BlackBerry – final de “carieră”

Blackberry logo BlackBerry  final de carieră

BlackBerry – final de “carieră”

Cei de la BlackBerry au probleme serioase, compania fiind într-un picaj vertiginos potrivit cifrelor care reprezintă vânzările de terminale mobile din ultima perioadă. În trimestrul fiscal încheiat la sfârşitul lunii mai, cei de la BlackBerry au vândut 6.8 terminale mobile BlackBerry, din care însă numai 40% sunt cele cu noul sistem de operare BlackBerry OS. Situaţia bursieră a celor de la BlackBerry este şi ea pe un trend descendent, indicii bursieri pierzând 38 de procente în ultimele 6 luni.

Cei de la BlackBerry au anunţat că sunt în căutarea unui partener, ori sunt dispuşi chiar … să vândă compania. Asta înseamnă că, situaţia nu este deloc roz şi compania are probleme serioase …

La fel cum nu i-am înţeles nici pe cei de la Nokia, care fiind în cădere liberă s-au încăpăţânat să producă terminale mobile cu tot felul de sisteme de operare care de care mai “ciudate”, ultima lor orientare fiind către Windows Phone … aşa nu-i înţeleg nici pe cei de la BlackBerry. În opinia mea, cred că cea mai inteligentă mişcare ar fi fost să facă trecerea pe Android, sistem de operare care este tot mai popular şi cu care clienţii sunt deja mai mult decât familiarizaţi. Android-ul cred că le-ar fi asigurat celor de la BlackBerry, continuarea “cursei” … Aşa cum au plănuit ei însă, se pare că asistăm la “finalul de carieră” al companiei.

blackberry 10 BlackBerry  final de carieră

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , miercuri, 14 august 2013 in categoria Stiri si noutati GSM. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

7 comentarii la subiectul “BlackBerry – final de “carieră””

 1. spanac

  Știu că exista și un blueberry pe piață. de ăia s-a mai auzit ceva?
  si sa fim seriosi, nu cred ca blackberry va avea inspirația de ultim moment ca nokia, când a scos lumia. o inspirație d-aia vine o dată la 100 de ani. motorola cine a cumpărat-o?

 2. Dan

  Inspiratie la Nokia, ar fi fost sa scoata un smartphone cu Android si cu o camera cu care sa poa’ sa le de-a peste bot celor de la Samsung. Atunci, da… ar fi fost “insiratie”.

 3. spanac

  are camera foto de 41 mpx. si cand vor trece si ei la andoid, vanzarile vor fi gigantice…

 4. Silvia Dan

  Adevarul e ca de cand s-au tot upgradat Iphone-urile, lumea a cam uitat de Blackberry. Eu nici macat nu stiam ca exista Blackberry si touchscreen, mereu am crezut ca exista numai cu taste.

 5. JoinT

  Eu am avut 4 ani un Blackberry 8900 curve. Si acum functioneaza, insa l-am schimbat cu un Q10 care e mult mai rapid. Sunt multumit de noul Blackberry. Adevarul e ca majoritatea cumpara telefoane dupa moda. Mi-e urat IPhone-ul, sensibil si cu un sistem de operare care are o gramada de incompatibilitati. Oricum ar fi Samsung cu Android sau IPhone cu sistemul lui de operare, nimic nu bate functia de mail de la Blackberry. Simplu si rapid de utilizat. Plus ca noile modele se pot bate ca performanta cu orice Samsung sau IPhone.
  Cu toate astea Nokia ramane No.1 pt mine pt fiabilitate si baterie. Am si un E-72 perfect functional. Nu e la fel de rapid ca Samsung S3 sau Blackberry Q10, insa e un tel solid cu functii suficiente pt o utilizare normala si o performanta pe masura functiilor sale.

 6. Laurentiu

  Probabil ca daca nu erau incapatanati si treceau la Android, vanzarile lor cresteau :) O sa se scufunde usor dar sigur, totul din vina unui management defectuos!

 7. JoinT

  Cred ca nu s-a dorit trecerea la Android. Motivul la care ma gandesc eu este ca in continuare s-a dorit pastrarea caracterului si mentinerea personalitatii. De ce IPhone n-a trecut la Android? Acelas motiv.
  Cum ar fi daca ar exista doar Android? Unde ar fi diversitatea? Cum ar fi daca ar exista un singur motor pe toate masinile? Priviti si altfel lucrurile.
  Fiecare OS are un plus fata de altul. Totul tine de cum folosesti telefonul.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale