Best .rtf Wordpad file viewer/reader for Android

Office Documents Viewer Best .rtf Wordpad file viewer/reader for Android

Best .rtf Wordpad file viewer/reader for Android

În traducere liberă, “cea mai bună aplicaţie de vizualizare/citire fişiere .rtf Wordpad, pentru Android”, despre asta vreau să vorbesc în acest articol! Şi, da, după îndelungi căutări şi după ce am testat o tonă de alte aplicaţii de tip “office” sau “reader/viewer” pe Android, am găsit în sfârşit “aplicaţia perfectă” pentru ce vreau eu, respectiv vizualizarea/citirea fişierelor cu extensia .rtf, scrise în programul Wordpad din Windows.

De ce folosesc Wordpad-ul din Windows şi nu o suită de aplicaţii de tip “office” ? Simplu: pentru notiţe, pentru faptul că spre diferenţă de Microsoft Office Word sau Libre Office Writer, documentele pe care le fac în Wordpad-ul din Windows XP, 7 sau 8, nu împarte textul scris în pagini. Iar eu asta vreau! Pentru că, nu intenţionez să tipăresc acele documente pe hârtie A4, ci le voi citi pe un device mobil (telefon, tableta sau laptop). Şi pentru că textul scris în Wordpad pot să-l scriu exact aşa cum vreau, respectiv să folosesc titluri îngroşate (bold), de dimensiuni ceva mai mari şi scrise cu o anumită culoare, să folosesc bold pentru anumite porţiuni de text pe care vreau să le scot în evidenţă, etc. Iar Wordpad-ul care vine preinstalat pe Windows XP, Vista, 7, 8.x, etc, este perfect pentru aşa ceva.

Şi am să vă dau un exemplu despre ce spuneam mai sus. Obişnuiesc să-mi fac “notiţe” în Wordpad, ca de exemplu atunci când vine vorba de anumite comenzi pe care le folosesc foarte rar şi pe care din acest motiv n-am cum să le ţin minte. Îmi notez toate comenzile într-un fişier .rtf scris în Wordpad, îl salvez şi gata. Iată un exemplu:

wordpad text Best .rtf Wordpad file viewer/reader for Android

Ei bine, aveam nevoie de o aplicaţie pentru Android care să “ştie” să-mi afişeze textul exact aşa cum l-am scris eu: aranjat/structurat într-un anumit fel, cu părţi de text scrise colorat şi/sau îngroşat (bold) sau înclinat (italic), etc. Şi pentru că spaţiul de vizualizare pe ecranul unui telefon mobil sau al unei tablete este foarte restrâns, era obligatoriu ca acel spaţiu să fie cât mai bine “utilizat”, fără “margini” goale inutile (că doar citesc documentul, nu fac “print” ca să am nevoie de margini la document!), să pot face zoom în document iar textul să-şi facă automat încadrarea în dimensiunile paginii în funcţie de mărimea textului fără să fiu nevoit să mut pagina mai în dreapta pentru că a rămas text în partea dreaptă pe care nu pot să-l văd, etc…

Repet, după îndelungi căutări şi după multe instalări/dezinstalari de aplicaţii, am găsit-o pe asta: Office Documents Viewer. În prima fază am instalat versiunea “Free”, însă în secunda doi deja făceam trecerea la versiunea “Full” care costă 7 RON.

Office Documents Viewer Best .rtf Wordpad file viewer/reader for Android

Are toate funcţiile importante de care am eu nevoie, respectiv: căutarea unui termen/cuvânt în fişierul deschis, posibilitatea de a face “select” şi “copy” în clipboard, meniu simplu şi intuitiv şi cât mai mult spaţiu utilizat pentru text, nu pentru bălării (ca de exemplu nu ştiu ce bară de meniu care să se întindă pe un sfert din ecranul telefonului, cum se întâmplă la alte aplicaţii).

Drept urmare, dacă vreţi o aplicaţie foarte bună pentru vizualizarea/citirea pe telefonul mobil sau tableta Android a documentelor scrise în Wordpad şi salvate cu extensia .rtf, vă recomand Office Documents Viewer pentru Android. Dacă vreţi să scăpaţi de reclama care apare în header, puteţi face upgrade la versiunea “Full”.

Categorie articol [ Mobile Software ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Best .rtf Wordpad file viewer/reader for Android”

  • ... a scris la 8 septembrie 2014, 3:35   [#1]

    Multumesc foarte-foarte frumos!

  • ... a scris la 11 septembrie 2014, 14:00   [#2]

    Multumesc mult, Dan! Foarte util articolul!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?