Batalia cu marile cotidiene

In cursa cu cele mai renumite ziare online

www.dan blog.ro Batalia cu marile cotidiene

Siteul www.dan-blog.ro este in cursa cu marile cotidiene din Romania… Asta bineinteles pe subiectele discutate/publicate pe www.dan-blog.ro, altfel nu ai cum “sa fii in cursa” pe un anumit subiect, daca nu discuti despre el. Marile cotidiene au o echipa editoriala profesionista (jurnalisti) care se ocupa de asta, multi oameni angajati sa faca asta, volumul informatiei fiind bineinteles mult mai mare decat pe acest blog, eu fiind singura persoana care scrie pe acest blog, si facand asta doar atunci cand am timp si chef, si doar pe subiecte care mi se par mie interesante.

Am publicat la un moment dat, un articol referitor la masina care merge cu aer comprimat. Stirea bineinteles ca a aparut in toate marile cotidiene din Romania, insa majoritatea au preluat informatiile de la o agentie de stiri si au publicat informatiile pe editiile online ale ziarelor respective.

Iata un exemplu:

(Click pe imagine, pt. a mari)
Jz qS Batalia cu marile cotidiene

Siteul www.dan-blog.ro apare in prima pagina de la Google, pe a doua pozitie, imediat dupa Cotidianul.ro care este afisat pe primul loc, si inaintea altor mari publicatii online, renumite in tara, cum ar fi Libertatea.ro, Jurnalul.ro, Cancan.ro si altele. Este o pozitite la care multe siteuri “cu prestigiu” din Romania, ar ravni …

Probabil ca v-am starnit deja interesul, si o sa va intrebati: “Cum este posibil ?” Explicatia este mai simpla decat va imaginati: contentul unic.

La solicitarea unor cititori ai acestui blog (exemplu), care doreau la un moment dat sa scriu un articol despre “greseli frecvente facute de bloggeri“, am vrut sa dau acest exemplu cu pozitia in motoarele de cautare atunci cand respecti ceea ce ar trebui sa fie prima regula a oricarui blogger: NU COPIA !

Mai exact, “nu copia continut de pe alte siteuri” ! Daca ravnesti sa ajungi pe prima pagina in Google, prima regula pe care trebuie sa o respecti, este aceasta. Google apreciaza “contentul unic”, insa multi bloggeri sau proprietari de siteuri nu stiu acest lucru. Am vazut nu o data, cum aceeasi informatie aparea pe mai multe siteuri web, indiferent daca era vorba de o stire sau un tutorial, etc … Multi bloggeri au pornit gresit din start, necunoscand niste “reguli de baza” ale comportamentului in “online”… Si-au facut un blog, au inceput sa intre pe cele mai vizitate bloguri sau siteuri web, si au inceput sa dea “Copy/Paste” la articolele de acolo, stiri, tutoriale si alte informatii, crezand ca “vor da lovitura”. Si-au trantit rapid niste ads-uri platite de la Google sau alte companii si au asteptat sa le vina trafic, sa vina vizitatorii si sa inceapa sa dea click pe anunturi … TOTAL GRESIT ! Nu merge asa. Un astfel de site, este din start sortit esecului.

Sunt de acord cu faptul ca, apare o “stire bomba” si vrei sa discuti despre ea. Da, pe baza stirii respective poti eventual sa prezinti cititorilor opinia ta, sa ceri cititorilor o parere despre respectiva stire, dar nici intr-un caz nu te apuca sa dai “Copy/Paste” la stirea respectiva de pe un anumit site web, pe siteul/blogul tau.

Inclusiv acest blog (www.dan-blog.ro) a fost copiat “pe rupte”, articol cu articol, pana cand am implementat cateva masuri de securitate “anti-copiere”. Rezultatul ? Cei care au copiat de pe acest blog sunt “no name” insa acest blog si-a continuat ascensiunea.

Asa ca, aviz pustanilor de 18 ani care aspira la statutul de mare blogger.

Categorie articol [ D'ale mele ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “Batalia cu marile cotidiene”

 • Zinna
  ... a scris la 3 noiembrie 2010, 10:41   [#1]

  Gând la gând ! Chiar îmi puneam problema asta. Copy şi paste nu am dat nicicând, că am şi eu mândria mea. Dar s-a întâmplat să găsesc un articol pe net care confirma un articol al meu, era legat de ideile mele şi era scris anterior. Am preluat ce era nou, am legat cu articolul meu, am preluat şi nişte poze şi am precizat sursa. Casa in stil Nouveau Art la Bucuresti. E bine sau e rau ?

 • ... a scris la 3 noiembrie 2010, 10:48   [#2]

  E ok … Una este “ideea” si alta este “Copy/Paste”.

 • ... a scris la 3 noiembrie 2010, 13:21   [#3]

  Ma bucur pentru dan-blog. ro
  Pentru protectie anticopiere exista vreun widget de wp?

 • ... a scris la 3 noiembrie 2010, 14:43   [#4]

  Nu e “widget”, sunt mai multe chestiuni care trebuiesc facute, setari, scripturi, etc …

 • ... a scris la 3 noiembrie 2010, 19:48   [#5]

  stiu de ce ai aparut in google asa repede ai bagat postul de dimineata :))

 • ... a scris la 3 noiembrie 2010, 19:53   [#6]

  @ Bucur: -- Ha, ha, haaa… daaa… Tare asta cu bagatul postului “de dimineata”… =))

 • ... a scris la 7 noiembrie 2010, 11:19   [#7]

  bravo mah! :peace: esti tare

 • ... a scris la 20 ianuarie 2011, 18:06   [#8]

  Misto articol!

 • ... a scris la 2 februarie 2011, 13:56   [#9]

  Din nou, in lupta cu marile cotidiene online din Romania …
  Locul 3 in Google, inaintea unor ziare sau siteuri renumite, ca de exemplu: jurnalul.ro, mediafax.ro, libertatea.ro, ziare.com, etc …

  benzina artificiala

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?