Asigurările de sănătate şi spitalele de arşi

spitalul de arsi Asigurările de sănătate şi spitalele de arşi

Câte ceva despre asigurările de sănătate şi spitalele de arşi

La aceeaşi rubrică scriam, deunăzi, despre suferinţele şi degringolada existente în sistemul sanitar din România amintind, între altele, de rolul pe care ar trebui să-l aibă Asigurările în ameliorarea acestora. Revin acum, cu o firească întrebare: oare câţi dintre cei care au apelat, într-un mod sau altul, la unităţile spitaliceşti au primit sprijinul cuvenit din patrea instituţiei mai sus amintite?!

Sincer, trebuie s-o spun, sunt foarte sceptic. Pentru că salariatul (sau, asiguratul) plăteşte ani de-a-randul sume deloc neînsemnate către Casa de Asigurări, la care se mai adaugă şi reţinerile din anii de pensie (dacă mai ajunge!), trezindu-se la nevoie… neasigurat!
În majoritatea spitalelor medicamentele nu se găsesc! Trebuie să ţi le cumperi (dacă le găseşti!). Dotările şi condiţiile de cazare sunt precare iar tratamenele se aplică în mod prefirential. În funcţie de cât eşti de solvabil. FINANCIAR VORBIND!

Vrei să trăieşti sau să mai ai vreo şansă? DAI! Dai de sus până jos, în dreapta şi-n stânga până ce nu mai poţi (trăi)! Pe timpul spitalizării medicul tău de familie (cărora, cu excepţiile de rigoare, ar trebui să li să spună – medici de scris reţete!) nu-ţi eliberează nimic, motivând că primeşti medicamentele din spital!
Iar, cum am mai spus, din spital nu primeşti aproape nimic! Un cerc vicios, “arbitrat” de Casa de Asigurări!
Şi iată aşa, tu, asiguratul – rămâi… neasigurat!

P.S. În presa scrisă cât şi-n cea audio-vizuala, se dezbate de câteva zile o gravă problemă petrecută, mai de multă vreme, la Spitalul de arşi din Capitală! Unicul de acest profil.
Realităţile întâlnite, nu de azi sau de ieri, ci de mai mult timp şi (cum am mai spus) prin alte unităţi spitaliceşti, cred că ar trebui să li se atribuie aceeaşi titulatură! Adică, tot Spital de … arşi! DE ARŞI LA… BUZUNARE! CU ASIGURĂRI !

spitalul de arsi Asigurările de sănătate şi spitalele de arşi

Autor: Marc Ciubotaru (Guest Post)

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , duminică, 11 mai 2014 in categoria Guest Post, Sanatate / Familie. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

2 comentarii la subiectul “Asigurările de sănătate şi spitalele de arşi”

  1. Ady

    Mare dreptate aveti domnule Ciubotaru! Toata stima!

  2. Amalia

    Foarte corect!

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale