Avem ocazia alegerii, dragi români…

stampila vot alegeri Avem ocazia alegerii, dragi români...

Vorbe-n vânt despre hoție și cinste…

Tatăl meu mă acuză că nu am ascultat de el niciodată. Are dreptate, dar uită că „rebeliunea” mi-am trăit-o respectând principiile lui: hărnicie și cinste. N-am fost, de-a lungul existenței mele, nici leneș și nici hoț. Durerea e că am ajuns în toamna vieții și constat că am greșit enorm atunci când nu am ascultat de sfaturile lui.

Uite-așa am ajuns la o vârstă pe care cei tineri o folosesc în locul hârtiei de cur. Degeaba spun că o societate ce își dorește prosperitate nu o poate avea dacă așteaptă ca alții să i-o aducă. Spun în zadar că pentru a-ți atinge idealurile trebuie să transpiri. Vorbesc de unul singur când spun că fără muncă eficientă succesul nu e posibil…

Ne tot lamentăm (nu sunt nici eu o excepție) că „mai marii” zilei fac ce vor cu destinele noastre, uitând că ei sunt rezultatul alegerii majorității. Păi, dacă „noi” i-am ales, de ce să ne mirăm, fraților?

Țara în care trăim se află din nou (pentru a câta oară?) la o răscruce: putem să alegem drumul hărniciei și cinstei la fel de bine cum putem alege și calea hoției și a minciunii. Depinde doar de numărul celor care își doresc o cale sau alta…

Nu-mi stă în fire să mă cred deștep, dar cred că a sosit vremea (26 de ani sunt de ajuns) ca cetățenii români să dea de pământ cu toată clasa politică ce i-a „reprezentat” în toți acești ani. Am tot spus-o: de ce să punem ștampila pe numele unora ce ne-au fraierit? Ce pierdem dacă alegem pe alții? Și, mai ales, ce pierdem dacă ne implicăm?

Să nu-mi spună cineva că e posibilă o „alegere” între Blaga, Tăriceanu, Dragnea, Ponta, Oprea, Udrea, Băsescu și mulți alții, sau între PNL, PSD, UNPR, PMP și multe asemenea combinații de litere. Am suportat un sfert de secol minciunile acestor „tovarăși”. De ce i-am mai vota?

Dar ce știu eu, un biet bătrân de la țară? Când mulțimea îi susține, opoziția mea e insignifiantă…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Avem ocazia alegerii, dragi români…”

 • Severus
  ... a scris la 22 septembrie 2016, 16:30   [#1]

  Eu o sa dau o palma politicienilor romani, partidelor mari unde s-au adunat majoritatea mincinosilor, dar aceasta palma n-o s-o simta, ca e prea mica.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 septembrie 2016, 21:50   [#2]

  Știi care-i paradoxul, Severus? Palma ta „prea mică”, dar alături de palma mea și de palmele la fel de mici ale unei majorități se pot transforma în fărașul (de ce spun făraș când e nevoie de o lopată de tipul „inima lui Stalin”?) care îi poate duce la tomberonul istoriei pe ăștia de care ne tot plângem.

  Repet (ca să priceapă toți): de ce i-am alege încă o dată pe impertinenții ăștia, când știm ce le poate obrazul? Nu vreau să înțeleg că un popor poate fi atât de ușor de păcălit. Și nu o dată, ci de fiecare dată…

 • ... a scris la 22 septembrie 2016, 22:43   [#3]

  La toamnă, iese PSD-ul majoritar. La fel cum a ieşit Firea primar la Bucureşti. Vorba aceea: câinii latră, caravana trece …

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 septembrie 2016, 23:50   [#4]

  Să-mi fie cu pardon, Dane, dar amară dreptate ai. Partea bună (dar zadarnică) e lătratul în deșert al „cățeilor” ca noi. Mai are sens să întreb de ce PSD „iese” mereu câștigător?

  Are rost să-ți explic modul în care se fac „alegerile” la țară? Nu cred, dar încerc să o fac. Badea Vasile și țața Leana din capul satului se duc la vot doar pentru că primarul în funcție îi „cară” cu mașina primăriei. Habar n-au că ștampila lor determină destinele celorlalți. Se mulțumesc cu kilogramul de mălai și litrul de ulei.

  Oricât de mult ne-am dori să inversăm raportul, nu avem nicio șansă. PSD e câștigător în vecii vecilor, amin!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?