Avion prabusit la Constanta

Avion prabusit la Constanta – aerodromul de la Tuzla

Avion AN2 150 Avion prabusit la Constanta

Avionul care s-a prabusit la Constanta imediat dupa decolarea de pe aerodromul de la Tuzla, a avut probleme la decolare. si dupa un zbor de numai doi kilometri s-a prabusit si a luat foc.

La bord se aflau 4 membri ai echipajului si 9 militari, 3 dintre victime au scapat cu viata insa cu traumatisme grave. Acestea au fost duse de urgenta la Bucuresti.

Unul dintre raniţi a fost dus luni, la Spitalul Militar din Bucuresti, in stare foarte grava, cu arsuri de gradul 3 si 4 pe 80% din suprafata corpului si cu fractură de femur. Luni seara, insa, militarul a decedat. Desi initial medicii au considerat ca transportul sau la Bucuresti este riscant, in cele din urma au decis sa-l transfere la Spitalul Militar.

Ceilalti doi raniti se afla in continuare internati la Spitalul Militar, cu mai multe politraumatisme, fracturi de membre si lovituri in zona coloanei vertebrale, insa starea lor este stabila.

Restul de 10 persoane au decedand carbonizate. Cei 3 supravietuitori au reusit sa sara din avion inainte ca acesta sa aiba impact cu solul si din acest motiv au reusit sa supravietuiasca.

Cauzele tragicului accident inca nu sunt cunoscute, se speculeaza ca ar putea sa fie defectiuni ale aparatului AN2 sau este posibil ca si o pasare sa fi intrat in elice.

Scopul zborului era unul de antrenament, militarii facand exercitii pentru un miting aviatic ce urma sa aiba loc in zilele urmatoare.

Avionul era un Antonov AN-2, din 1982, un avion foarte vechi atat ca varsta dar si ca si conceptie, aflat inca in dotarea Armatei Romane si a altor institutii din Romania si care este folosit in cele mai diverse aplicatii, incepand de la antrenamente cu parasutisti si pana la imprastierea de ingrasaminte agricole.

S-a discutat mult despre starea tehnica a avionului care s-a prabusit, insa cei din domeniul aviatiei sustin ca avionul Antonov AN-2 este un avion foarte bun si fiabil, in ciuda varstei “inaintate” a aparatului, Fiind un avion de tip biplan, cele doua aripi suprapuse ale acestui tip de avion asigura o portanta foarte mare a aparatului, permitandu-i acestui sa aterizeze chiar si fara motor, cauza pentru care prabusirea acestui tip de avion poate fi greu explicata.

Iata si cateva imagini cu acest tip de avion, Antonov AN-2:
Avion AN2 455 Avion prabusit la Constanta

Avion AN2 Avion prabusit la Constanta

Avion AN2 decolare Avion prabusit la Constanta
Adevarul probabil ca va fi aflat abia peste 6 luni sau chiar un an de zile, si asta dupa ce ancheta va fi finalizata. Dupa ultimele informatii aparute, indiciile tind catre o eroare de pilotaj ca fiind posibila cauza a acestui accident aviatic. Ancheta insa inca este in desfasurare…

Categorie articol [ Stiri ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Avion prabusit la Constanta”

  • ... a scris la 11 iulie 2010, 0:14   [#1]

    Din păcate din cei 3 care au supraviețuit accidentului doar unul mai supraviețuiește.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?