Benzina artificiala

benzina artificiala Benzina artificiala

Benzina artificiala, devine realitate …

Conform studiilor efectuate pana acum, in maxim 15 ani de acum incolo, planeta noastra va ramane fara combustibili fosili. Pretul actual al combustibilor fosili a ajuns la un nivel atat de mare incat a inceput sa genereze proteste pe plan mondial iar in unele situatii, chiar revolte sociale … Oamenii de stiinta si-au pus capul la contributie, pentru a gasi o alternativa la combustibilul pe care-l utilizam acum: benzina si motorina
Se discuta de “trecerea” la autovehiculele electrice, cu acumulatori si/sau cu panouri solare, s-a discutat de obtinerea hidrogenului din apa, prin electroliza si utilizarea hidrogenului pe post de combustibil, etc … Nici una dintre aceste solutii insa nu pare sa-i fi entuziasmat foarte tare pe producatorii de masini, din moment ce nu prea s-au grabit sa vina cu astfel de modele pe piata decat asa, simbolic, si mai mult pentru reclama.

Solutia care pare cea mai plauzibila si care ar putea fi pusa in practica: benzina artificiala. Cercetatorii britanici de la Rutherford Appleton Laboratory au creeat un combustibil sintetic pe baza de hidrogen, care nu produce emisii poluante. Pretul acestui tip de combustibil artificial, ar urma sa fie de trei ori mai mic decat al combustibililor pe baza de petrol pe care-i folosim in acest moment, respectiv 1 euro/galon (1 galon = 3.7 litri).

Benzina artificiala va fi disponibila pentru toata lumea, peste aproximativ 3 ani. Anuntul cercetatorilor de la laboratorul Rutherford Appleton a facut senzatie in lume, avand in vedere pretul actual al litrului de benzina/motorina.

Seful acestui proiect, profesorul Stephen Bennigton, a declarat:
Intr-un anumit sens, hidrogenul este combustibilul ideal. Are de trei ori mai multa energie decat benzina per unitate si cand arde nu produce nimic altceva in afara de apa …

Pana acum, utilizarea hidrogenului pe post de combustibil, era impiedicat de depozitarea hidrogenului, care era foarte periculoasa, acesta trebuind sa fie pastrat in cilindrii de inalta presiune sau la temperaturi de pana la -253 de grade. Cercetatorii au rezolvat si aceasta problema, combustibilul artificial obtinut de ei va putea fi turnat in rezervor la fel ca benzina de acum, benzina artificiala comportandu-se ca un lichid, mult mai putin periculos decat hidrogenul pur si mult mai stabil.

Categorie articol [ Proiecte si cercetari ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

8 comentarii la “Benzina artificiala”

 • ... a scris la 2 februarie 2011, 11:34   [#1]

  Eu nu cred ca am sa apuc ziua aceea cand masina mea va merge cu benzina artificiala! Ghici de ce $-)

 • ... a scris la 2 februarie 2011, 11:36   [#2]

  Interesul “petrolistilor”, prea mare ? :)

 • JoinT
  ... a scris la 2 februarie 2011, 12:47   [#3]

  Nu vreau sa fiu Gigi Contra, insa cred ca exista un interes pentru implementarea energie alternative. Un interes major pe piata mondiala si astfel apar zvonuri, studii care dezinformeaza. Sincer nu cred ca rezervele se vor termina in 15 ani.
  In schimb ar fi foarte bine sa apara aceasta benzina artificiala ca prea ne jecmanesc astia cu benzina lor.

 • Jak Karter
  ... a scris la 2 februarie 2011, 14:55   [#4]

  @ JoinT: -- Corect, toată tevartura legată de așa zisele “resurse naturale” care cică de la un an la altul se vor termina nu este decât o manipulare grosolană, totul pentru o singură clauză, și anume pentru ca “prostimea” să cumpere mai repede așa zisa tehnologie mai nouă, și care nu poluează. Numai că această tehnologie mai nouă de fapt este cam …veche de acum.

