Balamalele politice, nocive pentru societate!
Astăzi, se votează în Parlament moţiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu. Se vehiculează tot felul de scenarii, însă, conform proverbului care spune că “nu iese fum, fără foc“, se spune că reprezentanţii minorităţilor în Parlament (grup condus de Varujan Pambuccian), vor vota alături de PSD şi ALDE pentru moţiunea de cenzură.
În urmă cu puţină vreme, românilor le-a mai trecut o dată glonţul pe lângă ureche, când PSD şi ALDE erau pe cale să facă o “înţelegere” cu cei de la UDMR. Cred că cei de la UDMR, au blufat pur şi simplu, pe principiul “dacă merge, merge“. Şi era cât pe ce să meargă…
Dacă societatea civilă şi o anumită parte a presei n-ar fi sărit ca arşi, în acest moment, în mod cert ar fi existat deja o înţelegere cu UDMR.
Ok, cu UDMR n-a mers, acum însă, PSD şi ALDE fac exact acelaşi lucru cu reprezentaţii minorităţilor naţionale (alte minorităţi decât cea maghiară)! Iar de data aceasta, societatea civilă şi presa n-au mai sărit ca arşi!!!! De ce?
În situaţia dată, care-i diferenţa între o minoritate sau alta? Adică, de ce ar fi fost incorect ca pretenţiile UDMR să fie acceptate, dar este corect ca pretenţiile reprezentaţilor celorlalte minorităţi să fie acceptate fără probleme? Pentru că, dacă reprezentanţii minorităţilor (altele decât maghiarii/UDMR) vor vota moţiunea alături de PSD şi ALDE, este cât se poate de clar că există o înţelegere între PSD şi ALDE pe de o parte, şi reprezentanţii minorităţilor pe de altă parte.
Cum credeţi că au loc aceste “înţelegeri” politice şi cum se derulează acestea? Este cât se poate de simplu: pentru a se asigura că au numărul necesar de voturi pentru a vota a anumită lege (în cazul de faţă vorbim de o moţiune de cenzură), PSD şi ALDE au recurs la “mituirea” celor dispuşi să-şi vândă votul. Când spun “mituire”, nu mă refer la bani (deşi n-aş băga mâna-n foc că uneori nu poate fi vorba şi de bani), ci la funcţii politice, la diverse legi în favoarea celor “mituiţi” care să fie ulterior aprobate de către cei care dau mita.
N-o mai lungesc…, pe scurt, există o parte care “dă” mită şi o parte care “primeşte” mita, iar cei care primesc mita votează într-un anumit fel nu din convingere, ci pentru că au primit “ceva”!
Ce se întâmplă? Se întâmplă ca din cauza acestor parlamentari fără caracter şi fără verticalitate, rezultatul unui vot în parlament să fie altul decât ar fi fost dacă, ei, cei dispuşi să-şi vândă votul, nu ar fi votat pentru mita primită ci ar fi votat în urma unei analize proprii, corecte şi oneste a ceea ce ar trebui să facă! Motiv pentru care, respectivii parlamentarii au rolul unor “balamale” ce permit pivotarea către o direcţie sau alta în funcţie de cum bate vântul politic. Motiv pentru care, personal, consider că aceste balamale politice (indiferent care ar fi numele sau culoarea lor!) sunt extrem de nocive pentru societate! Iar parlamentarii care vreodată au avut rol de balama politică, ar trebui să dispară definitiv din peisajul politic românesc. Dar pentru asta, cetăţenii ar trebui să fie mai responsabili şi mai cu ţinere de minte decât au fost până acum, pentru ca la următoarele alegeri să nu mai voteze astfel de “parlamentari” (ca să nu zic scursuri politice)…
8 comentarii la “Balamalele politice, nocive pentru societate!”
Well, cei care urâţi UDMR-ul, ar trebui să vă întoarceţi privirile dinspre Kelemen Hunor şi să vă uitaţi către Varujan Pambuccian şi grupul minorităţilor naţionale… pentru că, tocmai ce-a trecut moţiunea de cenzură, iar acest lucru a fost posibil NUMAI cu voturile parlamentarilor din grupul minorităţilor naţionale, grup condus de către Varujan Pambuccian.
Da,cum era de asteptat,motiunea a trecut!Pierdantul e insa PSD-ul.Sa vedeti ce alt circ va fi in continuare!Sunt tare curios!…
Te înșeli, Marc. Perdanții suntem noi, nicidecum PSD-ul. Iar Dan are perfectă dreptate: grupul minorităților naționale nu ar trebui să existe în parlament (o mică paranteză: sunt și eu „reprezentat” de cineva -- nici măcar nu-i știu numele -- din acest grup). Acești „aleși” ocupă fotoliile din parlament având în spate doar câteva sute (hai să zicem mii, cu indulgență) de voturi. Sunt deputați din oficiu și, culmea, înclină întotdeauna balanța în momentele importante.
