“Bătaia-i ruptă din rai”!, oare aşa-i?

Eu zic, nu. Dimpotriva. Nu, intrucat numeroasele cazuri de violenta extrema asupra copiilor, cam prea mult mediatizate in ultima perioada, au socat si continua sa socheze opinia publica de la noi, din Romania.

Specialistii sustin, dar si argumenteaza, ca ele sunt de fapt rezultatul unei agresivitati generale care exista si inainte, dar care a sporit in intensitate simultan cu pandemia! Altfel spus, este vorba de un cumul de factori.

In primul rand, oamenii (mai abitir, barbatii), sunt tot mai agitati, mai agresivi, exista in esenta o stare de tensiune interioara care, iata, se manifesta prin irascibilitate ridicata, enervare in exces. Acest fenomen se observa in mai orice domeniu al vietii sociale: in trafic, in magazine si institutii (chiar si-n spitale!), cat si pe strada. Ca sa nu mai vorbim de mediul familial.

Ca urmare, recentul caz al unui baietel din Suceava, batut salbatic de tatal (?!) sau. nu este singurul act de violenta extrema produs in ultimele saptamani, ci, dimpotriva, pare sa devina un fenomen alarmant. Amintiti-va doar, intre multe altele, de cei doi copii care au fost crunt agresati de un adult chiar intr-un loc de joaca din Hnedoara. Una din victime este chiar fiul batausului. De necrezut!

Asa ca, vrem nu vrem, se pare ca agresiunea despre care vorbim intra intr-o asazisa zona de normalitate, ceea ce este foarte periculos, alarmant.

Oamenii, conationalii nostri sunt tot mai nervosi si pentru faptul ca este situatia asta de presiune psihica, de incertitudine, de pericolul adus de infectia cu Covid 19. “Nu mai exista nici-o siguranta pentru viitor-spun specialistii-oamenii nu-si mai pot face planuri si atunci devin pe zi ce trece tot mai nervosi”.

Da, o sa spuneti, dar aceste abuzuri existau si inainte de pandemie. Asa-i, insa nu atat de frecvent si cu dezinvoltura pe care o vedem acum. Vedem, dar nu prea intervenim pt aplanare, cum aoamenii, semenii nostri, nu se mai cenzureaza, sunt din ce in ce tot mai agresivi in orice imprejurare, iar “vitejiile”lor nu numai ca nu sunt sanctionate, ci sunt filmate, postate pe retelele de socializare, amplu mediatizate! Parerea mea – si, cred, ca nu numai – este ca ar trebui mediatizate nu doar faptele, dar si consecintele agresiunilor. Agresorii sa fie aspru pedepsiti si descurajati. Un copil nu se poate apara, nu poate sa iasa dintr-o astfel de situatie jalnica, petrecuta in familie sau in orice alt mediu social. Daca politia ar interveni mai ferm (nu numai atunci cand nu porti masca!) in toate cazurile de violenta nu odata raportate de catre vecini. de prieteni, de cetatenii de pe strada, iar justitia ar aplica pedepse ceva mai aspre, atunci ar exista totusi o sansa ca situatia despre care am vorbit (scris) sa se mai schimbe spre adevarata normalitate. De ce nu se incearca o asemenea cale de eradicare a “Raiului “violentei?!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

copii agresati in parc Bătaia i ruptă din rai!, oare aşa i?

Categorie articol [ Guest Post, Social ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la ““Bătaia-i ruptă din rai”!, oare aşa-i?”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 februarie 2021, 15:02   [#1]

  Nu știam (sunt un ignorant, e musai să recunosc) că există „specialiști” în bătaia „ruptă din rai”. Tăticul din acest filmuleț trebuie să-și facă „stagiul” la Rahova, în loc să „crească” niște copii…

  Poate greșesc, dar un părinte ca ăsta nu are ce căuta în societatea la care încă visez. Dar mă știți, sunt un visător.

  Dați-mi voie să cred în visele mele…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 februarie 2021, 15:22   [#2]

  Ce credibilitate poate avea un amic al berii ca mine?

  Îmi stric ultimii doi bani ca să aud păreri contrare și nimic? Tot scriu pe-aici ce mă doare gura ca să constat că doar gura mea e dureroasă…

  Nu-i nimic, prieteni! Îmi plac prea mult rimele pentru a renunța la ele. Încerc să vă conving că nu pierdeți nimic dacă încercați să vă împrieteniți…

  Cititul nu strică, nici scrisul. Vă rog să mă credeți că vorbesc pe nas…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 februarie 2021, 16:37   [#3]

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 februarie 2021, 17:51   [#4]

  Câteva rime în grai de-al meu…

  Șîcă unul, mai prostan,
  Dzîse în grai bănățan:
  Bătuta-i ruptă gin rai
  Șî nu e vrun mare bai
  De îț poț bace copilu’
  Ca să prindă șî iel șpilu’…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 februarie 2021, 18:05   [#5]

  Cică bătaia e sfântă
  Pentru cei ce nu cuvântă…
  N-ai decât să fii cuminte
  Și să își aduci aminte
  Doar de lucrurile sfinte…

  Ah, băga-mi-aș, ce cuvinte
  Pot scrie când mă frământă..

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 februarie 2021, 18:14   [#6]

  Baiul e că tatăl ăsta
  Încă nu a învățat
  Ce-nseamnă să fii părinte
  Și cum se crește un băiat…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 februarie 2021, 18:26   [#7]

  Rimele nu prea rimează
  (dar asta nu prea contează)
  Contează doar că tăticu’
  A dat de pământ cu-al micu’…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?