Audacity needs the file lame_enc.dll to create MP3s

audacity Audacity needs the file lame enc.dll to create MP3s

Audacity needs the file lame_enc.dll to create MP3s

Audacity este un program gratuit pentru editare audio, un program pe care îl folosesc frecvent şi care bănuiesc că este folosit frecvent de către multe persoane care mai fac editări audio ocazionale. Succesul acestui program se datorează atât faptului că este complet gratuit cât şi faptului că îţi pune la dispoziţie cam toate uneltele de care ai nevoie pentru a efectua o editare audio de bună calitate. Evident însă, contează mult şi placa de sunet pe care o aveţi instalată pe calculator, dacă faceţi ceva capturi de sunet prin “Line In” ori prin alte metode.

Am să las însă la o parte prezentarea programului, sunt convins că mulţi dintre voi îl cunoaşteţi destul de bine, … şi am să trec în revistă una dintre problemele de care vă puteţi lovi atunci când folosiţi Audacity în editarea audio. Este vorba de următoarea eroare afişată:
Audacity needs the file lame_enc.dll to create MP3s

Cu alte cuvinte, ce se întâmplă: să presupunem că aţi editat un fişier audio folosind programul de editare Audacity, iar la final, vreţi să salvaţi toată munca voastră sub forma unui fişier .mp3 …
În momentul în care selectaţi opţiunea ca programul să exporte fişierul în format .mp3, acesta va afişa eroarea menţionată mai sus, respectiv Audacity needs the file lame_enc.dll to create MP3s şi evident că nu veţi putea exporta fişierul .mp3.
Rezolvarea este una foarte simplă şi se poate realiza chiar cu proiectul vostru deschis în Audacity, fără să pierdeţi toată munca pe care aţi făcut-o până în acel moment. Ce aveţi de făcut? Vedeţi în rândurile următoare …

Mai întâi, va trebui să descărcaţi fişierul “Lame v3.99.3(varianta pentru sisteme de operare Windows). Fişierul poate fi descărcat de pe unul dintre serverele de aici:

Download Lame v3.99.3 for Windows – Server 1

Download Lame v3.99.3 for Windows – Server 2

Download Lame v3.99.3 for Windows – Server 3

Dezarhivaţi fişierul executabil din arhiva pe care aţi descărcat-o, undeva pe calculatorul vostru. Apoi, daţi dublu click pe fişierul executabil “Lame_v3.99.3_for_Windows.exe” şi instalaţi programul. Instalarea se face foarte rapid, din câteva clickuri. Odată instalat programul, veţi putea exporta în format .mp3, fişierele audio prelucrate în Audacity.

Succes!

audacity Audacity needs the file lame enc.dll to create MP3s

Categorie articol [ Software ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Audacity needs the file lame_enc.dll to create MP3s”

  • ... a scris la 19 iulie 2014, 8:48   [#1]

    Am citit diverse studii despre muzica digitala, nu neaparat exhaustive dar foarte interesante legate de libraria dinamica folosita de acest program de editare, lame.dll

    Am intampinat anul trecut niste probleme legate de aceast format comprimat tip mp3 fiindca nu puteam sa uploadez pe o pagina dela UCMR o piesa muzicala fiindca nu recunostea formatul si de aceea m-am tot documentat dar se pare ca era o problema su site-ul lor.

    Bun articolul tau dar trebuie discutat mai mult pe marginea acestui subiect deosebit de interesant. Eu tot ce invatam inainte era din revistele de IT ale anilor 2000, care te puneau la punct cu ultimele noutati in domeniu pana cand un tip, asa ca tine, toba de cunostinte mi-a recomandat un player beton, era Steinberg cu VST-uri, cu ASIO driver, cu pluggin-uri ptr efecte audio, etc…era primul player profesional vazut!!! Asa ca astept si alte informatii utile.

    O sambata frumoasa sa ai!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?