Audiențe televiziuni

televizor vizionare tv televiziune Audiențe televiziuni

Odată cu toamna, audiențele unor televiziuni au fost luate… de vânt!

Sezonul estival (ce a trecut) au sleit pur și simplu audiențele unor posturi generaliste TV, care au resimțit scăderi accentuate (sau normale!) de telespectatori. Pe de altă parte, televiziunile de știri au câștigat mai ales de pe urma crizei politice, parcă mai proieminentă ca oricând.

Așa cum arată statisticile, atunci, la început de sezon, în iunie, de exemplu, Pro TV-ul se situa pe primul loc, cu o medie de aproape 700.000 de telespectatori, în mediul urban și mai cu seamă în intervalul dintre orele 19 și 23, în prime-time, cum i se mai spune.
Pe locul următor – 2, era Kanal D care a devansat Antena 1, după care, în ordine, urmau toate celelate…

Aceasta a fost, cum spuneam, la început de sezon estival. Acum, în toamna, din câte am aflat si arătat (inclusiv topul) situatia s-a mai schimbat, iar pe ici, pe colo audintele-au scăzut. Însă programele, în bună parte, au rămas (pe alocuri) neschimbate, devenind (uneori) chiar plictisitoare, monotone și lipsite de interes. La acest capitol, ca o părere a mea (cred că și a altora), tot ProTV e detinătorul… tricoului galben (ca la ciclism!). Seară de seară, excepție făcând weekend-ul, și la o ora de mare audiență, la postul sus amintit (dacă n-ai altceva mai bun!) ești nevoit să “admiri”… “Ce spun românii“! Ce să mai spună (referindu-mă la telespectatori) decât că-s sătui de inepțiile și tiparele de pe acolo, de mult prea exuberantul realizator cât și de lipsa de cunoștințe (sau de inspirație) a unor concurenți (de diverse vârste și profesii). În aceeași măsură și de încăpățînarea celor care s-au cantonat, de atâta vreme, pe difuzarea unei astfel de emisiuni (din multe privințe, ilogică). Dar ca noutate… mai veche, același post, ne… delectează pe la sfârșit de săptămâna, cu… “Vocea României“, pe care tot ei, realizatorii (și poate că și alții) o consideră ne-mai-po-me-ni-tăăă! Fenomenală și… galactică (cum se tot spune pe la fotbal!). Acolo, ca între… galactici, toată lumea-i în extaz (de la cei special aduși pe post de aplaudaci și până la concurentii ce se visează mari vedete în devenire sigură! Dacă mai și tipi, închizând ochii și lungind până la limita puterii, cele “cântate”, declanșezi în rândul… juraților (ceva mai temperat, doar Smail) o nebunie totală! Se sare-n sus, se sărută om cu om, altul mai și fluieră, alta-și acoperă fața și se face că nu crede ce-i văd ochii și ce voce minunată “de exceptieee” are concurentul, în timp ce o jună, mai proaspătă… jurată) dar cu rochie transparență (din voal, probabil) de se văd mai toate desuurile (!), pare cuprinsă de o de o nebunie… extraterestră (scuzați-mi repetarea, dar sunt nevoit s-o fac). Tu, ca telespectator, ori te sperii, de ce vezi și auzi, ori îți vine și ție să crezi că acea mare nebunie pare a fi determinată de descoperirea unei adevărate minuni: o nouă America sau, mai știi?!, antidotul cancerului!
Și iată așa, după ore de… concurs și speranțe (din partea “viitoarelor Voci” totul se încheie în aceeași atmosferă dar și cu șablonul, tot țipat: “Popor talentat, noapte bună, te-am pupat!
În ce mă privește, zău, nu știu cât de bună pote să mai fie noaptea, după o asemenea “minune” de emisiune!…

În rest, ce să mai zic? Generaliste, știriste, de divertisment (sau entertainment!) sau de alt profil, mai toate posturile merg (și promovează) cam așa ceva, firește și cu mici sau mari deosebiri de gen și mesaj, din care nu lipsesc filmele, transmisiile și emisiunile sportive cu tenis (de când o avem pe Simona Halep et compagni), cu fotbalul și… iarăși fotbalul (mai cu seama din străinătate, cu nelipsitii Messi, Ronaldo și, de dată recentă, Modrici), dar nici talk-show-urile cu tentă 90% numai politică!

Desigur despre tot și despre toate se pot spune multe și mărunte. Dar nu-i nici timp, nici spațul necesar pe blog și nici intenția de a face o tratare exhaustivă a ceea ce ne oferă “dragele noastre televiziuni” dintre care, spre marele meu… regret (și poate că și-al dvs), n-am citat deloc pe cele profilate pe dezinformări și bârfă răutăciosă, aservite puterii! Le știți, le cunoașteți, le-ați vizionat, poate de curiozitate, programele, cu “bombele” lor, sunt sigur de aceasta, și drept urmare nici nu le mai nominalizez!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Televiziune, Radio, Presă ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Audiențe televiziuni”

Trackbacks

  1. Cuvinte folosite greșit în limba română

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »