. Şi cu toate acestea, englezilor li s-a părut că au făcut prea multe concesii europenilor. Deşi există un set de reguli bine stabilite şi pe care toate ţările UE trebuie să le respecte, englezii nu şi nu, ei vor doar aşa cum vor ei, să nu le spună lor europenii ce şi cum să facă. Şi aşa a fost, Marea Britanie fiind singura ţară din UE căreia i s-a permis să “sară” peste multe dintre regulile UE …

Lira sterlină deja este în cădere liberă, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani! Doar în prima zi de la aflarea rezultatelor referendumului, din piaţa britanică s-au evaporat 120 de miliarde de lire sterline.
Le urez brexit plăcut.

RGHULYp Brexit

Categorie articol [ Politica ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Brexit”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 iunie 2016, 6:46   [#1]

  Oricum am privi „problema”, un lucru e limpede, Dane: englezii au ales. E alegerea lor. Nu se cade ca noi („europeni” de mâna a doua) să-i judecăm. Dacă ei nu mai vor să facă parte din „gașcă”, atunci nu ne putem împotrivi…

 • Paul
  ... a scris la 25 iunie 2016, 9:17   [#2]

  Predictie: Marea Britanie nu va iesi din UE; vor fi miscari populare si fie se va organiza un nou referendum, fie Parlamentul va trece peste rezultatul (consultativ) al referendumului.:peace:

 • ... a scris la 25 iunie 2016, 10:29   [#3]

  Da-i in gatul ma-sii. Sa-i vad falimentari, că prea si-au luat-o in cap. s-o vad pe jegoasa aia de regina dand cu mopul la spital, pentru 900 lei pe luna.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 25 iunie 2016, 12:20   [#4]

  Parerea mea(si,din cate lesne-ti dai seama,nu numai)este ca englezilor li s-a cam urat cu binele!Precum noua,romanilor,cu raul!Dar daca asta a fost si este optiunea lor,ce poti sa mai zici?!Credeti ca daca si la noi,in Romania,s-ar organiza un referendum pe aceeasi tema ,rezultatul n-ar fi la fel?!Asa ca,vom trai si vom vedea ce si cum….:-?

 • Nicu
  ... a scris la 27 iunie 2016, 10:10   [#5]

  Francisc =d> ,subscriu la ce-ai zis.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?