Baterie laptop – T6 Power vs Powery vs Goingpower

T6 Power battery baterie Baterie laptop  T6 Power vs Powery vs Goingpower

T6 Power vs Powery vs Goingpower

Magazinele de specialitate din România – cele care vând componente/subansamble pentru laptop-uri însă în mod special baterii pentru laptop – au la vânzare următoarele mărci de baterii pentru laptopuri: T6 Power, Powery și Goingpower. Cel puțin, acestea sunt cele trei branduri pe care le-am găsit prin magazinele online din România…
Am încercat să caut informații despre aceste branduri (T6 Power, Powery și Goingpower), însă acestea, ori lipsesc cu desăvârșire de pe internet ori nu le-am găsit eu. Singurele informații le-am găsit în niște comentarii de pe diverse site-uri de vânzare (magazine online) gen Amazon, însă se făceau referire stric la produsele cumpărate și nu la brandul produsului.
Drept urmare, dacă întâmplător ajung pe aici cititori care cunosc cele trei branduri de baterii/acumulatoare (T6 Power, Powery și Goingpower) și au informații despre calitatea produselor fabricate de către aceste branduri, m-aș bucura să aud opiniile voastre.

În principiu, ce mă interesează: calitatea produselor, ce fel de celule (acumulatori) folosesc aceste branduri și cât de bine este pusă la punct electronica din baterii. Pentru că, marca celulelor folosite la construcția unei baterii pentru laptop, este esențială.
Din câte știu eu, la ora aceasta, cele mai bune celule sunt făcute de către Panasonic și Samsung. Corectați-mă dacă greșesc.
Într-o vreme, celulele Sanyo erau bune, însă am înțeles că, de câțiva ani de zile, Sanyo a fost cumpărat de către cei de la Panasonic.

Bateriile T6 Power ar putea fi produse în Cehia, ori, doar firma să fie din Cehia iar produsele T6 Power să fie produse în China, cum de altfel sunt produse mai toate bateriile de pe planeta asta.
Despre bateriile Powery nu știu nimic … dar, am senzația că sunt, ușor, o idee, sub T6 Power… Concluzie trasă după analiza “vizuală” a produselor.
Despre bateriile Goingpower cred în proporție de 90% că sunt produse în China iar producătorul este chinez. De ce? Am văzut niște poze cu baterii de la Goingpower și imediat lângă numele brandului, pe baterie apare numele brandului scris și cu caractere chineze.
Dar, toate aceste concluzii s-ar putea foarte bine să fie greșite, așa că aștept și alte opinii …

baterie laptop T6 Power Baterie laptop  T6 Power vs Powery vs Goingpower
baterie laptop Powery Baterie laptop  T6 Power vs Powery vs Goingpower
baterie laptop Goingpower Baterie laptop  T6 Power vs Powery vs Goingpower

De unde întrebările și dilema? Am de cumpărat o baterie pentru laptop. Și am găsit bateria care mă interesează, pe mai multe magazine online din România. Toate arată la fel, doar că, diferă brandul, prețul și uneori capacitatea bateriei.
Ca exemplu, o baterie cu 6 celule, de 4400 Ah de la Powery, costă 186 RON. Aceeași baterie cu 6 celule însă de 5000 mAh, de la T6 Power, costă 291 RON, în timp ce o baterie cu 6 celule de la Goingpower, de 4400 mAh, costă 232 RON. Aș fi tentat să cred că, din punct de vedere al prețului, bateria mai scumpă ar trebui să fie ceva mai bună, însă asta nu este o regulă generală și poate fi doar chestie de marketing sau costuri de producție și import mai mari, deci nu neapărat produsul mai scump este întotdeauna cel mai bun.

Drept urmare, sunt interesat să aflu părerea unor persoane avizate (sau cel puțin mai “avizate” decât mine), mă gândesc că poate ajung pe aici și niscaiva cititori care lucrează în vreun service de calculatoare și care, poate, au mai multe informații despre calitatea produselor de la cele trei branduri enumerate mai sus, respectiv T6 Power, Powery și Goingpower.

Aștept cu interes opiniile voastre …

UPDATE (20 februarie 2017): – până la urmă am cumpărat o baterie cu 6 celule, de la T6 Power și nu-mi pare rău.
Am cumpărat 3 baterii, pe care le-am testat/verificat:
– 1 baterie cu 6 celule de la Powery, la “producător” și “celule” nu-mi arată absolut nimic!
– 1 baterie cu 9 celule de la Powery, la “producător” și “celule” nu-mi arată absolut nimic! Wear level, de nouă, îmi arată 99% (-1%)!!!
– 1 baterie cu 6 celule de la T6 Power, la “producător” și “celule” îmi arată SANYO și modelul bateriei! Wear level, de nouă, îmi arată 100% (-0%)!!!
Iar despre celulele SANYO, știu că sunt bune. Poate cele mai bune. Pentru că celulele SANYO sunt “Made in Japan” și nu “Made in China“.

Iată și bateria cu 6 celule (5000mAh/56Wh), marca T6 Power, cumpărată pentru un netbook Acer Aspire One D270 de 10.1 inch:

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Baterie laptop – T6 Power vs Powery vs Goingpower”

 • Severus
  ... a scris la 13 februarie 2017, 17:30   [#1]

  CSEXCEL, mai face baterii profesionale de laptopuri. Mai sunt si altii.

  Eu ti-as recomanda ceva de la firma BND Laptop Battery, cu celule samsung daca gasesti sa ti se potriveasca. Nu stiu daca sunt altele mai bune… Astea sunt de top, pro si cu 2 ani garantie.

  https://www.amazon...W7PKTQG9XWJ8JKY1K

 • ... a scris la 13 februarie 2017, 19:54   [#2]

  Eu m-am referit la baterii pt. laptop, pe care le găsești pe piața din România. De pe Amazon n-am comandat niciodată … nici nu știu dacă trimit în România și care sunt modalitățile …

 • Severus
  ... a scris la 13 februarie 2017, 20:17   [#3]

  Ti-am pus link doar ca sa vezi despre ce e vorba, nu stiu in Romania ce se gaseste, eu am incercat sa gasesc o firma de baterii cat mai buna si mai pro.

 • ... a scris la 13 februarie 2017, 20:29   [#4]

  Mai contează și prețul … dacă mai pui transport și taxe vamale, probabil iese la același preț sau poate chiar mai mult decât ai cumpăra de aici. În plus, sunt pățit deja … în caz de “ceva”, aici trimit bateria înapoi, fără probleme, prin curier. Uite-aici:

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?