Instituţia Avocatul Poporului ar trebui desfiinţată!

Avocatul Poporului Victor Ciorbea Instituţia Avocatul Poporului ar trebui desfiinţată!

Nenea ăsta din poză se numeşte Victor Ciorbea şi în teorie este “avocatul poporului”. Acuma, dacă mă uit în DEX citesc următoarele:

avocat =
1). Persoană care are profesiunea de a acorda asistență juridică.
2). Persoană căreia i se dă dreptul de a apăra interesele sau de a reprezenta afacerile cuiva într-o instanță judecătorească.
3). (Îs) ~ public Reprezentant al Ministerului Public în fața unei instanțe.
4). (Irn) Persoană care se face apărătorul alteia sau al unui principiu, al unei teorii.
5). (Irn; îs) A se face (sau a fi) ~ul cuiva A lua în mod insistent apărarea cuiva. corectată
popor =
1). Formă istorică de comunitate umană, superioară tribului și anterioară națiunii, ai cărei membri locuiesc pe același teritoriu, vorbesc aceeași limbă și au aceeași tradiție culturală.
2). Totalitatea locuitorilor unei țări, populația unei țări; cetățenii unui stat; națiune, neam, norod. Populația unei cetăți, a unui oraș, a unui sat (ori a unei părți dintr-un sat) sau a unei unități teritoriale formate din mai multe sate.
3). Marea majoritate a populației (cu venituri mici) a unei țări; grosul populației; norod; spec. țărănime. Loc. adj. Din popor = care face parte din grosul populației; de origine socială modestă.

Dacă cei doi termeni sunt folosiţi împreună, după ce zice DEX-ul şi după umila mea părere, instituţia Avocatul Poporului ar trebui să fie cea care apără interesele poporului în faţa oricărei alte instituţii, organizaţii, etc. Ei bine, ia uitaţi-vă puţin în “istoricul” activităţii acestei instituţii şi veţi constata cu surprindere faptul că:
– atunci când avocatul poporului ar fi trebuit să reprezinte interesele poporului a făcut taman invers şi anume a susţinut punctele de vedere ale partidelor ori ale altor instituţii, asta în defavoarea poporului pe care ar fi trebuit să-l reprezinte;
– atunci când ar fi fost nevoie de intervenţia sa, respectiv să se autosesizeze în anumite probleme şi să ia apărarea poporului, a stat ascuns, ca struţul cu capul în nisip, neluând atitudine, ascunzându-se, alegând să nu facă nimic!

Nenea ăsta este plătit cu bani frumoşi din banii poporului şi răsplătit cu privilegii – pe spatele aceluiaşi popor! Drept urmare, ţinând cont de activitatea dumnealui, consider că plata acestuia de către popor sunt bani aruncaţi de pomană iar instituţia Avocatul Poporului ar trebui desfiinţată. Punct.

Categorie articol [ Legislaţie, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Instituţia Avocatul Poporului ar trebui desfiinţată!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 august 2018, 15:56   [#1]

  Ți-aș da o mie de like-uri pentru acest articol, dar nu am cont pe facebook, Dane. Poate găsești soluția pentru ca ăștia mai „demodați” (ca mine) să-ți poată aprecia părerile fără „feisbuc”.

  Nenea ăsta cu privire crucișă a fost cândva premierul României. Mai ții minte cum își întorcea buzunarele pe dos în fața noastră? În acele vremuri credeam că are dreptate… Azi, după ce trecură anii, îmi dau seama că Victor Ciorbea a fost dintotdeauna un tovarăș ce a știut să profite de conjunctura politică.

  Și-a dat arama pe față, vorbă din poporul al cărui „avocat” se crede… Iar noi, prostimea, îl plătim regește ca să ne apere interesele!

 • ... a scris la 27 august 2018, 16:13   [#2]

  Nenea ăsta, cel mai probabil, chiar avea buzunarele goale înainte să fie numit avocat al poporului. Umblă vorba prin târg că s-a împrumutat la bancă şi era pe chituci în momentul în care a fost numit “avocat al poporului”.
  Şi să nu uităm că Ciorbea a fost propus pentru această funcţie de grupurile parlamentare ale PSD din Parlament.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 august 2018, 16:49   [#3]

  Mai contează oare de cine a fost propus, Dane? E „avocatul” nostru și e musai să pricepem asta. Suntem „apărați” din toate direcțiile tocmai de hoții de care ar fi trebuit să ne ferim.

  Și-n loc de fereală noi îi alegem și îi aplaudăm…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?