Bogații au devenit și mai bogați, iar săracii au ajuns și mai săraci!

top forbes bogati miliardari 2013 150x150 Bogații au devenit și mai bogați, iar săracii au ajuns și mai săraci!

Prăpastia dintre bogați și săraci a devenit tot mai mare odată cu trecerea anilor, iar acest lucru se observă tot mai bine în special în ultimii câțiva ani. Pentru că și statisticile au început să devină tot mai precise, iar rezultatul acestor statistici au ajuns să fie acum cunoscute de către toată lumea. Și sunt doar … “statistici”, adică “cifre oficiale”, realitatea din teren sunt convins că este mult mai “dură”… Cu alte cuvinte, diferența dintre cei mai bogați oameni ai lumii și restul populației, sunt convins că este semnificativ mai mare decât apare în aceste statistici.

Și nu fac altceva decât să citez din informațiile ce au apărut în ultima vreme, în presa internațională. Iată doar câteva exemple…

Cei mai bogaţi 62 de oameni din lume au o avere egală cu cea deţinută de jumătate din locuitorii planetei.
Primele 62 cele mai bogate persoane din lume deţin, de-acum, aproape tot atât cât jumătate din populaţia lumii – adică aproximativ 3,5 miliarde de persoane, anunţă organizaţia nonguvernamentală Oxfam într-un raport publicat luni, relatează Reuters online.
Jumătate dintre aceşti “superbogaţi” provin din Statele Unite, 17 sunt originari din Europa, iar ceilalţi din ţări precum China, Brazilia, Mexic, Japonia şi Arabia Saudită.

top forbes bogati miliardari 2013 Bogații au devenit și mai bogați, iar săracii au ajuns și mai săraci!

Se înregistrează recesiune, dar averile combinate ale celor mai bogate persoane din Marea Britanie tot au crescut cu aproape cu 30 procente anul trecut, cea mai mare creştere în peste două decenii.
Lista bogaţilor a Sunday Times arată că averea combinată a celor mai bogaţi 1000 de bogaţi a crescut cu peste 77 miliarde de lire la 333.5 miliarde lire sterline, numărul de miliardari ajungând de la 43 la 53.
Topul realizat anual se bazează pe averea care poate fi identificată, inclusiv terenuri, proprietăți, artă, cai de curse sau acțiuni la companii listate la bursă. Estimările nu includ conturi bancare.

Desigur că, o parte a societății reacționează la aceste tendințe. Din păcate însă, doar o parte … Ceilalți sunt într-un fel de somn profund și-n care probabil au senzația că, așa este normal să fie. Ori aparatul de propagandă mondială a lucrat într-atât de bine, încât oamenii sunt convinși că este normal să fie așa!? Pentru că, până la urma până și presa este deținută de ei, nu? Internetul ce-a mai rămas liber prin unele părți ale lumii, însă se pare că se străduiesc din răsputeri să limiteze și accesul la libera informație și dreptul la libera exprimare, încercări în acest sens au existat deja și veți vedea că vor fi și mai insistenți! Pentru că, zic ei, teroriști și securitate mondială.

Între timp însă, poate că ar trebui să luăm în calcul cât se poate de serios și un alt fel de a vedea lucrurile, așa cum vedem în imaginile de mai jos …


Categorie articol [ Alte subiecte, Economie, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?