Asigurari obligatorii de locuinte

Asigurarea locuintelor a devenit obligatorie

casa Asigurari obligatorii de locuinte

Incepand de saptamana trecuta, a devenit obligatorie asigurarea locuintelor. Costul asigurarii unei locuinte, este intre 10 si 20 euro pe an, pretul fiind variat in functie de tipul de constructie al imobilului (caramida, lemn sau beton – cele mai ieftine sunt cele ale caselor din caramida). Asiguratorul ofera pentru cazuri de despagubire sume de 10.000, respectiv 20.000 euro.

Termenul pentru care sunt pasuiti cei care nu au asigurate locuintele, este de 6 luni, dupa acest termen urmand sa fie date amenzi, amenzi a caror valoare s-ar ridica pana la suma de 500 ron.

Inca o lege prost facuta, in perfecta concordanta cu capabilitatea parlamentarilor romani de a face legi ! Si-am sa va spun si de ce: eu de exemplu, locuiec intr-o zona unde, nici nu pot fi inundat, nici nu exista risc de cutremur, iar daca-mi ia foc locuinta, prefer sa suport eu pagubele, decat sa le platesc lor INCA O TAXA ! Prin urmare, eu care am o locuinta situata intr-o zona fara riscuri, am obligatia de a plati aceasta asigurare pe locuinta (inca una in plus), insa cei care de exemplu au locuinta situata intr-o zona inundabila, nu-si pot asigura locuinta !!! Cum vine asta ?

casa Asigurari obligatorii de locuinte

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , luni, 19 iulie 2010 in categoria Social. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

2 comentarii la subiectul “Asigurari obligatorii de locuinte”

  1. bucur

    ce le mai merge minte la taxe,a da chiar cum adica nu pot asigura casa in zonele de risc? la ce sa facut legea asta?:-?

  2. ASIGURACASA.RO

    Daca tot a devenit obligatorie sa ne informam mai bine pe asiguracasa.ro, aici gasiti tarife comparate de la mai multi asiguratori si informatii cu privire la riscurile ce sunt acoperite de politele de asigurari existente.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite