Autostrazi “de interes national” sunt fie pe liste fie… in vis!

13470867 Autostrazi de interes national sunt fie pe liste fie... in vis!

În realitate, nu-s. Nu există! De ce? Pentru că epopeea construcției de autostrăzi din România, a ajuns doar până numai la nivel pur… declarativ! Mai toate care fie că au început sau nu, sunt declarate acum de către actualii guvernanți “obiective strategice de interes național”. Că se fac sau nu se fac, ele tote-s deocamdată doar… de interes strategic! Nici de cum, de interes practic, de drum, pentru cei ce, tot practic, mai nimic nu fac! Doar declara, se tot laudă și spun, că-s în liste programate, declarate și… mereu tot amânate!

Vom introduce în următorul CSATsi autostrada Marii Uniri ca obiectiv de importantă națională (n.n. sic!) tronsoanele Tg. Mureș-Tg. Neamț;T g. Neamț-Iași; Iași-Ungheni, inclusiv podul de peste Prut“, promitea recent ministrul Transporturilor, într-o discuție cu membrii asociațiilor ce militează pentru Autostrada susmenționată, care ar urma să unească Moldova cu Transilvania. Când și cum, la sfântu’ așteaptă! Eventual, între timp, poate cine știe?!, mai apare vreo hârtie, cu motivări “obiective” și cu promisiuni greu de crezut și fără nici-un efect legal.

Sunt doar minciuni, de ultim hal!

Așa a fost, dacă va reamintiți, atunci când era la modă, autostrada ocolitoare din apropierea Bacăului. După acea vestită inaugurare, cu “spiciuri” (tot pe românește scriu) mobilizatoare și cu fel de fel de tractoare, utilaje complicate, unele sofisticate, dar și cu notabilități vestite, a doua zi -dispărute, totul a rămas… ca și-nainte!

În timp, moda autostrăzilor, mai ales a celor de interes național, a proliferat. Pe 21 iulie a.c., doamna Dăncilă a anunțat eșecul de facto al parteneriatului public-privat pentru Autostrada Comarnic-Brașov. Astfel propunerea Guvernului ca Autostrada Ploiești-Brașov să fie obiectiv strategic de interes național a ajuns pe masa CSAT-ului în data de 30 iulie și a fost acceptată de Președintele Iohanis. Atunci, acesta, adică Dl Președinte, a venit, deasemenea, cu propunerea ca și mult mediatizata Autostrada Moldovei să primească același statut.
Lista a fost completată, de această dată, de către șefa Executivului și cu alte asemenea obiective de interes national (ba și strategic!?), precizând că toate se vor realiza rapid și cu “mai puține obstacole birocratice”!

A precizat, dar s-a întâmplat? Ei, aș! Nimic nu s-a mișcat. Nici birocratic, nici fără birocrație. Propunerile și precizările au fost făcute doar așa, pe hârtie, ca să fie. Ca-n… democrație! O democrație specific românească în care deocamdată, Autostrăzile-s un vis. Greu, f greu de descris… Iar, ca drept “rasplata”, la aceasta data Romania-i codasa Europei si la acest capitol al constructiei de autostrazi!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)turda autostrada 850×390 480×384 Autostrazi de interes national sunt fie pe liste fie... in vis!

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Autostrazi “de interes national” sunt fie pe liste fie… in vis!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 august 2019, 19:01   [#1]

  Cei ca mine și cei ca tine nu mai au nevoie de autostrăzi, prietene Marc, ci de împăcarea cu sine. Dacă concetățenii o vor pe Dăncilă, așa să fie!

  Autostrăzile sunt o necesitate în România, sunt o prioritate. Întrebarea e cu cine le facem? Cu Teodorovici și „colegii” din guvernul „super-competent” condus de Viorica?

  Nu știu de ce mi se pare că am intrat într-o buclă a timpului pierdut, în care doar băutorii de bere profesioniști înțeleg ce se întâmplă de fapt. Ne dorim cu toții o viață mai bună, dar așteptăm ca ceilalți să ne-o ofere pe tavă…

  Vasilica asta e o muiere ajunsă în bucătăria țării fără să aibă habar de ce. Cineva (ghici cine?) i-a pus cuțitul în mână și „duoamna” și-a luat rolul în serios.

  Haideți să ne luăm și noi rolul de alegător în serios și să-i excludem din politică pe toți păduchii ce ne-au supt energiile vreme de 30 de ani…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 august 2019, 19:25   [#2]

  P.S.: De ce nu vă dați slobod la gură, stimați cititori? Am priceput: nu există cititori…

 • marc
  ... a scris la 26 august 2019, 21:05   [#3]

  Credeam ca stii de ce.De frica si lasitate,Francisc.S-ar putea sa fie si altele pe care deocamdata eu nu le stiu.Dar le baniesc…Ce zici de FCSB?Rasul lumii!Chiar daca se va califica,starea lor e jalnica.Vinovat de tot si de toate,nimeni altu decat atotstiitorul don Gigi,cel care se pare ca s-a ghidat si se ghideaza dupa zicala neaosa,,Eu te-am facut,eu te omor”Si o omoara pe zi ce trece!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 august 2019, 21:26   [#4]

  Calificarea FCSB-ului în grupele EL e ultima durere a societății românești, Marc. Când avem un premier precum Dăncilă și un cabinet condus de o asemenea doamnă, ce așteptări mai putem avea?

  Ce nădejdi să ne mai construim când pe margine stă Ponta și Tăriceanu? Băieți unul și unul… Fiecare dintre ei crede că e potrivit pentru funcția de președinte al României…

 • marc
  ... a scris la 27 august 2019, 15:06   [#5]

  Asa putem si noi sa credem!Eu,tu,Dan sau orice alt.muritor!Dar ai nevoie macar de un dram de minte care sa-ti spuna cam pana unde se intinde plapuma ta.Ceea ce acestor … toarasi ,dar si altora ca ei,le cam lipseste!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?