Beidou BDS – alternativa la GPS

Beidou BDS Beidou BDS   alternativa la GPS

Beidou BDS – alternativa la GPS

China începe să se impună tot mai mult în lume, în toate domeniile. Este o ţară foarte mare, numărul populaţiei este absolut uriaş, acesta fiind de aproape 1.400.000.000 de suflete (aproximativ 20% din populaţia planetei noastre), situaţie care din anumite puncte de vedere înseamnă un avantaj major pe plan mondial.

China şi-a pus în gând să concureze cu SUA în mai multe domenii, iar unul dintre acestea este cel al sistemelor de poziţionare globală, unde americanii deţin controlul absolut, prin sistemul de poziţionare globală numit GPS (Global Positioning System), sistem conceput şi dezvoltat în urmă cu foarte mulţi ani de către armata americană şi care a fost pus la dispoziţia publicului larg mult mai târziu, într-o variantă mai “uşoară”, americanii motivând că nu vor să pună la dispoziţia tuturor varianta militară a GPS-ului, pentru a nu putea fi utilizat de către terorişti în diverse acţiuni îndreptate împotriva Statelor Unite ale Americii.

Chinezii urmează să-şi construiască propriul lor sistem de poziţionare globală, care se va numi Beidou (BDS), tocmai pentru ca în eventualitatea unor conflicte militare să nu fie dependenţi de sistemul de poziţionare globală american. Beidou BDS ar da Chinei un avantaj military strategic considerabil în cazul declanşării ostilităţilor în regiunea Asia-Pacific …

Se estimează că Beidou va atinge acoperire globală la scară largă, aproximativ prin anul 2020 şi va putea funcţiona în condiţii optime cu ajutorul a 35 de sateliţi. Până în acest moment, China a lansat 16 sateliţi pe orbită şi au fost deja alocaţi peste 800 de milioane de dolari pentru construirea parcului în care va fi dezvoltat ecosistemul Beidou.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , vineri, 3 mai 2013 in categoria Proiecte si cercetari. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

Un comentariu la subiectul “Beidou BDS – alternativa la GPS”

  1. Laurentiu

    Se cam niveleaza puterile si nu stiu daca asta o sa fie un lucru bun sau negativ. Pana la urma BDS-ul va fi in avantajul tuturor.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale