Autorităţile renunţă la impozitarea bacşişului

bacsis Autorităţile renunţă la impozitarea bacşişului

Gata cu impozitarea bacşişului

Orice minune, ţine 3 zile … zice o vorbă românească. Impozitarea bacşişului ţine cam o lună, pentru că de la data de 1 iunie 2015 autorităţile vor să renunţe la impozitarea bacşişului. După ce şi-au dat seama că nu fac altceva decât să creeze şi mai multă harababură iar bani la buget tot n-o să vină mai mulţi, au decis că e cazul să renunţe la impozitarea bacşişului.

Cam asta fac guvernanţii noştrii, noi suntem taman buni de “cobai” pentru guvernanţi, probabil vor să ne testeze rezistenţa la stress. Care popor, sper eu ca într-o bună zi să se trezească din mahmureala ce-l cuprinde de 25 de ani încoace şi să le tragă nişte şuturi în fund idioţilor din guvern şi din parlament.

La fel şi cu acciza de 7 eurocenţi pe litrul de benzină … Şi-au dat seama că au făcut-o de oaie, iar acum vor “s-o dreagă cu busuiocul”.

Teodorovici Autorităţile renunţă la impozitarea bacşişului

Eugen Teodorovici, Ministrul de Finanţe:

Astazi (vineri — n.r.) am avut o discutie cu toti cei care reprezinta piata serviciilor hoteliere, restaurante, companii de taximetrie vis—a—vis de bacsis. Aceasta idee a plecat de la o solicitare a celor din piata inca din 2012 an de cand acest lucru s-a dorit pentru a solutiona acea situatie in care controlul venea si identifica in casele de marcat sume suplimentare fata de incasarile oficiale. Acesta a fost motivul pentru care a fost reglementat bacsisul. Azi am decis impreuna in urma unei discutii foarte constructive ca acest lucru ar trebui scos din Ordonanta care reglementeaza bacsisul pentru a evita situatiile neplacute in aplicarea acestuia pentru ca nu poti reglementa toate situatiile care se intalnesc zi cu zi. A fost o decizie comuna, a fost o solicitare din partea dansilor de a scoate acest bacsis din prevederea legala. Este scos definitiv.

bacsis guvern Autorităţile renunţă la impozitarea bacşişului

Categorie articol [ Comert, Economie, Legislaţie, Politica ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Autorităţile renunţă la impozitarea bacşişului”

  • Catalin
    ... a scris la 18 mai 2015, 16:41   [#1]

    Din pacate despre “taxa pe saracie” care ar putea fi aplicata firmelor de apartament care nu isi permit sa aiba minim 2 angajati nu s-a mai auzit nimic.
    Impozitarea bacsisului era posibila fara implicatii financiare mari insa trebuia dat un termen de minim 6 luni inainte de aplicarea ei. Era previzibil ca asta se va intampla.
    La noi din pacate legislatia se schimba de 2 -- 3 ori pe an.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?