Basm de adormit copiii…

Imparatul Rosu rege povesti basme Basm de adormit copiii...

Pe vremea mea…
- hai să vă povestesc, copii, un basm de-odinioară. Fiți numai ochi și urechi… -

Cândva, într-o lume demult uitată, împăratul Roșu a pus stăpânire pe România, după o luptă mondială în care învingătorii au pus liniarul pe harta Europei și au desenat granițele, împărțind continentul în două. O jumătate sprijinită de yankei, cealaltă „susținută” de marele „prieten” Stalin.

N-am avut „norocul” să trăiesc „bunăstarea” adusă de colectivizarea agriculturii. Știu doar ce îmi spunea cândva tata. A copilărit desculț printre ruinele războiului, și-a trăit adolescența purtând eticheta de chiabur, a ajuns la maturitate în epoca cultului personalității și a îmbătrânit într-o democrație originală.

Ca orice lucru din lumea asta trecătoare, veni o zi în care mărețul împărat Roș a fost pus cu spatele la zid. Judecătorii și călăii lui s-au priceput al naibii de bine să tragă toate foloasele revoltei „populare” provocate chiar de ei. S-au așezat imediat în capul bucatelor, în aplauzele asistenței.

Și uite-așa au „moșit” o lume nouă, în care nu contează deloc educația și hărnicia. Cu cât ești mai neșcolit, mai leneș, mai obraznic și mai mincinos, cu-atât urci mai sus pe scara noilor „valori”. Rețeta succesului în lumea prezentului e simplă: nu-i nevoie să te pricepi la ceva, e de ajuns să ai tupeu…

Povestea copilăriei mele e doar o snoavă de spus la nepoți lângă căldura sobei și cred că e bine să rămână așa. Tineretul României îmi aruncă în șale vina că i-am „stricat” viitorul. În numele seniorilor patriei îmi asum greșeala și cer iertare. Nu știam că voi îmbătrâni într-o comunitate ce susține minciuna.

Pe vremea mea… Oare a existat și o „vreme a mea”?…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Social, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Basm de adormit copiii…”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 11 martie 2018, 9:04   [#1]

  Rândurile de mai sus au fost scrise înainte de „marele Congres Extraordinar” al „mărețului partid social-democrat”. Între timp, congresul și-a atins scopul pentru care a fost convocat. Care scop? Acela de a „alege” în funcțiile de conducere doar oameni de „valoare”…

  Cel mai iubit fiu al găștii numite PSD a rostit o propoziție ce va rămâne în istorie: „în PSD nu poți să impui pe cineva care n-are valoare”. Curat murdar, coane Livache! Pesedeul e plin doar de oameni „valoroși” precum Pop sau Dăncilă…

  Trăiască și înflorească scumpa noastră „democrație”, în frunte cu galacticul ei conducător! Să-i urmăm neabătut indicațiile nespus de prețioase, pentru a ridica România pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație!

 • jpm
  ... a scris la 11 martie 2018, 9:55   [#2]

  Mi-a placut articolul si comentariul.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 11 martie 2018, 10:33   [#3]

  Muncă, cinste, adevăr…
  -câteva rime-

  Muncă, cinste, adevăr…
  Sunt luate în răspăr
  Iar minciuna și hoția
  Fac legea în România.

  E onoare și mândrie
  Să fii meșter la hoție;
  E rușine și păcat
  Să fii om adevărat:

  Să nu furi când alții fură,
  Să nu-njuri când mulți înjură,
  Să nu ții minciuna-n gură
  Susținând că este pură,

  Să stai drept, nu cocârjat
  Și să nu te lași furat
  De slujbașii unui stat
  Pe care tu i-ai votat.

  Românie, draga mea,
  Până când mai poți răbda
  Hoția și falsitatea
  Ce ți-au cucerit cetatea?

  Nici acum, la centenar
  Nu pricepi că-n calendar
  Șaptezeci din cei o sută
  Tu ai fost mereu f..ută?
  -11.martie 2018-

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 11 martie 2018, 11:15   [#4]

  Mă bucur că v-a plăcut articolul și comentariul, domnule jpm, dar nu „bucuria” mea e țelul rândurilor scrise, ci provocarea unei atitudini cetățenești în rândul românilor alegători. De niște ani buni mă tot întreb de ce votantul român alege fără remușcări niște indivizi grupați într-un „partid” precum PSD.

  „Democrația á la PSD” seamănă ca două picături de apă cu „democrația populară” a tovarășului Ceaușescu. Dacă nu mă credeți, încercați să faceți o comparație între congresul al paisprezecelea al PCR și acest „congres extraordinar” PSD. Aceleași vorbe goale și (ceea ce e mai frapant) aceleași aplauze …

  Tovarășii (de hoție) știu să rămână uniți…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 11 martie 2018, 14:16   [#5]

  Haz de necaz…

  Nu greșesc dacă spun despre mine că sunt cel mai prost dintre proștii României, la fel cum nu greșesc prea mult spunând că sunt cel mai „deștept” dintre toți „inteligenții” neamului românesc. Certitudinea e că sunt doar un biet cetățean român căruia nu-i place deloc „spectacolul” prezentat de „actorii” ce se înghesuie pe scena politică.
  Partea proastă a situației nu e dizgrația mea față de jocul de scenă al actorilor, ci faptul că sunt prea mulți spectatori „aplaudaci” la o scenă de „teatru” ce trebuie huiduită, nu aplaudată.
  „De gustibus non est disputandum”, ziceau latinii. „Puterea poporului” e sfântă. Dacă „poporul” vrea, facă-se voia lui!…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?