De când și de ce sfânta biserică face… politică?!

Neculai Ontanu primind diploma de la PF Patriarh Daniel Biserica preot popi De când și de ce sfânta biserică face... politică?!

Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema”.
(a șaptea fericire din Evanghelie)

Din câte se știe, Sfânta Biserică este sora bună a păcii! Ea, BISERICA, ne deschide împaratia lui Hristos, care este o împaratie a păcii și a dreptățîi. Biserica îi cinstește pe toți făcătorii de pace, pentru că ei sunt fiii lui Dumnezeu.

Așa ar fi normal să fie, dar este-ntotdeauna?! Mira-m-aș! Ca să va convingeți că nu, vă invit să priviți fotografia alăturată făcută într-o biserica de cult ortodox din Câmpina! În prim-plan, postat chiar în naos(!), este prezidiul de partid (PSD) pe care lăcășul de cult îi proiectează, din câte lesne se și vede, taman printre… sfinți!

IGmEFIL De când și de ce sfânta biserică face... politică?!

Poate că acum vă întrebați: ce minuni au făcut aceștia (adică “sfinții” din prezidiu, și nu numai)? Oare ce fapte de seamă, ce jertfe au adus lui Hristos, lui bunul D-zeu?! Cumva vreun mesaj de liniște și pace, de unire și bună înțelegere sau unul de ură și dezbinare?!
Realitatea ce ne înconjoară optează, din păcate, pe a doua variantă, adică pe ură și dezbinare. Pentru că România centenară, unită acum 100 de ani de strămoșii noștri este astăzi dezbinată de un făcător de război sângeros, priceput în meșteșugul asmutirii românilor împotriva… românilor! La 100 de ani de la Marea Unire, trăim acum vremea Marelui Dezbinator, care distruge, în nebunia lui demolatoare, tot ce cu greu am construit în ultimii 30 de ani de pace. Iar când Sfânta Biserică e părtașă la acest război civil, primindu-i cu preșul roșu pe politrucii de la Partid, ea se îndepărtează de misiunea ei de a face pace între toți fiii lui Dumnezeu și devine o simplă anexă a… Comitetului Executiv! Acești PSD-iști vor să transmită un mesaj către oamenii simpli și să arate că sunt puri, credincioși, cu frică de Dumnezeu și nu ar face niciodată rău acestei țărișoare. Ei zic mereu, chiar și după ” isprăvile” din 10 august 2018, că vor pace și liniște! Ba mai mult, chiar și demonstrează, prin prezența lor în biserică, faptul că nu sunt corupți! Doamne ferește, cum naiba, să fii corupt chiar în casa Domnului?! Doar nu-i vorba de casa D-lui… Șef suprem!?
Totuși, din cadru, lipsesc câteva doamne… “sfinte” precum și d-na Firea (care, nu demult, s-a și… spovedit!). Sau mai știi?!, poate că următorul CEX va avea loc, de ce nu?, chiar la Mitropolie!?…

Un creștin adevărat, căruia nu-i voi declina identitatea, uimit de cele întâmplate (și văzute), publică în comentariul său de pe platforma “Republica” următorele: “Se știe bine că biserica, în multe cazuri a fost și este un instrument pentru politicieni. Atenție, nu vorbesc despre credință, ci strict despre biserică (cler). Poza este mai mult decât o dovadă a acestui fapt. În aceste momente, miza este foarte mare pentru actualii politicieni de la putere așa că….. utilizează tot arsenalul. Că textul din buletinul de vot nu face nici o referire la familie, ci la acordul pentru modificarea Constituției, e o altă poveste. Cine se prinde, stă acasă, cine nu, va regreta un pic mai încolo…

