Blog, versiune pentru telefoane mobile

versiune blog site pentru telefoane mobil Blog, versiune pentru telefoane mobile

Blog, versiune pentru telefoane mobile

Cum arată siteul tău pe telefoanele mobile ? Ai fost vreodată curios? Ţi-ai “vizitat” siteul de pe un telefon mobil? Dar de pe o tabletă?

Sunt convins că există bloggeri care, nu şi-au verificat siteul de pe un telefon mobil. Probabil o să spuneţi că, nu, nu există aşa ceva … Vă spun eu că există. N-am să dau exemple pentru că este problema fiecăruia cum îşi gestionează această situaţie, însă eu sunt de părere că pe fundalul “revoluţiei tehnologice” care s-a produs pe piaţa terminalelor mobile, a numărului extrem de mare de telefoane mobile care s-au vândut şi care se vând în continuare şi a faptului că mai nou, accesul la internet de pe telefoanele mobile este la îndemâna oricui, ar trebui să ţinem cont de asta.

Şi am să vă dau un exemplu: să luăm statistica de ieri (deoarece azi încă nu s-a încheiat ziua) a acestui site: www.dan-blog.ro: siteul a fost vizitat de 4183 persoane şi a avut 5334 de vizualizări. Aceasta fiind statistică totală pe ziua de ieri, adică au fost contorizaţi atât vizitatorii care intră de pe calculatorul desktop de acasă sau de pe laptop, cât şi cei care intră de pe telefoane mobile şi tablete.
Din cele 4183 de persoane care au vizitat ieri acest site, 677 persoane au intrat pe acest site folosind o tabletă sau un telefon mobil, celelalte 3506 persoane au intrat de pe un laptop sau de pe un calculator desktop. Concluzia este clară: 677 de persoane care intră de pe telefonul mobil sau tableta, într-o singură zi, categoric nu pot fi ignorate, deci merită efortul de a le oferi o versiune optimizată pentru telefoane mobile şi tablete.

Eu, am făcut asta demult, siteul www.dan-blog.ro are o versiune pentru telefoane mobile şi tablete. Probleme însă apar şi la versiunea pentru telefoane mobile, deoarece browserele telefoanelor mobile diferă de la un model de terminal mobil, la altul. Deci, nu este suficient să aveţi o versiune mobila a siteului, trebuie să şi verificaţi pe mai multe modele de telefoane mobile, dacă versiunea mobila a siteului funcţionează corespunzător. Şi am făcut un test, pentru voi, în “laboratorul” meu virtual:

După cum puteţi observa în testul efectuat, pe unul dintre terminale a apărut o problemă, acesta nu a identificat versiunea mobila a siteului. Drept urmare, mai trebuie lucrat în cod …

Ca să înţelegeţi şi mai bine despre ce este vorba, am făcut două printscreen-uri …

Aceasta este versiunea pentru calculatoare desktop şi laptopuri:

BLOG versiunea desktop Blog, versiune pentru telefoane mobile

Iar aceasta este versiunea pentru telefoane mobile şi tablete:

BLOG versiune pentru telefoane mobile Blog, versiune pentru telefoane mobile

Dacă nu aveţi încă o versiune mobilă pentru siteul vostru, eu am prezentat mai demult pe forum câteva modalităţi prin care puteţi creea o versiune mobilă pentru siteul vostru. Bineînţeles că, am prezentat cele mai uşoare metode, astfel încât să puteţi realiza cât mai simplu o versiune mobila a siteului vostru. Metodele prezentate de mine se referă într-un prim pas, la identificarea terminalelor mobile după care la interpretarea unui cod CSS dedicat pentru telefoanele mobile. Documentaţie despre acest subiect, găsiţi aici:

Cum verifici daca siteul tau este compatibil cu telefoanele mobile

Testeaza cum este afisat siteul tau pe telefoanele mobile

Cum fac versiune pentru telefoane mobile la un site ?

Categorie articol [ Diverse, Programare ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?