Bora Bora – Pacific

Bora Bora – Pacific

bora bora 150 Bora Bora   Pacific

Unul dintre locurile unde multa lume si-ar dori sa ajunga, macar pentru un scurt concediu, este fara indoiala Bora Bora.

Bora Bora este o insula linistita din Pacific, de o frumusete rar intalnita, situata in inima Polineziei Franceze la 225 kilometrii nord-vest de Tahiti. Insula are 6.5 kilometrii lungime si 4 kilometrii latime.

Insula tropicala pare a fi un colt rupt din rai, cu plaje aurii strajuite de palcuri de palmieri verzi. Colinele inverzite marginesc laguna cu ape limpezi ca de cristal.

Temperatura se incadreaza intre 25 si 28 de grade, doar briza proaspata dinspre rasarit mai tempereaza aceste temperaturi.

bora bora island tahiti french polynesia 03 Bora Bora   Pacific

Doua piscuri gemene domina insula Bora Bora: Muntele Pahia (660 metrii) si Muntele Otemanu (725 metrii).

bora bora island tahiti french polynesia 02 Bora Bora   Pacific

Daca ajungeti pe insula Bora Bora va puteti caza la neobisnuitele hoteluri de 4 sau 5 stele. Hotelurile nu sunt ca cele obisnuite, ci sunt un ansamblu de casute ce se intind de-a lungul tarmului sau deasupra apei.

bora bora island tahiti french polynesia Bora Bora   Pacific

Jacob Roggeveen a fost primul european care a vizitat insula Bora Bora, in 1722. Capitanul James Cook a zarit insula in 1769 si a ancorat la intrarea in portul natural in decembrie 1977. Cook a notat ca numele insulei este Bola Bola (insemnand Primul Nascut), dar mai corect ar fi fost probabil Pora Pora, deoarece polinezienii nu cunosteau sunetele b si l.

Sursa: www.phantoms.ro

Categorie articol [ Planeta noastra ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?