  Haideți să fim serioși, mașini cu motor electric au fost inventate și puse în în circulație din 1984 cel târziu, dacă la nivel mondial s-ar fi dorit o reducere drastică a noxelor au avut tot timpul din lume la dispoziție să o facă dar nu au făcut-o, pentru că totul este o afacere, iar noi “prostimea” sântem o piață de desfacere pentru marii producători de automobile, noi ne uităm la eii ca la niște zei, eii se uită la noi ca la niște saci de bani, că ei așa ne văd, ca pe niște saci de bani numai buni de muls.:-"
  În vara anului 1990 marele inventator român Iustin Capră, a parcat la Iași, în fața blocului unde locuiesc eu cu acea mașinuță electrică, pe patru roți și cu volan și loc pentru două persoane și da m-am plimbat și eu cu acea mașinuță care pentru a parcurge 3,5 Km, trebuia să-i introduci o fisă de 5 Mărci germane, că așa a vrut inventatorul să o facă, ia să vedem câți ani au trecut de atunci … 21 ani și ce s-a făcut în acest sens pentru extinderea acestor vehicole din punct de vedere legal ? Nimic!
  În cea ce privește resursele naturale (petrolul,gazul,apa dulce potabilă) și așa zisa “apocalipsă” a acestor resurse naturale binențeles că este o manipulare grosolană, aceste resurse nu se vor termina nici o dată, atâta timp cât planeta noastră este vie și traiește.o:-)
  Terra, planeta noastră, este un organism viu, și ca oricare alt organism viu (plantele, animalele, oamenii), este compus din oragane (splină, ficat, inimă, rinichi, plămâni, etc…), și ca orice alt organism are nevoile lui cum ar fi:

  - PETROLUL (care reprezintă excrementele planetei noastre, mă rog, o parte din excrementele planetei noastre).
  Aceste excremente ale planetei sânt echivalentul la treaba aia mare pe care o facem noi atunci când folosim toaleta, adică caca.:d Faptul că noi oamenii am reușit să “fructificăm” acest excrement al naturii, nu înseamnă că planeta noastră nu se mai duce la TOALETĂ.Singură dilemă care există este dacă noi folosim dintr-o parte a planetei mai mult caca (Petrol) și se v-a goli , unde se va duce la toaletă Terra, sau unde va face următoarea porție de caca (Petrol) la Americani, Ruși sau Arabi?….aia e, dar de ce ? :-??

  - GAZUL (care reprezintă “emanațiile” planetei noastre, cam cum era Ion Iliescu la revoluție “emanatul revoluției”):d
  Aceste emanații ale planetei noastre, sânt echivalentul “gazelor” pe care le eliminăm noi oamenii, adică al bășinei. :d
  Dacă noi oamenii am reușit să exploatăm aceste bășini (gaze naturale) nu înseamnă că planeta noastră nu va mai elimina BĂȘINII (Gaze Naturale). Dacă se termină într-un loc, unde se va forma următoarea pungă cu Bășini, la Americani, Ruși sau Arabi ?… aia e, dar de ce ? :-??

  - APA DULCE (Sau Apa Potabilă, care reprezintă “urina” pe care o elimină planeta noastră).
  URINA, planetei noastre este echivalentă cu cea ce numim noi atunci când ne ducem la toaletă și facem PIPI. :d
  Dacă noi oameni am reușit să exploatăm acest PIPI (Apă Potabilă) al planetei noastre nu înseamnă că planeta noastră (Terra) nu v-a mai face PIPI (Apă Potabilă, Dulce).Singura dilemă care există, dacă cumva un lac, sau un izvor mai mare de pe pământ ar seca, unde va “Țâșni/Forma” următorul la Americani, Ruși sau Arabi ?… aia e, dar de ce ? :-??

  Toate aceste “resurse naturale” menționate mai sus vor exista atâta timp cât planeta noastră va traii, până când nu-i va declara nimeni oficial DECESUL, nici aceste “resurse” nu se vor termina nici o dată !!!… iar restul e CAN-CAN. >:d<

 • ... a scris la 2 februarie 2011, 15:31   [#5]

  Corect Jak, ai punctat! Benzina artificiala s-a descoperit la Rutherford Appleton Laboratory cum s-a descoperit roata la Falticele ! Cercetarile in domeniul benzinei artificiale dateaza din epoca Nixon. “Senzationala” descoperire a englezilor nu este decat o manipulare grosolana, cum bine zice Jak.
  De cati ani se fabrica motorina din rapita ? De aproape 10 ani, este ceva senzational ? Nimic, si e la fel de scumpa ca motorina din titei !
  De ce oare ? $-)

 • liviu.h
  ... a scris la 2 februarie 2011, 21:16   [#6]

  de acord cu jak. nu am crezut nici o data si nici nu am sa cred ca se vor termina resursele naturale atata timp cat va sta pamantul in picioare. cand va veni sfarsitul pamantului atunci se vor termina si astea. numai bine si ganditi de 2 ori inainte de a crede despre ceva daca e real sau fals.

 • ... a scris la 3 martie 2011, 13:22   [#8]

  Hai sa fim noi cei care facem ceva ! Sau asteptam sa se faca 10 RON/litru ? Cautati SPARGEMONOPOLUL pe Google, veti gasi un site care va va spune ce e de facut !

Trackbacks

 1. Benzina va ajunge la 7 RON litrul ?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?