Iată ce spune, pe aceeași platformă, tânăra Anca: “Ce imagine grotescă! Fac parte din cei 4 milione de tineri plecați, de fiecare dată când citesc presa din țară, ori îmi vine să plâng, ori să urlu de disperare ori să nu mai citesc nici o veste din țară… Sunt ÎNGROZITĂ de această imagine! Preoților să le fie rușine! Cine o să le ceară cont pt organizarea acestei “cine” tainice? Cineva de la episcopie?! Din câte știm, Biserica nu face politică! Statul este laic! Sau mă înșel oare?” Nu, stimată domnișoară, Anca, nu vă inseleti! Da, rolul bisericii este, cum bine o știm de când suntem pe acest pământ, să facă PACE între TOȚI fiii lui Dumnezeu. Nu însă și între toți fiii lui Satana, acolo unde nu există și nici nu poate exista pace, ci doar ură, minciună și dezbinare!? Cu atât mai mult nu este rolul bisericii să facă pace între fiii lui Dumnezeu și cei ai lui Satana în condițiile impuse (cu tot pachetul cerut: “castatoria” perverșilor, adopția copiilor de către perverși, îndobitocirea sexuală a copiilor din frageda lor copilărie prin așa numitele programe de “iluminare” și “educație sexuală”! Prin aruncarea confuziei în mintea copiilor cu ajutorul ideologiei satanice.

Care este deci rolul bisericii? – mă întreb, încă odată, eu cât și mulți dintre cei ce-au scris pe platforma “Republica” (și nu numai). Stați fraților, nu vă alarmați așa, încearcă să ne potolească un alt semnatar anonim prin comentariul sau: “În fond, ce vedeți (n.n. – prin fotografie) în biserica din Câmpina, iubiți creștini? În nici un caz nu-l văd pe diavol pentru că toți de acolo suportă mirosul de tămâie. Văd niște politicieni proști și primitivi care au această ambiție prostească să facă un referendum. Pentru că asta este, este o promisiune stupidă din campania PSD iar acum este pusă în practică.

Probabil că și dumneavoastră, toți cei care (eventual) citiți cele scrise, aveți aceeași părere, nu? Dacă (tot eventual) optați pentru o alta, sunteți liberi s-o faceți! Așa-i în adevărata democrație și, mai ales, așa ne spune și credința-n Dumnezeu!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

8 comentarii la “De când și de ce sfânta biserică face… politică?!”

 • aurel
  ... a scris la 2 octombrie 2018, 8:35   [#1]

  Salut. E rusinos ce se intampla acolo, in acele imagini… Eu cred ca Biserica nu are un “amestec” in cele intamplate, insa din pacate reprezentatii bisericii fac orice pentru sustinere financiara. Sunt de terminat multe edificii, iar pentru obtine ceva “te faci prieteni si cu… ala negru cu coarne”… :(

 • ... a scris la 2 octombrie 2018, 16:16   [#2]

  Sfânta Biserică face… de toate:

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 octombrie 2018, 18:16   [#3]

  Domnilor, acest referendum nu e despre biserică, ci despre „democrație”. Dacă nu vă place că vi se cere părerea, stați liniștiți acasă. Nimeni nu vă obligă să dați cu ștampila împotriva voinței voastre. O consultare populară e întotdeauna menită să ia pulsul societății.

  Cei care promovează „teoria” că acest referendum e o manipulare fac o mare greșeală. Nu mă apuc să explic de ce…

  Pe „partizanii” boicotării îi invit să vadă „reclama” aruncată în spațiul public de Papaya Advertising.

  O puteți viziona aici:

 • DanDeMed
  ... a scris la 2 octombrie 2018, 19:27   [#4]
 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 octombrie 2018, 21:11   [#5]

  Eu merg la referendum fiindcă știu că am dreptul să-mi dau cu părerea. Dacă alții cred că nu e nevoie să meargă la vot, e în regulă.

  Viitorul nu poate fi altcum decât ni-l facem…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 octombrie 2018, 23:09   [#6]

  Faină reclamă, nu-i așa?…

 • ... a scris la 3 octombrie 2018, 0:33   [#7]

  Oleacă de adevăr exista-n ea, dacă ne uităm înapoi în istorie. Că probabil e exagerată? Poate că da…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 3 octombrie 2018, 1:47   [#8]

  Oricât ne-am uita înapoi în istorie, nu găsesc că acest „filmuleț” își găsește justificarea, nea Dan. Poate că unora le place, dar mie nu!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?