Dacă nu mă crezi, caută rezultatele ultimelor alegeri (publicate oficial pe site-ul bec.ro) și fă suma voturilor obținute de candidații armenilor, turcilor, cehilor, italienilor și de celelalte minorități reprezentate în Parlament. Ca român de naționalitate cehă nu mă simt reprezentat (și nici nu e nevoie) de „unul de-al meu” ce n-a catadicsit vreodată să viziteze zona în care trăiesc. La ce-mi folosește că un „ales” (votat de două-trei mii de cehi) mă „reprezintă” în forul legislativ când el și-a atins scopul: cei patru ani de mandat?
Despre acest subiect promit să revin, pentru că merită comentat. Și, eventual, dezbătut…
Foarte rusinos ce se intampla! Sa le fie rusine lui Varujan si reprezentantii minoritatilor! Nici nu am stiut ca exista asa ceva in Parlament. Pe mine ca si asa-zis minoritate acesti oameni nu ma reprezinta, si nu au ce cauta in parlament! La fel si UDMR sau alte partide de genul asta.
M-au enervat astia maxim!
Dane, diferenta este ca maghiarii din UDMR (poate nu toti) sunt anti-Romania, cu niste pretentii exagerate. De aia societatea civila nu a sarit ca arsa in cazul Varujan P. & Co.
Nu inteleg faza asta cu minoritatile si reprezentantul lor. Eu daca m-am nascut in Romania, ma consider roman, nu neamt desi numele de familie ma tradeaza, si eu consider ca toti cei care ne-am nascut in Romania avem aceleasi drepturi, egale. De ce ungurii vor mai mult? Sa invete limba romana si apoi sa inceapa sa vorbeasca! Daca nu le convine, sa se mute in alta tara unde sa le fie mai bine. Stiu ca daca ar putea, ar transforma Romania in Ungaria, dar niciodata nu vor reusi.
Nu stiu cum Romania poate fi asa de fraiera si lasa asemenea partide in parlament, ca si parghii politice, sa-si bata joc de tara asta si istoria ei.
Ca de obicei PSD dezamageste puternic, din nou, si mi-e greata de ei.
Pacat ca nu-si taie capetele intre ei , pentru a ajunge in varful piramidei.
Nu stiu daca am vazut vreun politician de la conducerea tarii, caruia sa-i pese cu adevarat de Romania si oamenii din ea, parca toti cand ajung acolo
urmaresc propriile interese si interesele de grup. Mai fac una alta din obligatie, nu din placerea de a face un lucru bun. Parca nu ar misca un deget daca nu le iese ceva!
Cand vedem cate un om serios care face parte din conducerea tarii, ar trebui sa-i pupam mana! Aici am ajuns cu seriozitatea… Este atat de rara in politica romaneasca, incat ar trebui ocrotita prin lege!
Și-uite-așa ne întâlnirăm… Un neamț, un ceh și un maghiar dezbat drepturile minorităților din România. Virtualii mei prieteni, eu mă simt român până în măduva oaselor deși, de foarte multe ori, îmi pare rău de simțămintele mele!
Norocul e că din când în când mai vin unii ca Dragnea sau Ponta să-mi spună că e bine să mă mândresc că m-am născut în România. O țară în care seriozitatea și bunul simț chiar ar trebui ocrotite de lege. Sunt mai rare decât floarea de colț…
@Francisc, deci nu se poate spune că părerile noastre n-ar fi “avizate”, câtă vreme, drepturile (şi obligaţiile!!!) minorităţilor din România sunt dezbătute (public) de un ceh, un neamţ şi un maghiar, nu?
Ţin să fac o precizare importantă: nu-i includeţi aici, pe extremişti!!! Extremiştii sunt o specie aparte, care nu ţine de nici o naţionalitate, tine de cultura, educaţia, bunul simţ şi caracterul fiecăruia! Pentru mine, extremiştii unguri sunt fix la fel cu extremiştii români, cu extremiştii nemţi, cu extremiştii americani, englezi şi oricare alţii.
Nu-i includ, Dane, deși de multe ori îmi vine să devin cel mai extremist extremist și să-mi fac rost de o mitralieră, pentru că ștampila n-are niciun efect. Oriunde o pui, tot dracu’ ăla e… De unde naiba tot răsar „oameni politici” ca cei de care avem parte?
Ce optimist a fost Brucan (Silviu) … ha, haaa